| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Życie pozaziemskie (cywilizacje) | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 84 |
|
Chcialbym sie z wami podzielic moimi przemysleniami na ww. temat. Zastanawiam sie czy nie moze byc tak, ze cywilizacje pozaziemskie juz dawno sie nami zaaopiekowaly, tylko sa tak inteligentne, ze nie mozemy ich poznac, ze to oni. I to co uwazamy za Boga (Bogów, zalezy w co kto wierzy) są naprawde "kosmitami" !!!
A moze jest wręcz przeciwnie: skad my mamy wiedzieć, ze to wszechswat nie jest dopiero na takim etapie, ze to my jestesmy nainteligentniejsza cywilizacja we wszechswiecie; dlaczego naukowcy wychodza z zalozenia, iz "obcy" sa inteligentniejsi od nas?!?!
Któras tam zasada ewolucji mowi, ze ewolucja jest bardzo przypadkowa, wiec moze inteligencja wyksztalcila sie przypadkowo w nas; dinozaury byly wielkie, silne mialy pazury i zeby, wilki dzialaja zespolowo i maja ostre zeby, malpy umieja sie wspinac po drzewach a weze maja jad - my nie mamy tego, ale mamy inteligencje; moze to jest tylko przypadek, ze sie ona w nas wyksztalcila, bo potrzebna byla nam do przetrwaniai. Moze sie okazac, ze tylko my w calym wszechswiecie posiadamy tę ceche... Czytalem ze ewolucja nie daje nam nic tak po prostu, w przyrodzie nie ma miejsca na ekstrawagancje, sa cechy tylko niezbedne, wiec moze to byl tylko przypadek, ze dostalismy ta inteligencje, a nie np. jad, albo pazury. Moze..... A moze istoty z innych planet nie sa ani troche do nas podobne; my mamy 3 wymiary + czas, a oni moga miec cos zupelnie innego, trudno mi powiedziec co, bo trudno to pojac i ja sam zapewne tego nie wiem i nie odkryje, ale moze tak jest i nigdy sie nie skontaktujemy z inna cywilizacja, bo bedzie ona dla nas niewidoczna. Moze........ to tylko moje przypuszczenia, ale jestem ciekaw jakie jest wasze zdanie na ten temat....
|
|
|
najpierw osiagnijmy jakis poziom naszej cywilizacji a pozniej rozmawiajmy o innych .. one napewno sa (przynajmniej mi sie tak wydaje), czekaja na nas .. zacznijmy produkowac energie ktorej wciaz brakuje i zacznie brakowac gdy sie wyczerpia poklady wegla, ropy czy gazu ziemnoego ... w technice, energii i wiedzy lezy nasza przyszlosc .. i kto wie czy nei latwiej bedzie znalesc inne cywilizacje .. z obecym poziomem wydaje mi sie ze nie zaslugujemy na zainteresowanie "obcych". Zacznijmy sie rozwijac .. doskonalic .. - takie jest moje zdanie
|
|
|
Nasza KOSMOS jest Ogromny i jak dla mnie nigdy sie nie skaczy.. jest mozna powidziec sla mnie czyms w rodzaju dziury ozonowej.. nie ma dlugosci ani ksztaltu.. jezeli jest tak duzy to zkad wiemy ze gdzies tam cht,chet daleko nie ma normalnego życia... i moim zdaniem nie tylko jednego tylko jest wiele cywilizacji inne dopiero powstaja a inne sa juz na wysokim szczeblu rozwoju... moze nas kontroluja a my o tym nawet nie zdajemy sobie sprawy bo nie jestesmy na tyle rozwinienta cywilizacjom..i chcialabym zwrocic rowniez uwage na to ze jezeli na jakiejs planecie nie ma tlenu ani wody to nie znaczy ze nie ma tam zycia...
|
|
|
A może by tak do przodu Słoneczko, a nie powtarzanie czegoś, o czym piszą inni?.
Wszak każdy z nas - skoro myśli - to wysnuwa własne wnioski, a nie tylko powtarza to co przeczytał. Z serdecznymi pozdrowieniami i życzeniami dołączenia do pierwszego szeregu nowomyślących - malutka ja. Miłość jest tym - co ma siłę.
|
|
|
nie wiem do kogo to było... ale jeżeli do mnie to poczułam się urażona...
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 84 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |