| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| ECHELON | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 20 |
|
"Rzšd USA podsłuchuje wszystkich internautów?
Autor: Tomasz Zajšc
Opublikowal: Marcin Szczepaniak
2006-10-22 18
|
|
|
Odp: ECHELON
Ale efekty tego i tak sš mizerne :)
Pozdrawiam
Igor
ps. a co ci Internauci wiedzš ? czego Rzšd wczeniej nie wymylił ?
|
|
Niech Moc Będzie z Tobą |
|
Widocznie internauci cos wiedza, skoro tak swapliwie ich sie podsluchuje i to od dziesiatek lat.
Mam nadzieje, ze Ciebie Igorze pomijaja !!!
|
|
|
Internauci to obywatele, a tych rzšdy zawsze chciały podsłuchiwać. Teraz sš nowe do tego możliwoci techniczne więc dziwne byłoby gdyby nas nie podsłuchiwali. Dopóki nic nie kombinujemy powinnimy tylko uważać na to co piszemy, a gdy przyjdzie czas na kombinowanie, przechodzi się do anonimowej strefy internetu i szyfrowania wiadomoci.
PS. Miło że znowu tu jeste, sory za Gokę ;)
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
Ludzie lubiš pchac się tam gdzie ich nie chcš. Zero prywatnoci...
|
|
|
Ja się tym nie przejmuję, to się nazywa tak ładnie w języku pewnych instytucji - KONTROLA PRZEZ PARANOJĘ ;) wmawia się ludziom, że kto ich podsłuchuje i sprawdza a oni biedni w to wieżš i na koniec z zakupu filiżanki kawy robiš tajemnicę :)
Pozdrawiam
Igor
ps. zastanówcie się ile ludzi pisze i kto miałby to przeczytać maszyna ? dobre sobie :) jeszcze nie teraz za 5 10 lat tak :)
|
|
|
W tych czasach do kontrolowania jest wiecej ludzi jak nam sie wydaje. Najbardziej przegrani sa wynalazcy i naukowcy. Ich mysli sa najcenniejsze.
Wprowadzenie psychozy powszechnej kontroli powoduje czesto rezygnacje ludzi z wypowiedzi szczerych i otwartych. Zaczynaja sie wszystkiego bac. Dzieje sie tak nie bez powodu, bo czytalam niedawno, ze jak jedna dziewczynka 14-to letnia napisala na forum niepochlebna opinie o Bushu, to w kilka minut pozniej zjawila sie u niej w domu policja z zamiarem przesluchania jej.
|
|
|
Fakt, nie dało by się kontrolować wszystkiego. Chyba, że zatrudniono by jakie 500 tys. osób dla samej Polski, którzy mieli by czytac cudzš korespondecje, każdego dnia. Ale jaki w tym sens?
|
|
|
Goska, ta 14latka pisala o tym ze chcialaby zabivc go czy cos w tym stylu.. , sluzby ja wytropily i zgarnely ze szkoly na przesluchanie.
a do tego nie trzeba 500tys. ludzi.. wystarcza superkomputery i skrypty.. one naprawde potrafia wypalac to, co trzeba z takiego szumu.. ;]
|
|
|
Widocznie ten kto tego nie przeczytał, albo nic sobie z tego nie zrobił. A tu http://www.przelom.pl/artykul.php?t=Grozila-ze-zabije&p=3427
co z mojego pobliskiego podwórka, nie ma że boli ;)
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
w internecie przed szpiegostwem można się zabezpieczyć (tor, proxy, antyspaj) ale oczywicie jest to tylko zabezpieczenie w około 70%, USA to jest system totalitarny, kierowany przez szaleńców którzy sš na usługach buisnessu (np. buszydło), ten system - pijawka - funkcjonuje dzięki mitowi który podšża za nim jak cień - mitowi demokracji. Coraz mniej ludzi wierzy w ich demokracje, ale cišgle nadal za dużo. Ameryka, podobnie jak każde imperium (Rzym, Egipt) upadnie, to tylko kwestia czasu. Pytanie tylko ile jeszcze przyjdzie nam znosić ogłupianie i kłamstwo?
|
|
... |
|
"Demokracja to najgorszy ustrój, ale nikt lepszego nie wymylił"
|
|
|
wyckret: na podobnych mitach zbudowano już wiele chorych ustrojów, gdyby nie komunizm i takie włanie mity na zasadzie mniejszego zła, już dawno by demokracje i kapitalizm ludzie odrzucili jako bubel, brak (rzekomej) alternatywy nie może być usprawiedliwieniem zła.
|
|
... |
|
Zauważ, że żadne społeczeństwo nigdy nie będzie doskonałe, zawsze co będzie nie tak. A na obecny stan demokracja jest najlepszym wyjciem. Niestety, ludzie za nic majš sobie prawo, robiš co chcš.
Chyba, że kto ma ciekawsze pomysły na ustrój państwa.
|
|
|
Jak ludzie dojrzejš, to niepotrzebne będš żadne państwa i ustroje.
A jeli chodzi o prawo, to często jest niedoskonałe.
Ja przestrzegam własnego prawa i żadne prawo ludzkie nie jest mi potrzebne, tym bardziej że często pozwala na różne niegodziwoci.
Poza tym żadne prawo nie powinno zwalniać człowieka od mylenia.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Co prawda to prawda :)
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
zyjemy w swiecie kontrolowanym przez tych co stoja ponad prawem i nieistnieja dla rzeczywistosci ktora na codzien ogladamy...
|
|
|
Pienišdze rzšdzš wiatem, ja rzšdzę pieniędzmi.
Jakie zmiany można by wprowadzić? Za darmo już się nie da żyć. Ludzi jest za dużo. Jeżeli kim rzšdzimy to w pewien sposób podpisujemy się pod systemem którego tak niecierpimy. Wniosek jest taki, że ludzkoć dšży do autodestrukcji, a starajšc się zmieniać wkopujemy się jeszcze bardziej.
Nawet gdyby udało się znależć jaki sposób żeby każdy był równy, każdy szczęliwy, został by sukcesywnie nisaczony, ponieważ komu by to nie pasowało. Zawsze kto jest ponad kim.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 20 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |