Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Sens życia
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 16

Czy ktoœ kiedyœ zastanawiał się nad sensem życia? Dlaczego się rodzimy, skoro i tak musimy umrzeć i jest to nie odwołalne?

Tusia ... kiedy Człowiek dochodzi do pewnego Punktu w swym życiu / Stacji .. zadaje na jednej z nich Pytanie o Sens Życia ! Możesz tutaj usłyszeć wiele odpowiedzi i wypowiedzi na temat Sensu Życiu , ale tak Naprawdę to Ty sama musisz sobie odpowiedzieć na To pytanie które w istocie zadajesz sama sobie . Cyklicznoœć -- ustanawia w życiu każdego Lekcje . Bóg mieszka w Przypadku - Synchroniczonoœci o której napomnknšł w Tematcie "Przypadki" stały Pisarz Dariusz . Większoœć rodzi się na Ziemi po to , by Domknšć pewne niepodomykane Sprawy z róznymi ludzmi ktorych zna w Obecnym życiu , by następni móc już nie schodzic na Ziemię . Inni Rodzš się by zrealizować swe Marzenia i Wielkie Plany których w życiu przed Tym Życiem nie udało im się zrealizować bšdż Ukończyć z róznych Przyczyn . A jeszcze Inni - ich przycišga na Ziemię Ciekawoœć ! kiedy juz wejdš takie Dusze w plan Ziemski i zamieszkaja Ciała które sobie uprzednio wybrały Uœwiadamiajš Sobie że ów Œwiat Materialny nie jest Taki Czysty i Doskonały jak to postrzegały spoza Kutyny która oddziela prznikajšce się Wzajemnie Sfery ktore koniec końcem wywierajš Niezaprzeczalny Wpływ na Przeznaczenie i Rozwój każdego z nas . Sens Życia to Człowiek . W Apokalipsie Œw . Jana jest podana dokładna liczba imienia Człowieka i Bestii zarazem - 666 . Ta Liczba nie jest taka Zła jak to z pozoru mogłoby się wydawać i zawiera wiele podprogowych wiadomoœci o Ważnym Znaczeniu dla każdego Odkrywcy . Rozumiana na wielu płaszczyznach Rozumowania i Degustacji Logiczno - Skutkowej . To co napisałaœ Tusiu .. niech Twa Ciekawoœć Cię Prowadzi , a odnajdziesz odpowiedz na Te Pytanie i Pytania które mieszka w Tobie . Każdy interepretuje Sens Życia inaczej ... Sens Życia to Œwiadomoœć tego że Robimy to co Chcemy , a nie to co nam każe Robi㠌wiat .. to Indywidualnoœć każdego z nas prowadzšca do głębszego Poznania Siebie samego , i poprzez to dšżenia do osišgnięcia pełnej Synchronizacji z Sobš Samym by Żyć Prawdziwie bez Maski , którš wielu z nas ubiera wypierajac się własnych Niedoskonałoœci i Minusów . Nikt nie jest Doskonały - tylko Podobny Sobie . Ariel

zycie jest wieczna droga samodoskonalenia, pokonywania trudow,zla, glupoty, szukania szczescia itp... po smierci jest nam dana opcja albo wracamy albo nie, wybor nalezy do nas...wracaja ci ktorzy maja niedokonczone sprawy, ci ktorzy czuja ze nie konca wykorzystali czas zycia, a wracamy po doswiadczenia, po molziwosc skonfrontowania sie z sytuacjami... opowiesci z hipnoz regresywnych nie biora sie z powietrza...

Czesc Tusia. Powiiem Ci że ja kiedyœ zastanawiałam się nad sensem życia,doszłam do wniosku,że póki żyjemy w naszych czasach nie dojdziemy do tego,mimo iż w przecišgu setek lat nasza cywilizacja daleko poszła do przodu z punktu techniki,to i tak jestesmy jeszcze na etapie ludzi pierwotnych.Wg mnie duzo jest sprzecznosci na religi w szkole uczono Nas,że życie pochodzi od Boga,zawsze interesowało mnie to że jesli przypuscmy rzeczywiœcie tak by bylo to przez kogo został ten Bog stworzony? Natomiast ludzie zajmujacy sie astronomia,astrofizykš lub tym podobnymi kierunkami stwierdzili ze Wszechœwiat powstał z Wielkiego Wybuchu,ale dla mnie zanim doszlo do tego Wielkiego Wybuchu energia z ktorej on powstał też musiała się z czegoœ wziaœć,i mamy znowu bledne koło.Moje zdanie na ten temat jest takie,ze my ludzie niezaleznie przez kogo zostalismy stworzeni zyjemy po to aby wzajemnie przekazywac geny by nasz ludzki gatunek przetrwal,umierac musimy bo gdyby tak nie bylo na naszej Planecie Ziemia nie pomiescilibysmy sie,a nie doszlismy jeszcze do takiego etapu by moc zamieszkiwac inne Planety.Naprawde jest to bardzo ciekawy temat ale na dzien dzisiejszy opiera on sie glownie na spekulacjach byc moze za jakies 200,300,500 lat wynajdziemy taka technike ktora pozwoli nam doglebnie poznac CUD ŻYCIA. Fajny temat Tusia przedstawilas sama jestem ciekawa jakie zdanie na ten temat maja inni. Pozdrawiam. [%sig%]

Dlatego w takim wypadku ( cišgnšc dalej .. Jacku Sparrow ;) ....) „Niewiedza nas samych jest błogosławieństwem uskrzydlajšcym nasze życie , za sprawš Sił ksztłatujšcych naszš Drogę na Ziemi , poza sferš zmysłu Wzroku”. A.Ł Możemy Dyskutować poruszajšc Różne Nici Pamięci których Zródło tkwi w Przeszłoœci , aż Czasami przychodzi taki Moment ! iż Zadajemy sobie Pytanie - Dokšd te Wszystkie Przemyœlenia prowadzš , oraz jaki Skutek - Odbicie owych Przemyœleń i zwišzanych z nimi odkryć odbije się w Rzeczywistoœci ????? Zagrożeniem jest Iluzja która Otacza owe Prawdy ! Owa Iluzja może przyczynić się do Zgubienia Nici Ariadny dzięki której doszliœmy dokšd Doszliœmy w Labiryntcie naszych Żyć ! Jeœli jš Zgubimy .. zaczniemy kręcić się w kółko z czasem tracšc Zmysły i uzależniajšc się od Œcian bez Wyjœcia - odbiciem tego sš Nasze Myœli ( Nić Ariadny ) , Labiryntem ( Życie , i Wewnętrzny obraz Podœwiadomoœci ) , Nałogi biorš się ze słaboœci której ulega większoœć z mieszkańców Ziemi bez Œwiadomoœci tego , że WartoœćMaterialna nie Ustanawia Ostatecznego Dobrobytu w całej linii Nieœmiertelnoœci Duszy . Więc niech co poniektórzy wbijš sobie do głowy - że kiedy Nadejdzie koniec , Sędziš będziemy My Sami ! .. .a jedynš Wartoœćiš stanie się nie Moneta a Myœli kształtujace nasze Działania i wewnętrzny Kodeks wobec Œwiata który sobie Wybraliœmy . Pistowanie Dobra ... DOBRA .. w każdej postaci graniczšcego z poœwięceniem Kształtuje nie tylko nasz obraz w oczach innych ludzi , lecz również Wzmacnia Naszš Duszę która Uodparnia Umysł i Ciało na wszelkie Ciosy Losu - w których Zawarte sš lekcje by nie poddawać się , i nie ulegać niskim impulsywym siłom jakie zakodowane sš w nas od Wieków ... i mozemy Złoœć zastšpić Usmiechem na twarzy dšżšc dalej .... smakujšc owy Sens Życia , Sens Nas Samych . Ariel

Czuję,że moim pierwszym pragnieniem po œmierci,będzie pragnienie kolejnego wcielenia i natychmiastowego powrotu na Ziemię. Mam dopiero 21 lat,ale czuję,że życie przepływa mi przez palce.Czuję się w ogóle kompletnie niespełniona w moim obecnym życiu.Tyle spraw nie pozałatwiałam,cišgle stoję w punkcie 0.Mam tyle marzeń,pragnień,a rzadnego z nich nie spełniłam.I nie wiem czy kiedykolwiek je spełnię.Niektórzy korzystajš z życia pełnymi garœciami,biorš je w chociaż 80 %,a ja,ja korzystam z mojego życia w zaledwie 30 %.Nie wiem czyja to wina.Ale podœwiadomie wiem,że w tym życiu nie spełnię moich pragnień.Cišgle jestem niespełniona.Tak mi Ÿle.Dziwne,bo ja czuję,że tak ma być.Mam uczucie,że to moje życie takie właœnie ma być.Takie szare,nudne,bezbarwne,bez wrażeń :(. [%sig%]

sesm zycia jest zyc cierpic i umrzec gdy cialo cierpi dusza kwitnie oto w tym wszyskim chodzi :>

Ja nie szukam sensu zycia. Ja zyje !!! Od dziecka mialam pelno zajec, ktore staram sie wykonac jaknajlepiej. Teraz moja ciekawosc zdarzen na swiecie wypelnia moje zycie. Z kazdego przezytego dnia sie ciesze i nawet nie robie planow, czym wypelnie nastepny dzien. Ciekawosc swiata i ludzi sama go wypelnia. Zawsze mam o czym rozmyslac i nawet troche spekuluje na temat polityki i otaczajacych mnie zjawisk. Zawsze szukam kontaktow z ludzmi i mam radosc, kiedy moge sie wypowiedziec i porownac zdania. Wydaje mi sie, ze zajecie daje czlowiekowi najwiecej satysfakcji. Jestem pewna, ze urodzilam sie, bo tego chcieli moi rodzice. Umre, bo wszysko kiedys umiera. Nie ma rozpusty gorszej jak myslenie Pleni sie ta swawola, jak wiatropylny wiatr. W. Szymborska

A ja mam bezbarwne życie,bezsensowne,nudne,smutne :(( [%sig%]

Pewnie nikogo nie masz? [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Jak Kuba Bogu Tak Bóg Kubie ... Ten krótki cytat zawiera prawie całš tajemnice życia. wiadome jest że tylko doœwiadczenie jest przyczynš pojmowania. Czy zrozumiesz jeœli powiem Ci że jestem głupi. Raczej przyjmiesz do wiadomoœci ale nie będziesz przekonany, przekonana. A gdybyœ przekonała się przekonał się na własnej skórze że jestem głupi wtedy poprzez doœwiadczenie zdobędziesz wiedze. Jak Kuba Bogu Tak Bóg Kubie... Dziœ ja jestem sobš TY Sobš . Dziœ Ty możesz nie zrozumieć mnie a ja Ciebie. Jutro Ty będziesz mnš a Ja Tobš przez doœwiadczenie zrozumiem dlaczego tak postšpiłeœ postšpiłaœ Ty zaœ Zrozumiesz mnie. Jak Kuba Bogu Tak Bóg Kubie... Nie ma nieskończonoœci istnienia od zawsze jest nas taka sama iloœć i od zawsze zamieniajš się nasze role. Przez to doœwiadczenie dšżymy do zrozumienia a przez zrozumienie siebie kiedyœ będziemy jednoœciš. To połowa tajemnicy życia na teraz nie wiem co stanie się jak się zrozumiemy raczej to stan w którym raju nie obrucimy w piekło majšc wolny wybór.

kwestia roœlin zwierzšt owadów płazów gadów i wszystkiego co żyje, to także my według pewnej religii. Jako jabłko czy pracowita ossa zdobywamy doœwiadczenie lub odbywamy swojš Kare za czyny w życiu ludzkim. Pewien przykład to pycha obżarstwo pewna religia mówi że w następnym życiu będziesz wieprzem abyœ swoim wolnym wyborem żarł żarła ile chcesz ile dasz rade. Jeœli natomiast zabijesz się jako człowiek nie doceniłaœ doceniłeœ życia w zwišzku z czym odrodzisz się jako owoc lub drzewo które same nie bedzie w stanie się uœmiercić a żyć tak bedziesz długo poprzez co zdobędziesz wartoœć życia ludzkiego. Tylko doœwiadczenie jest w stanie nas przekonać wciel się w dzrzewo i pomyœl czy nie piękne jest życie jako człowiek. Róbta co chceta i tak nauczy nas tylko doœwiadczenie.

Tym akcentem obalam sens istnienia Forum które nie jest doœwiadczeniem a jedynie wymianš poglšdów które i tak mamy tylko dzięki doœwiadczeniu dlatego mówię otwarcie Ja Jębę moge tu se tylko jaja robić i często poprostu Jebać bo ani wy ani ja was nie zmienie Zrobicie to sami wybierajšc kolejne wcielenie aby nabyć kolejne doœwiadczenie i proponuje wam wybrać moje wcielenie to szybciej dojdziecie do konsensum w sensie i zrozumiecie dlaczego warto Jebać na Forum Ejsi. Tylko przed wejœciem w to wcielenie zapnijcie pasy Ostra jazda przed wami :*

"Zrobicie to sami wybierajšc kolejne wcielenie aby nabyć kolejne doœwiadczenie i proponuje wam wybrać moje wcielenie to szybciej dojdziecie do konsensum w sensie i zrozumiecie dlaczego warto jebać na Forum Ejsi. " Czyli że co? Jesteœ wszechwiedzšcy? Ty znasz prawdę a my błšdzimy jak bydło bez pasterza? Pomijajšc te wszystkie pytania to nie chciałbym byc tobš tylko za cenę poznania czemu należy jebać na forum ejsi.

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

nie ja jestem na ostatnim etapie doœwiadczeń.

pozatym jest przysłowie "Nie dla psa Kiełbasa"
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 16
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.