Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Sekty czy kabaret?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48

http://www.milosierdzie-boze.com/ ciekawe co sobie wyobraża właœciciel tej strony :-P na poczštku mnie zdziwił, potem rozœmieszył a teraz pytam was o zdanie i reakcje.

Ufita: ktokolwiek ma racje, czy nie dopuszczasz możliwoœci że możesz się mylić? Człowiek jest omylny, œwiat to jedna wielka iluzja, czy nie przyszło ci nigdy do głowy że to w co wierzysz może być jednš wielkš farsš. Gdyby ci przyszło do głowy, idšc dalej tym tropem, to byœ nie był tak radykalnie anty wobec wszystkiego innego niż rydzyk i spółka.

Ja nie popieram Rydzyka œlepo. Głęboko przemyœliwam jego posunięcia i widzę, że sš dobre. Pozdro ps. w co wierzę nie jest już dla mnie wiarš, gdyż otrzymałem dowody. nie wiem, czy to dobrze, czy Ÿle, ale to PRAWDA. I nic już tego nie zmieni.

Ufita: ale wiesz że dowody da się sfałszować jak wszystko na tym œwiecie, zdradŸ chociaż nam jakiego rodzaju sš to dowody i na co. :-P

To było najlepsze: "i nic już tego nie zmieni". Sš dwie rzeczy nieskończone: wszechœwiat i ludzka głupota. Chociaż co do tego pierwszego, to nie jestem pewien. Ufita zatrzymał się w rozwoju, zakodował sobie coœ i koniec - już się nie zmieni. Przestał obserwować, wie już wszystko. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

a co wam daje to skomlanie i chęć postawienia na swoim piszecie o intelekcie ale wasze posty sš jedynie wjazdami na siebie w białych rękawiczkach bo bez nich obawiacie się że wezmš was za intelektualne 0. Wymiana poglšdów dawno się skończyła teraz tylko myœlicie jak wbić szpileczke bez wbijania.

Teraz rozwijam w sobie tylko Miłoœć. Ale takš w czynie, a nie w myœlach i w gadaniu. Pozdro ps. nie mówię, być dla innych, ale po prostu dla nich jestem Czego i wam serdecznie życzę. (jestem też i tu dla was)

jesteœ tu też dla nas, a w jakim celu?

ufito, bez obrazy, ale twoja miłoœć kojarzy mi się z "katolickš miłoœciš" rodziców do dziecka, czyli zakazy, nakazy, pas i różaniec, znam pare osób z takich rodzin, wierz mi drogi ufito, nie masz ponad nich większych wrogów radia maryja, ja mimo że radia maryja nie lubie nie jestem tak zagorzałym jego przeciwnikiem jak osoby które zakosztowały katolickiego wychowania. To sš zwykle bardzo mocni antyklerykałowie. Co ty na to?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 48
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.