Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Satanizm a zaślepienie wiarą.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 110

Ja rozumiem Sławek, iż jako chrześcijanin chcesz zaprzeczyć wszystkiemu co napisałem (a to najlepiej zrobić ośmieszając piszącego), nie mam zamiaru ci niczego udowadniać, każdy dowód ma to do siebie iż gdy nie chcesz go przyjąć do wiadomości to chociażby był najbardziej wiarygodny powiesz iż jest poparty niepewnymi źródłami, na każdy dowód historyczny przypada milion anty dowodów pseudo historycznych na których możesz oprzeć swą antytezę (najlepszy przykład stanowi książka o której wspomniałeś), to bardziej kwestia obiektywizmu niż jakichkolwiek dowodów (masz dowody przed nosem ale czy je dostrzeżesz), a będąc tak zagorzałym katolikiem jak ty nie ma mowy o obiektywizmie. A dowody masz w każdej książce historycznej: Niewolnictwo – kościół uznał iż murzyn to nie człowiek dlatego można było w zdominowanym przez kościół świecie bezkarnie więzić, wyzyskiwać, i zabijać murzynów. Opustoszałe świątynie Inków i Majów – nawet chrześcijanie (ci bardziej otwarci a nie fanatycy religijni) przyznają, iż nawracanie wiernych to była tylko przykrywka do wytępienia tych ludów. Odebranie ziemi Indianom Ameryki Północnej – Wytępienie Indian no cóż to chyba byli chrześcijanie, którym prawo boże, nakazywało zabijać??? Inkwizycja – oczywiście wypływała a chęci umiłowania wszystkich ludzi, a palenie na stosie to był akt miłosierdzia. Wyprawy Krzyżowe – Oczywiście z nakazu Boga… Dobra pomińmy chyba nie ma sensu… Jak widzisz chrześcijanie od zawsze kierowali się tylko nakazami miłości do bliźnich (nie mówię tylko o hierarchii kościelnej, która nie protestowała, a wręcz popierała barbażyństwo), wiesz Hitler też umiał pięknie mówić, chyba jego jedynym grzechem było przegranie wojny a kościół swoją wygrał. Hitlera wszyscy nienawidzą i ja do nich należę. Ale kościół jest nadal czysty ja łza, popełniał błędy… Ha Niemcy Hitlerowskie też były organizacją bosko-ludzką Hitler wielokrotnie odwoływał się do boga, a więc też miał prawo popełniać błędy, i co, jest mu darowane??? Ale żeby to zrozumieć naprawdę trzeba nie mieć na oczach bielma kościoła. Nie mówię iż chrześcijanie powinni naraz odwrócić się od wiary, ale powinni sobie zdawać sprawę z niektórych faktów, i jeśli je akceptują to niech sobie dalej wierzą, ale niech nie zaprzeczają prawdzie. Pozdrawiam wszystkich…

Widzisz Brat to tylko wiara a mnie interesuje wiedza, a ktoś wierzy, mi nic do tego... pa.

hmmm... Sew odnosze wrażenie że niedokładnie czytasz moje wypowiedzi. Ze względu na niechęć do powtarzania się odsyłam do wcześnijeszych wpisów. Wierz Winter w co chcesz tylko mnie do tego nie przekonuj i nie wyzywaj od idiotów jeśli się z tym nie zgadzm. I nie gadaj że ja Was wyzywam... A że jestem niezdecydowany... hmm... sami sobie odpowiedzcie czemu niezdecydowanie w mojej wypowiedzi miało służyć... :) No własnie interesuje Cię wiedza - mnie też ale i ty i ja teoretyzujemy ile wlezie nie podając żadnych sensownych dowodów... Więc??? Pozdrawiam :)

Nie ma dowodów, co dla nas sensowne ty odrzucasz jako niedorzeczność, i wicewersa...

No w skrócie o tym właśnie cały czas mówię :) Pozdrawiam :)

A fraszki czytaliście ?

O czy Winter ???

Fraszki pod adresem : http://www.geocities.com/legaba2002/fraszki.htm Gorąco polecam !

hmmm... dziękuję :) Pozdrawiam :)

Znakomite te fraszki !

Początej tego posta jest o zbrodniach kościola.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 110
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.