Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
A propo różnych punktów widzenia
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 8

Cudem Uratowany Witam ! Ale numer!!! miałem cholerne szczęœcie!! - Ostatnio jechałem do Lublina, a ze się œpieszyłem to dałem ognia moim Volvo. Jadę, jadę (ok 160) i patrzę, a z naprzeciwka zza ciężarówki wylania się debil w maluszku próbujšcy ja wyprzedzić. Kretyn cholerny. Zjechałem na pobocze przy szybkoœci 160kmh. Zahaczyłem trochę o rów i wpadłem w poœlizg. Gdyby nie Tracs control i ABS to wpierniczylbym się przy tej szybkoœci w drzewo albo w maluszka a wtedy nie wiem czy bym uszedł z życiem. Zdarzajš mi się niebezpieczne sytuacje na drodze ale cos takiego ??? Jeżdżę dużo (ok 8-10 tys. miesięcznie) ale cos takiego mi się jeszcze nie zdarzyło. Zdšżyłem tylko zauważyć katem oka przerażonš minę bezmózgowca w tym cholernym maluchu. Może podzielicie się podobnymi przygodami z trasy? Zachęcam. Pozdrowienia Cudem uratowany kierowca VOLVO ***** Jadę sobie moim kaszlem, tak z 90kph, jedzie jakšœ ciężarówka, no to ja patrzę na lewy pas - jest ok., jakieœ 500 m wolnego do nadjeżdżajšcego volvo, wiec wyprzedzam. Idzie mi całkiem nieŸle (mam już 100kph), ale widzę, ze chyba Ÿle oceniłem prędkoœć tego debila w volvo, bo on, idiota, zap... na pewno 150. Skšd się k... miałem spodziewać, ze na zwykłej drodze szerokoœci 7.5m, bez utwardzonych poboczy i z drzewami za rowem, przy normalnym ruchu, jakiœ bezmózgowiec będzie urzšdzał sobie popisy jak na Imola? Oczywiœcie na cokolwiek było za póŸno - przytuliłem się do trucka, a ten idiota jechał tak szybko, ze nawet nie zdšżył zmieœcić się w "czarnym" i zwiedził pobocze - naprawdę żałuję, ze się tym razem nie zabił, bo kiedy indziej to może zabić tez niewinnych œwiadków. Pozdrowienia Cudem uratowany kierowca malucha ***** Jadę sobie moja ciężarówkš, z przodu widzę kawał pustej drogi. Z tylu facet w kucki mnie wyprzedza, myœlę sobie dam mu fory bo pozycja już strudzony. A tu jak nie wyskoczy jakiœ palant z przeciwka... Pozdrowienia Kierowca ciężarówki ***** "Stoję za krzakiem głogu z radarem w ręku, a tu wyjeżdża roztelepana ciężarówka, maluch zaczyna wyprzedzać ja na cišgłej a z drugiej strony wyskakuje Volvo z prędkoœciš œwiatła. Niestety, zanim znalazłem odpowiedni paragraf, który pojazd należy zatrzymać w pierwszej kolejnoœci, wszystkie 3 zniknęły z pola widzenia, przez co Skarb Państwa stracił kilkaset złotych..." Pozdrowienia Policjant ***** Lecę sobie samolotem nad trasa Warszawa- Lublin, patrzę w dół a tam policjant za krzakami szarpie się z radarem, kierowca ciężarówki próbuje puœcić maluszka, a z przeciwka mknie dużo przekraczajšc prędkoœć Volvo. Pozdrowienia Pilot **** Jadę swoim motorkiem 5 częœciš dŸwiękowej, z przodu człapie jakiœ gostek volvo, z przeciwka ciężarówka. No to daje w ogień, nagle wylania się maluch, mowie sobie koniec ze mnš... puszczam kierownice... A tu nagle gostek volvo (równy goœć) ustępuje mi drogi i zjeżdża na pobocze, na trawkę... Wiec ja w manetkę, cale szczęœcie miałem ASR! uratował mi życie, z drugiej strony jednak dlaczego jeŸdzicie tak wolno? przez takich wolnojadów póŸniej sš wypadki Pozdrowienia Cudem uratowany motocyklista ***** Siedzę sobie po pracy na rowie, patrzę a tu z jednej strony cišgnie się jakaœ ciężarówka, która próbuje wyprzedzić jakiœ kaszel, patrzę z drugiej strony a tu zap... jakiœ zboczeniec w Volvo, podlatuje bliżej, a ze się nie zmieœcił na drodze wiec wjeżdża na rów.... (NA MOJ ROW) i po girach mi przejeżdża pojeb jeden, jak go q... dorwę to nogi z d... powyrywam... niech no tylko poczeka aż z gipsu wylezie..... Pozdrowienia Rolnik ***** Lecę sobie na podœwietlnej swoim fotonowym cyberjetem nad wschodniš Europš - trochę na wschód od Warszawy. Detektor zbliżeń melduje niebezpiecznš sytuację 60 kilometrów pode mnš - patrzę na ekran i co widze? Z jednej strony 126 z pękniętym œrodkowym pierœcieniem tylnego cylindra i zapłonem opóŸnionym o 6 stopni próbuje wyprzedzić starego Jelcza 315 z d.m.c. przekroczonš o 2658 kg i lewš wewnętrznš oponš bliŸniaczego tylnego koła niedopomnpowana o 3,8 Atm. Z drugiej strony sunie Volvo V80 z prędkoœciš wahajšcš się w granicach 158,6 - 165,4 km/h, a wyprzedza go Suzuki Hayabusa z prędkoœciš 243,1 km/h (nadal wzrastajšcš), którego kierowca ma typowe amfetaminowe podwyższenie tętna. W jednym rowie policjant kartkuje ksišżkę formatu 210 x 148 mm w miękkiej okładce, a w drugim przeciera oczy leżšcy mężczyzna o stężeniu przekraczajšcym 2 promile C2H5OH w wydychanym powietrzu. Włšczyłem natychmiast separator kanałów poziomych i dzięki prostemu manewrowi antygrawitacyjnemu ustawiłem Jelcza (szerokoœć 242 cm), Fiata (141 cm), Volvo (187 cm) i Suzuki (102 cm) na jezdni szerokoœci 747 cm, pozostawiajšc trzy pasy separacyjne szerokoœci 25 cm każdy. Wszystko by się udało, ale po drodze na wysokoœci 287 m przelatywał sportowy samolot SOCATA Rally z rozregulowanym GPSem i interferencja fal spowodowała poszerzenie pasów separacyjnych o parę cm, przez co zarówno Jelcz jak i Volvo wpadły zewnętrznymi kołami na pobocza, a Volvo zahaczyło lewš stopę mężczyzny w rowie. Ziemianie! Nauczcie się panować nad waszymi maszynami przy tych maleńkich prędkoœciach. Wiecie ile my mamy takich zacofanych planet pod cišgłym monitoringiem? Pozdrowienia Dowódca patrolu 249HR65TG93K Ÿródło: DVB-Board

ja pierdole ile czytania, kepułg zlituj się!

ale po dojœciu do końca się opłaca :D Dla mnie to bardzo dobry przykład wielowymiarowej rzeczywistoœci :D. Każdy ma swój wymiar (punkt widzenia).

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

to prawda ja patrze z góry. a po dojœciu do końca myœle że kępogłowy ma Pionieera chociaż może i kenwooda bo nie sšdze aby miał philipsa albo dream-a :P

Dzięki szuineg, dobre było. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

najadłeœ się Darku?

Nie, jeszcze nie. Gdzie ta sekretarka, miały być kanapki. http://img235.imageshack.us/img235/742/000049203aw.jpg [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Hihi fajnie zrobione. Dobry tekst. [%sig%]
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 8
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.