| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| The Matrix | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 22 |
|
Jestem ciekawy co sadziecie o tym filmie....... Ja osobiscie pierwsza część obejrzałem 43 razy (słownie: czterdzieści trzy) i ja kocham jednak ostatno wrócilem z z premiery rewolucji i......... to co po reaktywacji, choc była duuzo lepsza. Ale zastanawia mnie co myslicie o samym filmie i o przesłaniu jakie ze soba niesie.... Szczególnie mam tutaj na myśli tych ktorzy nie lubia tego filmu, prosze o agrumenty, a nie o: "to je gupie, bo nie da sie chodzic po scianach" jestem ciekawi co sceptycy powiedza (o ile tacy sa)....... Tak wiec narazie o filmie, a pozniej ja cos napisze o tym co zesoba niesie The Matrix..............
Pozdrawiam..........
|
|
|
Jak powiedział jeden wielki uczony :-) wszystko we wszechświecie jest względne hep :-)
Tak samo jest z Matrixem. --> Matrix względem potrzeb duchowych <--
Oto przykład:
Brzdąc z przedszkola powie - "Fajnie po ścianach chodzili", a 60-cio letni pan stwierdzi - "Idea fajna, ale ja szukam jeszcze głębszych wartości".
Jak mam ochotę na się pośmiać to oglądam komedię , a jak mam ochotę na hard-SF to oglądam Aliena. Do każdego filmu można się przyczepić i mu coś wytknąć. Ale czy to ma sens. Matix 1 wprowadził w filmie unikalne podejście do egzystencji człowieka i tego w 2 następnych częściach nie dało się tego przebić.......bo tak miało BYĆ. Musieli opowiedzieć historię do końca i już.
Czego się spodziewaliście (do narzekających) ? po następnych częściach. Nie jeden z was nie potrafi napisać nawet kawałka orginalnej prozy, a marudzicie na ludzi którzy wymyślają takie wypasione wizje.
i tak pozdrawiam wszystkich :-)
|
|
|
open close chyba masz racje.... Tylko wychodzac z kina z reaktywacji i rewolucje bylem nieco zawiedziony....
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 22 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |