| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Nauka i cuda | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 36 |
|
Witam wszystkich.
Zbieram informacje do mojej strony internetowej "Zjawiska paranormalne okiem sceptyka". Jest mnóstwo sceptycznych stron internetowych traktujących o ateizmie, agnostycyzmie itd. Bez trudu można znaleźć w sieci miejsca, gdzie demaskowane są ufo, talepatia, a także niejedzący. Dużo trudniej znaleźć strony internetowe zawierające odnośniki do artykułów z zacięciem naukowym, które mogłyby potwierdzić fakt zachodzenia zjawisk przez naukę niewytłumaczanych. Nie udało mi się do tej pory znaleźć w sieci miejsca, gdzie nandnaturalne fenomeny byłyby rozpatrywane obiektywnie z obu stron. Chciałbym stworzyć stronę internetową, która wypełniłaby tę lukę.
Jedyne przedstawiające większą wartość materiały naukowe jakie do tej pory znalazłem dotyczą niejedzenia. Mimo wielu wysiłków nie udało mi się zlokalizować w internecie żadnych danych o ufo, które przedstawiałyby wartość naukową.
1. Czy ktoś z was zna adresy stron internetowych łączące entuzjastyczne i sceptyczne poglądy na rzeczy niewytłumaczalne ( gdzie wszystko toczy się na naukowym gruncie ).
2. Czy znacie wiarygodne ( dla sceptyków ) internetowe źródła zawierające dokumenty naukowe potwierdzające zachodzienie zjawisk niewytłumaczalnych dla nauki?
Przykładowy artykuł naukowy: http://www.jsocf.org/sshrm.htm - pochodzi on z uznanego czasopisma medycznego. Najbardziej zależy mi właśnie na takich dokumentach.
|
|
|
Old, jeśli możesz to podrzuć uproszczenie OK?
Moim zdaniem jednak, gdyby człowiek pochodził od małpy, to małpki dawno by sobie wyewoluowały. I niestety nie było by ich dzisiaj, a jednak są.
A może poprostu kosmici przybyli na Ziemię, spreparowali odpowiednio DNA małpek a efektem byli ludzie?
A skąd się wzięły olbrzymie kości znajdowane przypadkiem w East Wheeling, Lompock Rancho, czy Lovelock Lave?
Może tak ktoś nas sobie kiedyś stworzył? Może tym kimś był BÓG?
-Błędów nie popełnia tylko ten, kto nic nie robi-
|
|
|
Weroniczko... Te małpy którym nie podniesiono wówczas wibracji ewoluowały wolniej od tych, którym podniesiono. O to właśnie chodziło - o podniesienie wibracji w celu przyśpieszenia ewolucji. Być może te pozostałe wyginęły, nie chodzi oczywiście o całą populację gatunkową wszystkich małp. Chodzi o konkretny gatunek, który spełniał odpowiednie kryteria, które dały możliwość interwencji. Być może każdy osobnik tego gatunku został jej poddany, a pozostałe gatunki ewoluowały dalej naturalnie do obecnych znanych nam mandryli, goryli, szympansów, itd.
O jakie uproszczenie Ci chodzi? Chodzi Ci o rozwinięcie tej kwestii? Kto, w jakim celu, czym i jak dokonał podniesienia wibracji w systemie energetycznym jednego z gatunku małp?
pozdrawiam
|
|
|
Cze Weroniczka, uważasz że tak nie było (chodzi o tych kosmitów jak ich nazwałaś).
A olbrzymie kości, zakładam iż chodzi o kości gigantów, no cóż w świętych księgach całego świata oni występują, a w biblii nawet stoi napisane, skąd się wzięli, zaraz na początku, zaczyna się od słów „A gdy na świecie zaczęli się mnożyć ludzie i rodziły się im córki…” nie jest to dokładny cytat ale wystarczy… W księdze Henocha jest to rozwinięte, polecam…
Pozdrawia Sew
|
|
|
Jest wiele teorii na ten temat, ale najbardziej spójna jest taka, że:
a) Bogowie stworzyli ludzi na "swój obraz i podobieństwo" - a więc fenotyp mieli podobny do nas, zaś świadome użycie dwóch słów oddających rzekomo to samo ("obraz" i "podobieństwo") ma skierować naszą uwagę na to, że także pod względem genetycznym jesteśmy podobni.
b) Krzyżówki między organizmami o podobnym DNA są możliwe, choć niepłodne (przykład: muł) i mogą mieć cechy rodziców, lub jakieś inne, wypadkowe. Dlatego, jak już Old napisał, mogły powstać Olbrzymy (Nephilim) ze związku Bogów i ludzi - rzeczywiście, nawiązań do tego jest mnóstwo w "literaturze" starożytnej - Stary Testament, eposy sumeryjskie, a nawet doniesienia z Nowego Świata.
Łącząc te dwie teorie mamy wyjaśnione wiele zjawisk, ze szczególnym uwzględnieniem "błyskawicznej" ewolucji ludzi oraz faktu, że Olbrzymi nie przetrwali do naszych czasów - w wistocie byli tylko jednorazowym wybrykiem hodowlanym, po którym prawdopodobnie Bogowie przestali gwałcić nasze dziewczyny... ;))
[%sig%]
|
|
|
Tak Old. Właśnie to miałam na myśli. Mógłbyś rozwinąć tę kwestię?
Pozdrawiam:)
-błędów nie popełnia tylko ten, kto nic nie robi-
|
|
|
A może dlatego rasa olbrzymów nie przetrwała do naszych czasów, ponieważ nastąpił na Ziemi globalny potop? To by wiele wyjaśniało:)
Pozdrawiam;)
-Błędów nie popełnia tylko ten, kto nic nie robi.-
|
|
|
Hmm, jeśli chodzi o olbrzymy to pewien gościu organizuje wyprawę na wyspę (zapomniałem nazwy) w celu duowodnienia ich istnienia. Sięgnę do źródeł to kliknę szerzej...
|
|
|
To wyjaśnia także przyczyny potopu, nastał bo ziemia spłynęła krwią jej mieszkańców, zjadanych czy taż wyzyskiwanych przez olbrzymów, to także jest w księgach, i wiele więcej, na domysły i teorie jest tu niewiele miejsca, wszystko jest zapisane :)
A co do dowodów, to odkopano już wiele kości olbrzymów ale zatęchła nauka akademicka nigdy nie przyzna iż oni istnieli bo wtedy biblia i inne księgi nabierają zupełnie innego, realnego kształtu, i trzeba historię ziemi (i tak już dziurawą) na nowo pisać :)
|
A i jeszcze coś do Leto
Bogowie przestali gwałcić nasze dziewczyny... ;)) – nie do końca, może gwałcić przestali, ale nie zaprzestali krzyżowania gatunków, może słyszeliście o gościu co mu na imię było Noe, on nie był co prawda z gatunku Nimfilim ale, jak twierdzą księgi miał, białe włosy, jego oczy jak pochodnie napełniały cały dom blaskiem i w ogóle był bardziej do bogów podobny niż do ludzi, a gdy jego dziadek (przerażony iż matka Noego miała kontakt cielesny z Czuwającym co było w owych czasach karalne) poszedł po radę do swego ojca Enosza (Henoch) który wtedy przebywał z aniołami i jak czytamy znał ich tajemnice, i właśnie Henoch uspokaja go, iż Noe narodził się za sprawą „aniołów pańskich” a nie z „czuwających” (więc kara ich nie spotka) i oznajmia mu iż będzie Noe miał misję do spełnienia… dalej jako tako znacie…
A co do czuwających to za czasów Noego było zakazane wszystko co się z nimi wiązało, nawet przepisanie przez jednego z potomków Noego tablicy kamiennej jest skomentowane „i zgrzeszył bo tablicę spisali czuwający” czy nie przypomina to strachu przed szatanem jaki panował w średniowieczu, tylko że w czasach Noego ludzie ponosili konsekwencje swoich „grzechów”, zazwyczaj była nią śmierć, jego samego i rodziny… z rąk samego boga???
Jak np. w Sodomie i Gomorze gdzie ogień spadł z nieba i spalił oba miasta, w naszych czasach odkryto tam taflę szkła na pustyni i napromieniowane szkielety ludzi, zwierząt…
Od początku świata do dziś ludzie mieli takie wypadki za znaki borze, dziś już mamy technologię i wiedzę by muc porównać te „wyroki i znaki borze” z dostępną nam technologią…
„I Pan wielki i potężny, a imię jego Usa, wydał wyrok na Hiroszimę i Nagasaki za ich bezbożność, gdyż zgrzeszyli przed panem, i wszystkie ich czyny złe były w jego oczach, przeto spadł ogień i deszcz kamieni z nieba i pochłonął je”
Neon Genesis według Sewa :)
|
Ty, to ostatnie niezłe było !!
"I USA rzekł - nie będziesz miał innych bogów, oprócz mnie, a imię moje sławić będziesz zawsze i wszędzie, i nieść będziesz ogień i miecz narodom, które mego zwierzchnictwa nie uznają !"
[%sig%]
|
|
|
Super:D
No panowie! Teraz tylko zabrać się za różne "starsze" księgi, i tajemnice przepowiedni Nostradamusa rozwiązane!
|
|
|
"...I wszyscy oddali pokłon Bogowi USA , wszyscy aniołowie nieba i ziemi,a był pośród nich niegodziwy Anioł o imieniu Irak, stojący na pustyni, dzierżący czaszę z olejem i ropą..."
|
|
|
W sumie Weroniczka, to masz rację, ale z przepowiedniami Nostradamei to nie taka prosta sprawa, on także studiował starożytne księgi, i miał do nich o wiele lepszy dostęp niż my dziś, każda jego biografia to podkreśla, miał do czynienia z tymi księgami, mógł nawet być ich strażnikiem, strzegąc je przed Inkwizycją, a jego przepowiednie mogą być tekstami tych ksiąg, ubranymi w płaszczyk wizjonerstwa, tak samo z resztą jak apokalipsa, która tak naprawdę (według mnie) jest zapisem starożytnych wydarzeń, dostosowanym tylko do wymysłów chrześcijańskich,
.
A co do przyszłości, to nie twierdzę iż starożytne księgi nie mogły zawierać przekazów z przyszłości, od ludzi innych ras które przekroczyły barierę czasu???
Tak czy inaczej, ktoś nam te księgi po coś zostawił, więc przez szacunek do tego kogoś, wypadałoby się chociaż pobieżnie z nimi zaznajomić, a szatany w nietoperzym przebraniu od zawsze zabraniali je czytać, więc może już czas (a może jeszcze nie) porzucić strach przed piekłem i zabrać się do lektury…
Każdy ma rację tylko jedni mają ją wcześniej a drudzy później :)
„… I rzekł pan do zbuntowanego anioła Iraka i spytał Usa „czemuś nie oddał pokłonu pierwszemu człowiekowi Buszowi jakom ci nakazał” a żeś to uczynił przeto teraz będziesz wygnany z królestwa nieba i strącony do szeolu wraz z twymi szatanami, tam będziesz związany na wieki i przykryty zostaniesz ostrymi kamieniami ognia spadającymi z nieba, tam będzie płacz i zgrzytanie zębów, nakażę to moim aniołom, a na końcu będzie ci dane jeszcze raz uderzyć z mocą, ty ukąsisz Boga w piętę a on zmiażdży Ci głowę, i będziesz potępiony na wieki”
|
Witam:)
Sew
Myślę, że aby przekroczyć barierę czasu, byłaby potrzebna ogromna wiedza na temat wszechświatów równoległych, pętli czasowych, informacji o "innych " wymiarach, a do tego jeszcze długa droga...
Czytać to sobie chyba możemy (dla własnej wiedzy oczywiście)?:):)
Błędów nie popełnia tylko ten, kto nic nie robi:)
Pozdrawiam;)
|
|
|
Weroniczka napisałem:
„z przyszłości, od ludzi INNYCH ras które przekroczyły barierę czasu???”
A ty:
„Myślę, że aby przekroczyć barierę czasu, byłaby potrzebna ogromna wiedza”
Czy uważasz iż takiej wiedzy przedstawiciele innych ras nie mogą posiadać???
|
Sew
Nie to miałam na myśli:) Oczywiście, że mogą. To przecież tacy sami ludzie jak my:)
Tylko, jeśli chodzi o ludzość (ogólnie) to nie możemy powiedzieć, żeby nasza wiedza była wystarczająco duża w tej dziedzinie... Ale jeśli miałby nam ktoś pomagać "z zewnątrz" to nie zaprzeczam iż mogłoby dojść do przekroczenia bariery czasu:)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 36 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |