Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Wulkany,trzęsienia,tsunami
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 24

Utworzyłem nowy wštek bo nie chcę go dopisywać do tych z serii apokaliptycznych czy spiskowych. Chodzi mi o konkretne wpisy osób, które posiadajš wiedzę merytorycznš na ten temat albo przeanalizowały więcej faktów niż tylko te z ostatnich miesięcy czy dni. Właœnie, a ostatnie dni to trzęsienie ziemi na Javie + Merapi i trzęsienia ziemi w Japonii (ostatnie duże dzisiaj rano 12.06.06). Jak do tego dodać tsunami w Indonezji z grudnia 2005, widać że coœ w tamtym rejonie zaczyna intensywnie pracować. Zastanawia mnie tylko brak informacji w mediach które łšczyłyby w jednš hipotezę te wszystkie wydarzenia, zaraz po grudniowym tsunami były programy na EURO News z animacjami ruchu płyt tektonicznych, wykresy linii pęknięć od Chin po Włochy, potem cisza. Teraz tez podawane sš tylko jednostkowe informacje, a mało jest takich które tłumaczš co tak naprawdę się tam dzieje, nie bardzo chce mi się wierzyć że japończycy nic nie wiedzš i zaskakujš ich te trzęsienia ziemi. Tam ziemia trzęsie się od wieków jakieœ to dziwne. Pozdrawiam….

Co ciekawe , ocieplenie klimatu nie nastepuje tylko od zewnatrz lecz od wewnatrz takze. Dlaczego ??? i dlaczego o tym mniej sie mowi. Dlaczego smugi kondensacyjne nad UK pojawiaja sie w regolarnych pasach w niektore pogodne dni tuz przed zmiana ukladu barycznego. Smuga kondensacyjna sam. pasazerskiego trwa na niebie krotko. Smugi robione celowo maja przechwycic czesc promieniowania slonecznego bo rozposcieraja sie w warstwe mgly i obnizaja temp o 7 stopni. Ostatnio bylem w Barmouth na zach wybrzezu Walii , ku zdziwieniu wlepionej gawiedzi kompalismy sie w morzu ktore powinno byc zimne i miec ok 12 st , a my siedzielismy w wodzie pol godziny. W Szkocji gdzie czesto bywam temperatura jest wyzsza niz srednio o tej porze roku i notowane sa nizsze opady.

Darek: chcialem ci wyslac maila ale nie wiem czy korzystasz z tego adresu co wczesniej i czy bedziesz mial ochote go czytac.

Tak, tak. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Matka w liœcie do syna w wojsku: .........i chciałam ci jeszcze synku wysłać 100 zł ale już zakleiłam kopertę.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 24
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.