Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Wiarygodność Ewangelii Judasza
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 12

Zatem jakie wnioski można wycišgnšć z całej sprawy z Ewangeliš Judasza? Myœlę, że należy (jak zwykle) zastować logikę. Akcja jest równa reakcji. Znana nam doskonale reguła. Co w naszym przypadku jest reakcjš na jakš akcję? Czy Ewangelia Judasza jest akcjš, w wyniku której powstało Słowo Boże i poczštek wzięło chrezœcijaństwo? Czy jest raczej odwrotnie? W latach 30 n.e. rozpoczęła się rozwijać w œwiecie rzšdzonym przez demony, czysta forma wielbienia Boga i Jezusa. Nauki oraz najszlachetniejsze zasady, podane nam przez samego Syna Bożego zaczęły triumfować w demonicznym œwiecie i ukazywać rzeczywistš postawę człowieka, nie manipulowanš przez szatańsko żydowski system religijny, w ostrych słowach potępiony przez Jezusa, który mówił do nich tymi słowami: "Węże! Plemię żmijowe! Ojcem waszym jest szatan!" Szatan zdał sobie sprawę z tego, że nie udało mu się pokrzyżować planów Boga odnoœnie wybawienia ludzkoœci z szatańskich więzów i natychmiast przystšpił do dalszego ostrego ataku na prawdziwych czcicieli Boga. Zdał sobie sprawę także z tego, że nie potrafił we właœciwy sposób odcyfrować kodu biblijnego i sam mimowolnie przyczynił się swoja postawš do boskiego planu zbawienia œwiata. Istniało kilka form szatańskiego ataku, które to trwajš do dzisiaj w niemal nie zmienionej formie. Rozpowszechniano pogłoski oraz plotki, że Jezus nie zmartwychwstał, tylko uczniowie wykradli Jego ciało. Że ożenił się z Mariš Magdalenš. Oczywiœcie nastšpiły fizyczne przeœladowania Koœcioła Bożego oraz w odpowiedzi na Ewangelie zaczęły się pojawiać fałszywe ewangelie, totalnie sprzeczne z naukami Jezusa rozpowszechnianymi przez apostołów. Jak wiemy z historii, i w tym przypadku szatanowi nie udało się przez stosunkowo długi okres czasu rozpoczšć religii sprzecznej z chrzeœcijaństwem i pomimo ukazywania sie takich demonicznych dzieł jak Ewangelia Judasza czy inne paszkwile. Szatan przegrywał walkę. Dopiero w roku 325 n.e. wielbiciel Szatana, cesarz Konstantyn Wielki rozbił wspólczesne chrzeœcijaństwo a z jednym najbardziej odstępczym odłamem zawarł układ, który spowodował utworzenie najbardziej odstępczego koœcioła w dziejach œwiata, Koœcioła Katolickiego. Co jest niezwykle interesujšce, mamy dostępne dla nas w formie nieskażonej Słowo Boże. pomimo wielu wysiłków KRK, Biblia nie tylko została przetłumaczona na wiele języków ale stała się dostępna dla niemal każdego człowieka na kuli ziemskiej, i to w formie zupełnie niezmienionej! Oczywiœcie nadal trwajš niezmordowane ataki Szatana na chrzeœcijaństwo i nadal stosuje on dokładnie te same, nie zdajšce egzaminu sztuczki. Odgrzebuje on swój oryginalny paszkwil, który niemal 2000 lat temu nie zdał egzaminu i nadal nie spowoduje on większych szkód. Innym nieudanym atakiem jest baœń o DaVinci Code. Co prawda syjoniœci, najwięksi wrogowie Prawdy i Boga, zachłystujš się z radoœci, że udało im się zrobić taki film i że wielu ludzi zostanie odcišgniętych ICH zdaniem od Boga.

"Innym nieudanym atakiem jest baœń o DaVinci Code." tak napisal Autor: Watcher - więc powiedz mi ,dlaczego jest tak gwałtowne zaprzeczanie przez kk???dla zrozumienia polecam jeszcze jedna ksišzke ktora jak do tej pory nie wywolala paniki w Watykanie ,ale lada moment!!! "Pierscien rybaka" autorstwa jeana Raspaila . "Dlaczego pewnego dnia tajne służby watykanskie zaczynaja wnikliwie badac "dossier benedykta" oraz sredniowieczna legendę o "księzycowym papiezu".Kim jest stary wloczega?- urywek recenzji.

Jasne, wszystko zwalmy na szatana. To on mnie zmusił żebym założył glany a nie różowe trampki! [%sig%]

wykret, co to sa glany ? Slicznie Cie prosze o wytlumaczenie.

glany, to takie buty... ja osobiœcie nie założyłabym... Wolę róż. :-D No ale cóż... Sš gusta i guœciki. Tak dzisiaj czytam te fora i co chwilę myœlę co innego... Chyba w nic nie będę wierzyła. Tak najwygodniej. ;-)

""Innym nieudanym atakiem jest baœń o DaVinci Code." tak napisal Autor: Watcher - więc powiedz mi ,dlaczego jest tak gwałtowne zaprzeczanie przez kk???" O ile mi wiadomo, baœń ta uderza dotkliwie KRK. Co do mnie, nie jestem katolikiem i jestem KRK całkowicie przeciwny. Zajmuję sie tym tematem dlatego, że uderza on w fundamentalne prawdy rodzaju ludzkiego i podważa Słowo Boże. Podobnie jest z Ewangeliš Judasza. Oba dzieła majš w sobie tyle wartoœci ile posiada literatura Urbana.

Ja bardzo cenie gazete Urbana za wiarygodnosc artykulow !!!! Przeczytajcie ponizszy artykul, ktory wedlug mnie jest jakos bardzo haotycznie napisany i chce cos ukryc, ale ja zrozumialam z niego, ze Biblia jest napisana przez Brytyjczykow. Zwracam uwage, ze kiedy czytalam ten artykul pierwszy raz, to roznil sie od wersji jaka przegladalam ponownie. Ciekawa jestem, ktora wersja Wam sie trafi ? http://jahtruth.net/darth.htm

Glany noszš metale:D I nie mówie że ja je nosze, to miała być przenoœnia. http://www.szalus6.republika.pl/glany-jezus.jpg [%sig%]

http://www.szalus6.republika.pl/glany-jezus.jpg Wybaczcie miałem wkleić fotke, nie odsyłacz. [%sig%]

Ewangelia Judasza. Informacje z "National Geographic" Z maja 2006 roku: "Nowy Testament stwierdza, że Judasz sprzedał Jezusa w Ogrodzie Getsemani. Judaszowa ewangelia powiada, że sam Jezus poprosił Judasza, aby go wydał. Skazany na œmierć Jezus sam poniósł krzyż na miejsce Ukrzyżowania, co jest odtwarzane w jerozolimskiej Bazylice Grobu Œwiętego. Wszyscy pamiętajš historię bliskiego przyjaciela Jezusa Chrystusa, jednego z 12 apostołów, który sprzedał go za 30 srebrników, wskazujšc go zdradzieckim pocałunkiem. PóŸniej, oszalały z poczucia winy, Judasz powiesił się. Jest największym symbolem zdrady. (...) W miarę jak chrzeœcijaństwo odcinało się od faktu, że poczštkowo stanowiło żydowskš sektę, chrzeœcijańskim myœlicielom było coraz wygodniej obwiniać Żydów jako naród o stracenie Chrystusa i czynić z Judasza archetyp Żyda.(...)" "Tajna relacja z objawienia, które Jezus wypowiedział w rozmowie z Judaszem Iszkariotš..." Tak oto podpisana jest Judaszowa ewangelia. Badania wykazały, że tekst powstał między 220 a 340 rokiem naszej ery. "(...) A znawcy koptujskiego twierdzš, że charakterystyczna budowa zdań ewangelii wskazuje na to, że przetłumaczono jš z greckiego języka, w którym pierwotnie napisano większoœć chrzeœcijańskich tekstów z I i II wieku." "(...) Kolejne potwierdzenie pochodzi z odległej przeszłoœci. Około roku 180 n.e.Ireneusz, biskup Lyonu, na terenie ówczesnej rzymskiej Galii, napisał traktat pt:Przeciw herezjom. Księga potempiła wszystkich tych, których poglšdy na temat Jezusa i jego przesłania odbiegały od wykładni przedstawionej przez główny nurt Koœcioła. Poœrod atakowanych była grupa która czciła "Judasza zdrajcę" i stworzyła "zmyœlonš historię" nadajšc jej tytuł Ewangelii wedłóg Judasza" [%sig%]

"Skazany na œmierć Jezus sam poniósł krzyż na miejsce Ukrzyżowania" Jaki odcinek poniósł ? jesli Szymon niósł krzyż za Jezusa ! Z Ewangelii wynika , że od bramy Jerozolimskiej......krzyż niósł Szymon, w takim razie jaki odcinek niósł Jezus?

Tak napisali w Nationalu. Możliwe, że pomineli jego "pomocników" żeby zwrócić więcej uwagi na jego cierpienie, albo z jakiœ innych powodów. [%sig%]
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 12
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.