| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| UFO, rakieta a może samolot !!!! | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 12 |
|
Każdy z Nas przeżył w życiu nie jedną zimę, jednak takiej jak ta nie notowano od dawna i nic nie byłoby w tym szczególnego, nie pokusiłoby mnie to do napisania tej wiadomości, którą pragnę się z Wami podzielić drodzy Internauci gdyby nie jeden drobny szczegół, który sprawił, że inaczej spostrzegam to co mnie otacza.
4.XI.2003 o godzinie 15.10 na nieboskłonie zauważyłem dziwne zjawisko, które na bezchmurnym niebie wydało mi się bardzo dziwne. Będąc w Żywcu w pobliżu kościoła podniosłem głowę by zobaczyć która jest godzina na wierzy i w tym momencie nad rejonem Bielska-Białej zauważyłem coś dziwnego. Starając się to opisać, przybliżę to do bardziej znanych Nam z filmów zjawisk jakie w nich występują.
Początkowo widać było długi pas taki jak przeważnie widzi się za lecącym samolotem w powietrzu, nie wiem jakiej był długości jednak gdyby w odległości 10 cm od oka przystawić linijkę miałby on długość ok. 7 cm , po czym widać było na niebie srebrny błysk, i pojawił się ok. 3cm owalny kształt wypiętrzający się na zewnątrz powodując wrażenie lejka, który po kilku sekundach zniknął całkowicie. Pomyślicie sobie bajka rodem z filmu s-f jednakże Ci z Was, którym zdarza się stykać z niecodziennymi zjawiskami będą mogli mi odpowiedzieć co to mogło być ??
Mam kilka teorii jednakże pogoda sama nasuwa różne odpowiedzi.
Proszę o kontakt i nie zapominajcie spojrzeć czasami do góry - nigdy nie wiadomo co możecie zobaczyć.
|
|
|
a może flara satelity irydium odbija sie wtedy swiatło od paneli słonecznych i na niebie widać silny rozbłysk który porusza sie z dużą szybkoscią punkt może miec taki wydłuzony kształt
|
|
|
To dziwne coś co zostawia za sobą ślad musi gubić materie (meteor,spaliny samolotu), odbłyski z satelit odpadają przy świetle dziennym .Podczas dnia rozbłysk musi być silny aby odrużniał się od natężenia światła dziennego .Dotychczas spotkałem się z NOL-ami nocą , dzienne są przeważnie metaliczne w kształcie cygara ale nie spotkałem się o zostawianiu za NOL-em śladu.
|
|
|
To dziwne coś co zostawia za sobą ślad musi gubić materie (meteor,spaliny samolotu), odbłyski z satelit odpadają przy świetle dziennym .Podczas dnia rozbłysk musi być silny aby odrużniał się od natężenia światła dziennego .Dotychczas spotkałem się z NOL-ami nocą , dzienne są przeważnie metaliczne w krztałcie cygara ale nie spotkałem w żadnym kwestii zostawiania za NOL-em śladu.
|
|
|
A ja widziałem NOL'a w dzień. I wcale nie miał kształtu cygara ani spodka. No ale śladu też nie zostawiał...
|
|
|
Nie no wiesz ,co tu dużo gadać......Może to był balonik,albo zużyty kondonik?
|
|
|
To napewno niebyła zadna satelita czy to irydium czy meteosat stawiam na samolot npisałeś że było to w reionie Bielsko-Bialej w okolicy znajdują sie dwa lotnoska w krakowie i jedno większe w katowicach stawiam na samolot nieraz widziałem takie sjawisko. Pomocne by było gdybyś podał jeszcze kierunek w którym patrzyleś...
Harry napisałeś- (...)gdyby w odległości 10 cm od oka przystawić linijkę miałby on długość ok. 7 cm , po czym widać było na niebie srebrny błysk, i pojawił się ok. 3cm owalny kształt(...)
Czy napewno dobrze dobrałeś wielkości? No bo wziołem linijke i trzymając ją w odległości 10cm od oka spojżałem na niebo rozumiem że te 7cm to smuga tak? ale te 3cm mi niepasują przecież ten obiekt byłby gigantyczny, śmigłowce które przylatują do szpitala oddalonego od mojego domu o ok.200-300m maja w tej skali najwyżej 2mm!
Prosze więc o potwierdzenie skali i wielkości które podałeś
|
|
|
moim zdaniem był to zwyczajny lot samolotu śmigłowego, owalny kształt musiał być wizualnie zniekształconym przez ciebie samego zjawiskiem, które samo w sobie przdestawiało w rzeczywistości samolot jak wcześniej powiedziałem
|
|
|
Czterokrotnie miałem do czynienia ze zjawiskiem UFO. Gdybyś widział to z bliska to przeżyłbyś wielki szok zapewniam Cię. Pierwszy raz widzałem UFO w1979r. Od tego czasu czuję potrzebę patrzenia w niebo przy każdej okazji, myślę że ty tak samo.
Pozdrawiam Wladek
|
|
|
Z NICZYM NIE PRZESADZILEM !!!!!!! WIEM CO WIDZIALEM I POMIMO TYCH ROZMIAROW TO JEST TO DLA MNIE DO DZISIAJ NIEZROZUMIALA HISTORIA
ZAWSZE PATRZE W NIEBO I ZAKAZDYM RAZEM DOSTRZEGAK COS INNEGO CIEKAWEGO CO POZOSTAWIA PO SOBIE WIELE PYTAN
|
|
|
jednak coś z tymi pomiarami [nie tak]a to ważne w obserwacji.Mam zdanie jak Moskit84.Nie podałeś co się stało z tym śladem po obiekcie ,o teoretycznej odległości i prędkości obiektu ,itd.-Obserwacja ciekawa,lecz zbyt skromnie opisana,-powodzenia przy ewentualnie następnej obserwacji,-cze.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 12 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |