Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
2 0 1 2
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036

2012 - czy slyszeliscie cos na temat tej liczby? Czytalem interpretacje Wielkiego Kalendarza Majów... jak wiadomo uwazali oni go za najwieksze osiagniecie naukowe ich kultury. Jak wiadomo kalendarz ten przedstawial pewne cykle zyciowe, rowniez zawarte w nim byly wszystkie kombinacje lancuchow DNA i RNA czlowieka.. to juz samo w sobie jest zastanawiajace! Tak samo jest zastanawiajace istnienie wielkich ich budowli.. egipskich piramid.. wielkich ksiag. Interpretacja kalendarza zapowiada - przeliczajac na nasz system kalendarzowy - na rok 2012 tzw "przejscie swiata, w kolejny wymiar swiata" (5 wymiar) - wedlug nich. "To co bylo zakopane zostanie odkopane". Podobnie czytalem o przepowiedniach Nostradamusa... i tu kolejne powiazanie do tej sprawy.. rowniez jego przepowiednie polegaly na zauwazeniu pewnych cykli zyciowych. Data nie jest zbyt jasnie okreslona (moze to byc w przedziale 2009-2012)... zdaniem jasnowidza ma nastapic rowniez przjescie ludzi w inny wymiar... nastapi EPOKA PRAWDY. Nostradamus byl bardzo zaglebiony w ewolucje swiadomosci ludzkiej - jak wiadomo! Kolejne powiazanie jest do Biblii: zmarli powstana z grobow.. to nawiazuje do przepowiedni Majów! Kolejnym ciekawym argumentem, ktory laczy to w pewien sposob w calosc jest to, iz na rok 2012 naukowcy spodziewaja sie przelotu wielkiego materotytu... i juz zaczely sie spekulacje czy przypadkiem nie zawadzi o Ziemie... prawdopodobnosc trafienia to: 1/1000 000. Ale nie tym sie przejmuja... Zastanawiaja sie mianowicie: jesli w nas nie trafi.. i przeleci blisko obok naszej planety... czy nie nastapi czasem przemagnetyzowanie biegonow Ziemi!? Strach pomyslec jakie to niesie ze soba konsekwencje. Wydaje mi sie ze temat jest wystarczajaco ciekawy.. zwlaszcza ze wiele faktow z roznych miejsc na Ziemi wiaze to w jakas sensowa calosc. Jestem ciekaw czy posiadacie podobne informacje i rowniez dostrzegacie ta sprawe. Mozliwe ze dowiem sie od Was cos jeszcze wiecej. Pozdrawiam wszystkich i biernie obserwuje Wasze wypowiedzi ma plaszczyznie naukowej jak i religijnej!

Artykuł, do którego link zamieœciłem jest rzeczywiœcie dobry, ale kwestie w nim poruszane nie sš dla mnie nowoœciš. Już kiedyœ na tym forum pisałem coœ takiego: Majowie, wielcy oszuœci czasu, pozostawili wam wiele wskazówek. Kalendarz Majów jest naprawdę godzien uwagi, ponieważ czas zakończenia i zamknięcia wyznacza na przesilenie zimowe w grudniu 2012 roku. Mistrzowie Gry obserwujš was i zastanawiajš się, co zrobicie, kiedy między ludŸmi posypiš się domysły! Koncepcja końca waszego czasu oznacza, że cykl dobiega końca. Nie znaczy to, że skończy się Ziemia, ale jakiœ szczególny motyw, zasadniczy dla rozwoju duchowego, dobiega swego końca. Kiedy dobiegnie końca ostatni odcinek czasu, na tej planecie nastšpi przesunięcie wymiarów. Ci, którzy obecnie sš w stanie przystosować się do owego przesunięcia wymiarów, już teraz wkraczajš w czwarty wymiar. W cišgu następnych kilku lat, nowa częstotliwoœć stanie się tak dominujšca na planecie, że pchnie jednš z wersji waszego œwiata w nowy cykl, zaœ drugš wersję popchnie ku całkowitemu zniszczeniu i zagładzie. W skali planety, ta energia prowadzi was ku otwarciu centrum uczuć, oferujšc rozwišzania dla powstajšcego chaosu. Dlatego też, kiedy upadajš systemy, wykorzystujcie uczucia. Bez uczuć, szczególnie zaœ bez miłoœci, jesteœcie skazani na zagładę. Doznacie poruszajšcych duszę odczuć w obrębie splotu słonecznego. Kiedy nici współczucia połšczš owe odczucia z sercem, będziecie w stanie okreœlać rzeczywistoœć za pomocš Ÿródła innego niż wasz logiczny umysł. Zaczniecie odczuwać rzeczywistoœć. Ten proces zjednoczy ludzkoœć. Zaczniecie dostrzegać rzeczy, które was łšczš, nie zaœ te, które was dzielš. Będziecie musieli uporzšdkować objawienia zalewajšce waszš œwiadomoœć, co wielu z was wprawi w stan konsternacji. Otwarcie centrów energii ma posłużyć jako rozwišzanie. W idealnej sytuacji spowoduje ono powstanie chaotycznego wiru, w którym wasza rzeczywistoœć wymiesza się do tego stopnia, że nie będziecie już pewni, co jest realne. Kiedy opanuje was niepewnoœć i konsternacja, podacie w wštpliwoœć własne œlepe posłuszeństwo wobec rozmaitych instytucji. W przypadku niektórych z was wštpliwoœciom tym będzie towarzyszyła depresja. Inni powiedzš: „O rany, nic na mnie nie cišży. Jestem wolny. To wspaniałe.” W obecnej epoce rozgrywa się upadek globalnej cywilizacji i ponowne przebudzenie całkowicie nowej formy œwiadomoœci. Lada chwila nastšpi przejœcie, przesunięcie wymiarów zmniejszajšce gęstoœć trzeciego wymiaru, tak abyœcie mogli wkroczyć w wymiary wyższe, w których ciało nie posiada tak stałej natury. Przybyliœcie tutaj, ponieważ chcecie opanować proces ewolucyjny i móc z tym żyć. To będzie bardzo ekscytujšce, ponieważ oznacza, że będziecie funkcjonować w wielu rzeczywistoœciach. Pozwólcie, że powiemy jedno: w najœmielszych snach nie potraficie sobie obecnie wyobrazić, w jakim kierunku zmierza Ziemia. Tłumy zostały wprowadzone w trans przez œwiat faktów, encyklopedii, telewizji i gazet, a jak dotšd wielowymiarowe anomalie niezbyt głęboko przeniknęły na waszš płaszczyznę istnienia. Kiedy to nastšpi, zacznš dziać się rzeczy przekraczajšce wasze wyobrażenia. Byłem na spotkaniu z pewnym fizykiem jšdrowym z Moskiewskiego Instytutu Magnetyzmu Ziemskiego i mówił, że poziom wibracji Ziemi wzrasta w coraz szybszym tempie (jakiœ wykres rysował). Twierdził, że z wyliczeń na podstawie zaobserwowanego trendu wynika, że w 2012 roku nastšpi przeskok kwantowy. To tyle tytułem uzupełnienia.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Szukam aktualnych stron zwišzanych z tym tematem ,jeœli ktoœ zna jakieœ niech sie nimi podzieli pozdroweinia dla wszystkich aktywnych ;))

Temat będzie najaktualniejszy w 2012 roku :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

http://wiadomosci.onet.pl/1369158,2678,kioskart.html oj kurna słabiutko.

Rzeczywiœcie nieciekawie. To, co ludzie wyprawiajš woła o pomstę do nieba. A może nie będzie tak Ÿle? Może się ktoœ wreszcie idiotami zajmie? "Ingerencja w ciała ludzi jest konieczna ze względu na dalszy ich rozwój. W przypadku pozostawienia ludziom wolnej woli nastšpi całkowite zniszczenie gatunku ludzkiego."

Bardzo mi żal tych ludzi, wiem że to za mało żeby im pomóc. Zawsze mnie fascynowały możliwoœci jakie daje taki typ władzy jak w Korei. Jak to możliwe żeby reżim zwišzany z jednym człowiekiem potrafił sterroryzować cały naród. Chyba chodzi o pewnš granicę ubóstwa po której przekroczeniu ludzie myœlš już tylko o podstawowych potrzebach i nie w głowie im walka o demokrację. Ważne jest też wskazanie wspólnego wroga w postaci USA. Udało się skurwielowi to wszystko osišgnšć i jeszcze do tego ma atom. Może by go tak haarpem potraktować co ?

SŁONECZNA MUTACJA LUDZKOŒCI Astronomowie i ezoterycy zaczynajš być zgodni, że rok 2012 zadecyduje o losach ludzi zamieszkujšcych naszš planetę. „Ziemia jakby znalazła się na celowniku olbrzymiej armaty, którš wymierzyło w niš Słońce i... wypaliło dwa razy!” – powiedział w 2003 roku John Kohl z Centrum Astrofizycznego Harvard–Smithsonian w USA, zbulwersowany obserwacjš dwóch chmur słonecznego gazu, które dotarły do Ziemi jeszcze tego samego roku. Takie anomalie przybierajš na sile, a jeden wybuch słoneczny wyzwala energię 12.000 milionów bomb atomowych. Zderzanie się czšsteczek słonecznych z jonosferš i magnetosferš sprawia, że wokół biegunów Ziemi rozkwitajš zielone i czerwone zorze polarne. Ale czšstki te działajš także na ludzi. Fala nerwic i agresji Geofizyk Gerard Thullie spostrzegł, że najlepsze wina powstajš w latach burz magnetycznych i wybuchów na Słońcu. Niestety, sztormy słoneczne majš także wpływ na nasze organizmy – powodujš zaburzenia kršżenia krwi, większš produkcję adrenaliny oraz wzrost agresji. Dr Blanka Mendoza z Instytutu Geofizyki Uniwersytetu w Meksyku odkryła, że trzy dni po emisji czšsteczek słonecznych na Ziemi ma miejsce fala ataków epilepsji, załamań nerwowych oraz zawałów serca – w 2003 roku iloœć zawałów podwoiła się. Równie niebezpiecznie roœnie rakotwórcze działanie słońca na skórę. Rosyjska Akademia Nauk w Nowosybirsku i dr Mike Lockwood z Narodowego Laboratorium Rutheforda–Appletona w Kalifornii alarmujš, że od 1901 roku pole magnetyczne Słońca wzrosło o 230%, zaœ heliosfera, czyli atmosfera Słońca, powiększyła się z 10 do 100 jednostek astronomicznych!*To spowoduje zgęstnienie atmosfery Ziemi i Marsa. Już obserwuje się mocniejszy blask Wenus, Urana i Neptuna. Podwoiło się pole magnetyczne Jowisza. Transformacja dotyka i Ziemię. Działalnoœć wulkaniczna pomiędzy 1875 r. a 1975 r. wzrosła o 500%. Pięć razy częœciej wydarzajš się kataklizmy naturalne, a pole magnetyczne Ziemi od 500 lat systematycznie maleje. Do czego to doprowadzi? Niektórzy naukowcy mówiš, że kiedy pole magnetyczne naszej planety zniknie, nastšpi totalna katastrofa: życie na Ziemi, nawet na krótko pozbawione ochrony przed promieniowaniem słonecznego wiatru, wynaturzy się. Ezoterycy natomiast twierdzš, że wręcz przeciwnie – nie jest tak Ÿle - anomalie kosmiczne sš tylko częœciš procesu, który prowadzi do skoku ewolucyjnego człowieka. Kosmiczna ewolucja duchowa Przez tysišce lat różne kultury przyznawały szczególnš rolę Słońcu. W Egipcie było bogiem jako Ra i Aton, u Majów jako Kinich Ahau, u Inków jako Inti. Słońce było bóstwem objawionym. Dzisiejsi mistycy, oœwieceni, szamani, prorocy Nowej Ery, wizjonerzy uważajš, że Słońce, podobnie jak Ziemia, jest istotš œwiadomš i posiada osobowoœć. Jest odpowiedzialne za podtrzymywanie życia oraz sterowanie jego ewolucjš. Czyni to, emitujšc kody œwietlne, które zmieniajš fizycznie i duchowo człowieka. Tak wypełnia plan Boga Stwórcy wielkich religii i mitów. Słońce byłoby więc wcieleniem boskiej mocy. Josř Arguelles, autor „Faktora Majów”, pisze o œwietlnych kodach ujawnionych Majom przez gwiezdne istoty panujšce nad czasoprzestrzeniš. Słońce, jako centralna inteligencja naszego układu, oddycha i odbiera częstotliwoœci wysyłane ze œrodka Galaktyki, zaœ za pomocš promieniowania wysyła informacje do Hunab–Ku, dawcy praw i ruchu, uważanego za Boga o najwyższej mocy i wiedzy. Zdaniem Arguellesa, aktywnoœć Słońca będzie się zwiększała do 2012 roku, kluczowej daty transformacji. W tym roku kończy się wielki majowski cykl 5125 lat. Ma to coœ wspólnego ze stworzeniem „planetarnego ciała œwietlnego” i da ludzkoœci prawdziwš œwiadomoœć galaktycznš w doskonałej zgodzie ze Słońcem, majowskim Kinich Ahau. Nauka i duchowoœć nadal biegnš wyraŸnie różnymi drogami. Jednak poszukiwanie wiedzy wymaga, aby się spotkały tam, gdzie prawda zostanie odkryta. MACIEJ KUCZYŃSKI * jednostka astronomiczna – œrednia odległoœć Ziemi od Słońca, czyli ok. 149 600 000 km.

Czlowiek uczony, nie jest we wszystkim uczony, czlowiek rozumny , jest we wszystkim rozumny.

Czesc, mozna prosic o zrodlo tego tekstu? Bardzo mi to potrzebne.

Czeœć, proszę bardzo " Gwiazdy mówiš "....numeru nie pamietam ale dokopać się mogę.

Czlowiek uczony, nie jest we wszystkim uczony, czlowiek rozumny , jest we wszystkim rozumny.

W starej tybetańskiej księdze: "Liu-Szao Tsi-tao te" z VII w. pne znajduje się zapis (werset 213): "a kiedy zobaczš swojš wielkoœć wobec "Pierœcienia Smoka" wtedy już ich koniec nastšpi za 0,5 lao". Lao to starotybetańska miara czasu równa œredniemu cyklowi słonecznemu. Pierœieiem Smoka aż do 1927 roku nazywano w Tybecie "obręcze" Saturna. Tak więc wg Księgi koniec nastapi pod koniec 2012 roku.

Ejjj sorki ze nie czytam całego. Duzo słyszymy o tym 2012 roku. Nie czytam wiec nie wiem. Ale czy jestescie juz pewni ze w 2012 bedzie koniec ? I jezeli tak to lepiej sie z tym pogodzic czy uciekac ? Pozdrawiam

www.google.pl

Ja myœlę że powinieneœ się temu stanowaczo przeciwstawić. A z tš ucieczkš to ciekawe, dokšd chciałeœ uciekać?

:):):) magicadam Pewnoœci nie ma, nie wiadomo co się konkretnie wydarzy, a poza tym koniec jest różnie rozumiany. Koniec czego? Podobno ma nastšpić jakiœ wielki przełom, wielka przemiana. Coœ się kończy, coœ się zaczyna.

http://wiadomosci.onet.pl/1447582,16,1,1,item.html Wiadomoœci onet "przyroda zaczyna wariowac" poczytajcie co niektóre komentarze:)

Wendol to pomysl czy to dobry pomysl my w trakcie komuny bylismy zamknieci i nie mielismy wolnej drogi zycia i jestesmy w ciut czas do tylu wiec nie wiem czy to dobra mysl :/ a kto wie moze dzis bysmy nie byli tacy biedni

magicadam moze wykopiemy tunel jakies 2 kilosy w glab ziemi ? albo szybko skonstrujmy maszyne i wio na inna planete zdala od naszego ukladu slonecznego :D
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 2036
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.