|
|
>Przebiegunowanie Ziemi
Na pewno zauważylicie, jak często mówi się teraz o zbliżajšcym się przebiegunowaniu Ziemi, które ma rzekomo nastšpić w roku 2012.
>"Proroctwa Oriona na rok 2012"
Na samym poczštku tej historii jest dwóch sympatycznych pasjonatów- Patrick Geryl i Gino Ratinckx. To oni wspólnie zgromadzili materiały, które zebrały się na ksišżkę "Proroctwa Oriona na rok 2012". Ksišżka jest godna uwagi co najmniej z jednego powodu. Nie ma bowiem wštpliwoci, że w 2012 roku kończy się Kalendarz Majów. Teoria cyklicznego przebiegunowania Ziemi niepokojšco pasuje do religijnych opisów potopu, a nawet cyklicznych "potopów", o których też jest sporo w starożytnych pismach.
>Fragment ksišżki
W mojej ksišżce, The Orion Prophecy (proroctwa Oriona), doszedłem do szokujšcego wniosku, że ziemia zostanie narażona na olbrzymiš katastronfę. Powód: pole magnetyczne ziemi w jednej chwili zmieni kierunek, co będzie katastroficzne dla ludzkoci. Olbrzymie trzęsienia ziemi zrównajš z ziemiš wszystkie budynki, a kontynenty przesunš się o tysišce kilometrów, za niszczšca wszystko fala przypływu zostawi za sobš miliardy martwych ludzi. W mojej ksišżce ujawniam potwierdzone naukowo tysišcletnie kody Majów i Starożytnych Egipcjan, które to nawišzujš do wielkiej katastrofy.
>Słońce
Przykładowo Kodeks Drezdeński Majów zawiera tajemnice cyklicznego procesu plam na słońcu. Wnioski, które następujš sš nawet bardziej szokujšce. W pewnym momencie, gdy magnetyzm słońca dotrze do decydujšcego punktu powierzchnia słońca będzie narażona na olbrzymie nawałnice. Kolosalne siły elektromagnetyczne zostanš wówczas uwolnione- o nieznanej mocy- z wnętrza słońca. Gigantyczny żar słoneczny wyle potężnš falę czšstek elementarnych w stronę ziemi.
>Co się stanie
Czšstki elementarne, które się wydobywajš, przeniknš do atmosfery ziemskiej i będš miały niszczšcy wpływ na sferę Van Allen. Z powodu cišgłego pršdu magnetycznego, pole magnetyczne ziemi zostanie przecišżone. Tryliony czšstek elementarnych dotrš do biegunów. Nieznane siły elektryczne zostanš wytworzone, koszmar dla wszystkich. Kiedy bieguny zostanš wypełnione zorzami ze spadajšcych czšstek, stanie się nieuniknione: wewnętrzne pole magnetyczne ziemi zostanie przecišżone i zniszczone. Olbrzymie krótkie spięcie z super mierciononymi efektami. Cała atmosfera planety bez ochrony magnetycznej zostanie zbombardowana przez spadajšce czšstki. Czšstki magnetyczne przeniknš na ziemię ze wszystkich stron i wytworzš intensywne promieniowanie jaskrawoci i radioaktywnoci. Żar, obfity żar- tak będzie można opisać całe niebo. Lub jak mówi Pismo więte: "wiatło wiata jest na wiecie teraz". I będzie to preludium kataklizmu.
>Przeciwny kierunek obrotu
Żelazny rdzeń ziemi jest magnetyczny. Z powodu przesuwajšcego się rdzenia magnetycznego ziemia zacznie się obracać w przeciwnym kierunku. Dlatego też zewnętrzna skorupa ziemi opadnie. Pojawiš się gigantyczne trzęsienia ziemi. W skrócie, najstraszniejszy koszmar nie może być na tyle przerażajšcy by opisać zniszczenia wiata.
>Atlantyda, a koniec wiata
Mieszkańcy Atlantydy i ich potomkowie Majowie i Starożytni Egipcjanie znali teorię dotyczšcš pól magnetycznych słońca, o których nie wiedzš nawet i współczeni astronomowie. Zgodnie z tš teoriš mogli przewiedzieć ogólnowiatowš powód w 9792 roku przed Chrystusem i tš nadchodzšcš w roku 2012.
>Koniec wiata w Ewangelii
Już w Nowym Testamencie możemy przeczytać o nieuchronnie zbliżajšcym się końcu wiata. Jest to budzšca grozę wizja:
"Będziecie słyszeć o wojnach i o pogłoskach wojennych, uważajcie, nie trwóżcie się tym. To musi się stać, ale to jescze nie koniec. Powstanie powiem naród przeciw narodowi i królestwo przeciw królestwu. Będzie głód i zaraza, a miejscami trzęsienia ziemi. Lecz to wszystko jest dopiero poczštkiem boleci (...) Zaraz też po ucisku owych dniq Słońce się zaćmi i Księżyc nie da swego blasku, gwiazdy zacznš padać z nieba i moce nieba zostanš wstrzšnięte". (Mt 24,6-8)
>Wierzenie Żydów
W kulturze żydowskiej przewiduje się, że koniec wiata nastšpi po okresie szeciu tysięcy lat, a dokładnie dwa tysišce lat po przyjciu Mesjasza. Jego przyjcie majš poprzedzić wielkie klęski żywiołowe.
>Biblia
więy Jan w swojej Apokalipsie opisał wydarzenia poprzedzajšce koniec wiata (straszny kataklizm).
"I ujrzałem niebo nowe i ziemię nowš, bo pierwsze niebo i pierwsza ziemia przeminęły i morza już nie ma". (Apokalipsa w. Jana 21,1)
Wierzy się również, iż skoro Bóg tworzył wiat przez 6 dni, a "jeden dzień u Pana jest jak tysišc lat" (Apostoł Piotr), to po szeciu tysięcy lat nastšpi koniec wiata.
>Osoba Antychrysta
W wielu przepowidniach ważnym wydarzeniem poprzedzajšcym koniec wiata jest nadejcie na ziemię Antychrysta.
>Ksišdz Roman Rogowski
Przekazał on Polakom takš przepowiednię:
"Widzę Wszechwiat w jego prostocie. Sięgam mylš do końca bytu. Ten, który jest wszystkim, udziela mi wiatła. Widzę więc moje Chiny, widzę wiat. Na wiecie tylko dwa narody- chiński i polski. Narody niewierne wyginš. Narody, które przeladujš wyznawców Buddy i Chrystusa, zginš tak, że nie pozostanie po nich nawet garć prochu. Bšdcie pozdrowieni, trwajcie w pokoju".
>Elżbieta Canori- Mora
Elżbieta Canoori- Mora, mistyczka miała niezwykle interesujšcš wizję:
"Pokazano mi wiat. Widziałam, że jest ogarnięty rozruchami, chaosem i niesprawiedliwociš. Siedem grzechów głównych obnoszonych było wszędzie triumfalnie i wszędzie panowały krzywda, zdrada i rozpusta".
>Siostra Faustyna
W lutym 1931 roku siostra Faustyna odnotowała w swoim "Dzienniku" wizję końca wiata, jakš przekazał jej Chrystus:
"Napisz to, że nim przyjdę jego Sędzia sprawiedliwy, przychodzę wpierw jako Król miłosierdzia. Nim nadejdzie dzień sprawiedliwy, będzie dany ludziom znak na niebie taki: zganie wszelkie wiatło na niebie i będzie wielka ciemnoć po całej ziemi. Wtenczas ukaże się znak Krzyża na niebie, a z otworów, gdzie były ręce i nogi przebite Zbawiciela, będš wychodziły wielkie wiatła, które przez jaki czas będš owiecać ziemię. Będzie to na krótki czas przed dniem ostatecznym".
|