Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
MŚ 2006. Kadry uczestników, wyniki, ciekawostki.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 12

Witam! Już niedługo Mistrzostwa Œwiata w Niemczech. To najważniejsza impreza sportowa w roku 2006. Dziœ wieczorem Paweł Janas ogłosił 23 osobowš kadrę na MŒ. Oto jego wybrańcy z moim komentarzem: Bramka: Artur Boruc (Celtic) - Pewniak do bramki. Dobry bramkarz. Tomasz Kuszczak (WBA) - Rywal dla Boruca, niedoceniany trochę. Łukasz Fabiański (Legia) - Przyszłoœciowiec, ale już dobry ;-) Obrona: Marcin Baszczyński - Jedyny dobry prawy obrońca w Polsce. Jacek Bšk - Szef bloku obronnego. Jeœli jego zabraknie, będzie ciężko. Mariusz Jop (FK Moskwa) - Solidny obrońca, ale dla mnie na rezerwę. Mariusz Lewandowski (Szachtar) - Czasem miewa bardzo dobre występy. Michał Żewłakow (Anderlecht) - Dobry lewy obrońca, niedługo przejdzie do Olympiakosu. Ogólnie nie mam mu nic do zarzucenia. Dariusz Dudka (Wisła) - Parę lat temu dla mnie duży talent, ale jeszcze go nie skreœliłem. Pomoc: Euzebiusz Smolarek (Dortmund) - Wierzę w jego umiejętnoœci, jego nie mogło zabraknšć w kadrze. Wierzę, że stać go na jeszcze lepszš grę. Damian Gorawski (FK Moskwa) - Zmiennik dla Ebiego. Solidny kopacz. Mirosław Szymkowiak (Trabzon) - Szef lini pomocy. Musi po prostu być liderem reprezentacji. Œwietnie strzela z dystansu. Radosław Sobolewski (Wisła) - Dobry pomocnik, niewiele mu mogę zarzucić. Arkadiusz Radomski (Austria) - Zmiennik dla Sobolewskiego. Solidny goœć. Piotr Giza (Cracovia) - Zmiennik dla Szymkowego. Osobiœcie wolałbym widzieć na jego miejscu Marcina Burkharda. Ale co ja tam wiem ;-) Sebastian Mila (Austria) - kompletnie nieporozumienie w tej kadrze. Bez komentarza. Jacek Krzynówek (Wolfsburg za parę miesięcy) - Dobrze, że zmieni klub, wyjdzie mu to na dobre. Trzeba w niego wierzyć. Kamil Kosowski (Southampton) - Zmiennik dla Krzynówka, niepotrzebnie wyjeżdżał z Polski, mógł zostać w Krakowie. Napad: Maciej Żurawski (Celtic) - Dla mnie klasa œwiatowa. Paweł Brożek (Wisła) - Wreszcie dano mu szansę regularnych występów. To duży talent. Oby się nie zmarnował. Ireneusz Jeleń (Wisła Płock) - Niezły napastnik, mógłby przejœć do lepszego klubu. Nie wiem tylko czy stać go na jeszcze lepszš grę. Grzegorz Rasiak (Southampton) - Zostawiłem go na deser ;-) Nie chcę mówić, że to kompletny "drewniak" ale widziałbym w jego miejsce innych napastników: Saganowski (dlaczego nie daje się mu szansy?????) Sosin, Piechna, Niedzielan. Na pewno sš lepsi od Rasialdo. Brakuje mi w tej kadrze jeszcze jednego obrońcy. Osobiœcie postawiłbym na Dariusza Żurawia z Hannoveru, albo Tomasza Kłosa z Wisły, albo Michała Stasiaka z Zagłębia Lubin. Nie było potrzeby zabierać aż 9 pomocników.

Oh mein God. Zapomniałem o kimœ. Seweryn Gancarczyk (Metallist) - Mało o nim wiem, ale musi więcej pograć w kadrze.

Druga mundialowa ekipa to Hiszpania. Aragones takš oto wybrał sobie 23, wielu niespodzianek tu raczej nie ma. Silna liga, to jest duży wybór do kadry. Bramka: I.Casillas (R.Madrid) P.Reina (Liverpool) S.Canizares (Valencia) Obrona: A.Lopez (Atletico) P.Ibanez (Atletico) C.Puyol (Barcelona) Juanito (Betis) A.del Horno (Chelsea) M.Salgado (R.Madrid) C.Marchena (Valencia) S.Ramos (R.Madrid) Pomoc: C.Fabregas (Arsenal) A.Iniesta (Barcelona) X.Hernandez (Barcelona) Joaquin (Betis) L.Garcia (Liverpool) X.Alonso (Liverpool) D.Albelda (Valencia) M.Senna (Villarreal) Atak: F.Torres (Atletico) R.Gonzalez (R.Madrid) D.Villa (Valencia) J.A.Reyes (Arsenal) Szkoda, że nie ma tutaj Vicente z Valencii. Bardzo lubię tego młodego gracza. Szkoda mi też Morientesa.

kogo by tam nie wystawiły w tym roku pozostałe reprezentacje, to i tak wygra Brazylia, a w 2010 Niemcy, a w 2014 Urugwaj. i nie pytajcie sie skšd to wiem bo i tak nie powiem;

w 2010 to wygra USA i nie pytaj skšd wiem ;) Janas zaryzykował trochę, ale kto nie ryzykuję ten nic nie ma.

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

Moim zdaniemm Mistrzostwa Œwiata w czerwcu 2006r nie odbędš się. Przed nami 2006-06-06 dzień dla całego œwiata stanie się Boskim ostrzeżeniem. W dniu tym działanie dobra przeciwstawi się niezwykle aktywnym w tym dniu siłom zła. Niezgłębione pokłady Bożego Miłosierdzia rozlejš się na œwiat cały i będš przez nas widoczne potrwa to 3 dni i noce. "Musi to być widoczne przez œwiat cały"

Twoja wyobraznia wynika z nieznajomosci anglosaskiej rasy !!!!

Gosiu - co ma piernik do wiatraka- ? Angielska mentalnoœć do wydarzeń, które odcisnš piętno na wszystkich narodach ? Może to zapoczštkować ostatni etap Bożego planu w którym niestety nasze pokolenie będzie brało czynny udział.

"Gosiu - co ma piernik do wiatraka- ?" - Pozwolę sobie odpowiedzieć za gosię, MĽKE!! To powiedzonko jest fałszywe ;).

O to wlasnie chodzi, ze Bozych planow nikt nie zna, a mordy Anglosasow, sa skrzetnie ukrywane. Na Ingrzyskach tez !!!

http://www.joemonster.org/i/o/sprite.jpg

Cale szczescie, ze odczuwam tylko pragnienie wypicia herbaty. Ten prad strasznie suszy i wypijam chyba 20 szklanek herbaty dziennie, a mozliwe, ze nawet wiecej.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 12
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.