| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Świadomość | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 14 |
|
Co co różni nas od zwierzšt, samowiadomoć istnienia. Ja myslę że na poczštku była wiadomoć i to jest bóg. My jestemy zwierzętami obdarzonymi wiadomociš, mieszanka wybuchowa. Cały czas przeważajš w nas instynkty i instynkty trzymajš wiadomoć na smyczy, gdy wiadomoć u kogo wygra z instynktami, z tš zwierzęcš częciš, to taki kto powinien nie mieć granic w stworzeniu czegokolwiek, stałby się bogiem. Ale co za co. Wyobracie sobie że jestecie tym kim, o czym tylko pomylicie to się stanie, stracicie całkowicie wyobranię, bo nie będzie niczego co można sobie tylko wyobrazić, wszystko od razu będzie. Co za nuda, co można wtedy zrobić? Wrócić do poczštku, zezwierzęcić się i zapomnieć.
Mylę że ludzkoć jest bliska tego momentu, coraz więcej ludzi ma dużo czasu na myslenie i stwarzanie rzeczy niestworzonych, w końcu kto się obudzi. Ten przebudzony osobnik zacznie wpływać na innych i w końcu przebudzi się nas tak wielu że wiat stanie na głowie, ci którzy się nie przebudzš chyba zwariujš widzšc co inni wyprawiajš. Będzie spory zamęt, a w końcu jak każdy się wyszaleje, zorientujemy się że nic więcej nie wiemy, a wiedzenie wszystkiego jest bolesne i zaczniemy sobie żyć na ziemi od nowa (zapewne po raz n-ty).
|
|
|
no co z wami? nie mylelicie nigdy nad tym że to że jestemy tak ograniczeni jest naszym zbawieniem.
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
Ja już się wyżyłem i zmšdrzałem, kiedy miałem niezłš moc przez kilka dni i na poczštku mi się to podobało, ale okazało się że wtedy nie byłem jeszcze psychicznie na to przygotowany. Dopiero co do mnie dotarło jak zauważyłem, że to działa w obie strony i musiałem kontrolować swoje myli. Nie było to zbyt przyjemne dowiadczenie, ale dzięki temu zrozumiałem, że nie należy narzucać na siłę swojej woli innym.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
kepulg, ja tez czasami odnosze wrazenie, ze niektorzy mysla, ze nastapil koniec osiagniec na Ziemi i czuja sie tym zalamani, bo wlasnie mysla, ze juz wszystko osiagneli i wiedza. Tak czasem jest, ze dzieki jednemu uczonemu czy wynalazcy moze nastapic lancuch rozwoju technicznego, ktorego koniunktura trwa przez lata, a pozniej nastepuje proznia. Dla przykladu podam dwa nazwiska : Gutenberg i Tesla.
Moim zdaniem nic sie jednak nigdy nie skonczy. Rozwoj techniczny bedzie trwal dalej jezeli tylko czlowiek mu na to pozwoli i nie zniszczy Kuli Ziemskiej. Ja wiem, ze na nastepna nowinke techniczna mozemy czasem czekac wieki, ale to wcale nie znaczy, ze to co czlowiek ma dzisiaj, to jest juz koniec mozliwosci.
Nie wierze w ginace cywilizacje na Ziemi poprzednio, bo nie wierze w bajki i legendy stworzone na uzytek czlowieka.
Dariuszu, kazdy wprowadzany system polityczny jest narzucaniem woli innym !!!!
|
|
|
Tak, każdy system polityczny jest, ale mi chodziło o co innego, mianowicie o oddziaływanie bezporednie na umysł innego człowieka (nie tylko HAARP to potrafi).
A jeli chodzi o cywilizacje które zginęły, to sš znajdowane bardzo ciekawe znaleziska, a poza tym np. dinozaury też wyginęły.
A jeli chodzi o nowinki techniczne, to czasem droga od wynalezienia czego, do wprowadzenia tego w życie jest bardzo długa (z różnych względów), np.:
Naukowcy z Uniwersytetu w Cambridge odkryli materiał, który nadaje nowego znaczeniu okreleniu magnetycznego chłodzenia. Materiał ten, gdy zostaje umieszczony w polu magnetycznym, obniża swoja temperaturę! Karl Sandeman wraz ze swoimi współpracownikami, uważa, że mieszanka kobaltu, manganu, krzemu oraz germanu zapoczštkuje epokę nowego typu chłodzenia, które może być nawet 40% skuteczniejsze od obecnie stosowanych rozwišzań. Zjawisko to znane od blisko 120 lat ma wreszcie szanse zaistnieć w domowych zastosowaniach, dzięki materiałowi jaki odkryli naukowcy. Wczeniejsze materiały albo były zbyt drogie, albo zawierały niebezpieczne dla zdrowia i rodowiska rodki. Czy doczekamy się magnetycznego chłodzenia dla PeCetów? Jak zwykle pokaże czas.
http://www.frazpc.pl/komentarze/news/16484-Chlodzenie_magnetyczne
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Nie chodziło mi o rozwój technologiczny, a rozwój ludzkiego JA (wiadomoci, ludzkiej czšstki, czy jak to nazwać). Wielu ludzi wierzy że ludzie potrafiš swojš wolš zmieniać rzeczywistoć (że takim kim był jezus), co jak dojdziemy do tego, obudzimy w sobie takš umiejętnoć. I nie będzie to jeden człowiek, lecz setki, tysišce, czy miliony ludzi. Co wtedy? Czy takie istnienie (z takš mocš) ma sens?
Jakiego rodzaju mocš się posługiwałe dariuszu? Czy było to co subiektywnego, odczuwane przez ciebie, czy też inni też tego dowiadczali, czy kto działał na ciebie?
|
|
|
Dowiadczali, a mój ojciec się niele przestraszył, bo stwierdził że czytam w mylach.
Pisałem już o tym kiedy:
http://www.ejsi.com.pl/tajne/forum/read.php?f=1&t=54399&p=1
A o takš moc się nie martw, bo nie jest ona nieograniczona.
Ludzie będš mięli coraz więcej takich zdolnoci i wiat się zmieni, ale takie rzeczy przychodzš dopiero po osišgnięciu pewnego poziomu rozwoju (moralnoci).
[%sig%]
|
|
|
Ciekawe, ciekawe !!!! Co ma wspolnego swiadomosc z moralnoscia ???????
A wola czlowieka ze zmiana swiata ????
|
|
|
|
|
|
Warte przeczytania:
małpy mylš o przyszłoci
mężczyni dłużej byli małpoludami??
|
|
|
DOKŁADNIE Goska!
Jednak docieranie tego FAKTU do NIE-wiadomoci,
zwłaszcza Zbiorowej,
ma pewnš bezwładnoć.