Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Księga przeklętych
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7

Niedługo mój chłopak ma 18 urodziny,od zawsze interesuje się UFO i ogólnie zjawiskami nadprzyrodzonymi,chciałabym dać mu w prezencie "Księgę przeklętych",na pewno bardzo by się ucieszył.Niestety nie wiem gdzie mogłabym ją dostać.Czy ktoś mi może pomóc? Szukałam już we wszystkich znanych mi księgarniach i niestety nigdzie nie znalazłam ani książki, ani żadnych informacji o niej. Pomożecie mi? Wiem, że to trochę głupia prośba,ale niedługo będą jego urodziny a chciałabym dać mu w prezencie to czego od dawna szuka-"Księgę przeklętych".Proszę, pomóżcie mi.Ja już naprawdę nie wiem gdzie szukać! Proszę o szybką odpowiedź,wskażcie mi chociaż jakąś drogę! Pozdrawiam:)

Dobry. Poświęciłem trochę czasu na szukanie, ale też niestety, nigdzie nie znalazłem. Znalazłem tyle, że książkę wydało Wydawnictwo Pandora w 1995. Ale strony wydawnictwa też nie znalazłem. Ale spotkałem sie też z tytułem "Księga rzeczy wyklętych". Nie wiem czy to to samo, ale cytaty były na takie same tematy. Poszukam jutro jeszcze, dzisiaj świeżo po pracy jestem, środek nocy i pora spac :o) Być może coś przegapiłem. W końcu oczka się kleją he. Ale proponuję napisać do jakiejś księgarni wysyłkowej, np. www.merlin.com.pl. Przedstawić im sprawę, zapytać czy mogą załatwić, jakieś wskazówki dać, cokolwiek. Być może na coś nakierują. To ja lecem spać i życze powodzenia. Papapa

Serdeczne dzięki za dobre chęci. Skorzystam z Twojej rady i napiszę do Merlina. Może tam znajdzie się ktoś kto mi pomoże.Pozdrawiam:)

Jeśli książka ma tak znamienny tytuł, a traktuje o zjawiskach tylko nadnaturalnych, to powiązawszy te dwa elementy sugerowałbym szukać w jakimś wydawnictwie pochodzenia klerykalnego... Jeśli, rzecz jasna, nie jest to pozycja na indeksie, dostępna tylko zasłużonym i na wysokich szczeblach, którzy nie dadzą się łatwo omamić bezeceństwom w niej zawartym...! [%sig%]

co tam jakas ksiega jedyne co mnie trzyma na tej planecie to tylko grawitacja najchcetniej wziołbym ze sobą tone zioła i odleciał na jakas planete z kumplami:D:D

Coś mi sie zdaje że rzeczywiście trzeba bedzie sie nastarać, żeby znaleźć tą księgę. Ale myślę, że mogłabyś przynajmniej pokazać swojemu chłopakowi "Księgę Starych Duchów" lub jak kto woli "Grimoirum Imperium" znajdującą sie na stronie której nazwy nie mogę wymienić. Po prostu wejdź w google, napisz Demonologia i weź pierwszą stronę (Szczęśliwy traf). Na tej stronie jest też dużo różnych informacji o UFO. Życzę powodzenia.

"Jeśli książka ma tak znamienny tytuł, a traktuje o zjawiskach tylko nadnaturalnych, to powiązawszy te dwa elementy sugerowałbym szukać w jakimś wydawnictwie pochodzenia klerykalnego... Jeśli, rzecz jasna, nie jest to pozycja na indeksie, dostępna tylko zasłużonym i na wysokich szczeblach, którzy nie dadzą się łatwo omamić bezeceństwom w niej zawartym...!" :) :) :)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.