Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Kapitaliści sprzedadzą nam sznurek, na którym ich powiesimy
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11

Wiele przepowiedni mówi o tym że od Francji zacznie się rewolucja, oczywiœcie nie ominie innych krajów. Ciekawe czy reklama "orange przyszłoœć jest jasna, przyszłoœć to orange" uwzględnia również taki wariant hehe :-P

Wiele jest masła w maœle, ale czy jest ono dostatecznie maœlane?? Ciekawe czy wtedy zejdzie plama na swetrze i czy reklama ACE uwzględnia taki wariant. PS. A tak wogule to o co ci chodzi???

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

o to że nie kupiłem masła

No, to tak jak myœlałem. Masz za mało holesterolu i tłuszczu i muzgownica zapewne Ÿle pracuje - taka nie naoliwiona.

czyżby strwożony kapitalista czy też wyczułeœ że admin ma coœ do mnie i chcesz zaprezentować swojš uległoœć i że jesteœ z nim?

Ja nic do ciebie nie mam, ciekawi mnie tylko jak się ma temat: "Kapitaliœci sprzedadzš nam sznurek, na którym ich powiesimy" do tego co napisałeœ? O co ci chodzi? jaka reklama, jaka rewolucja? Jakiego innego komentarza się spodziewałeœ? Może: "super, super, też mam sprany mózg reklamami i przyszłoœć jest jasna"? (przesadziłem trochę, ale OCB??)

hehe, nie, to jest cytat lenina, nie jestem jego zwolennikiem co to to nie! Ale ciekawiła mnie reakcja na ten cytat, jestem czasem jak małe dziecko usłyszę coœ i póŸniej to puszczam na forum lub w czymœ podobnym i obserwuję reakcję ;-). A co do orange, to ich reklama mnie ciekawi "przyszłoœć jest jasna, przyszłoœć to orange" tak jakby wszystko było już zaplanowane, jakby ten system miał trwać wiecznie, jakby nie było szans na zmiany, tak mi się kojarzy. Poprostu szukam ukrytych treœci w codziennych wypocinach kapitalizmu.

szkoda że nie jestes zwolennikiem lenina. Komunizm to nasza jedyna metoda na przetrwanie, innš jest cišgła walka. Wiesz co jest najgorsze, ludzie bardzo pragnš być inni od reszty, być kimœ unikalnym. Aby to osišgnšć stosujš najczęœciej metody pozerstwa (samochód, wypasiony TV, modne ciuchy, itp.), a to czym napradę się różniš od innych zachowujš dla siebie - swojš osobowoœć i indywidualnš ocenę faktów. Łatwiej jest przyklasnšć reszcie, niż próbować im tłumaczyć dlaczego myœlisz (postępujesz) tak a nie inaczej. Jakże inaczej by było gdybyœmy byli równi na poziomie fizycznym, a różnili się mentalnie i myœlowo.

Masz wiele racji. Ja osobiœcie niestety często jestem postrzegany jako inny od reszty wbrew swojej woli, choć zamiast super auta mam poloneza (którego bardzo lubie), stary telewizor, i ciuchy takie jakie mi wygodnie nosić (ale nigdy nie można okreœlić ich "super-modynymi-ciuchami), wiesz mi że wiele dałbym by się wtopić w tłum, ale niestety moi rówieœnicy kochajš filmy, modne ciuchy, macdonaldsa, amerykańskš farsę i to czego najbardziej nie mogę zcierpieć seriale w stylu klan, m jak miłoœć i chyba właœnie za to że nie znam najnowszych filmów, nie jeżdżę wypasionym bmw z ciemnymi szybami i nie ruszam z piskiem opon, moja dziewczyna nie jest lalkš barbie, wyróżnianie się w tym œwiecie jest postrzegane jako coœ złego no chyba że się ktoœ wyróżnia super ciuchami, kasš, bezwzglednoœciš wtedy dla większoœci jest swój chłopak.

Nie jesteœ bezmyœlnym, pustym konsumentem, więc się wyróżniasz. Ten system woli ludzi, dla których ważne jest tylko jakie ciuchy noszš i jakim samochodem jeżdżš. Masz jak najwięcej konsumować, a nie zastanawiać się nad sensem, bo jeszcze przestaniesz uganiać się za nowinkami i jaki będzie z ciebie pożytek? I masz cišgle głosować na tych co w danej chwili powiedzš, że będzie lepiej, a lepiej to znaczy, że więcej będziesz mógł kupić. Innego sposobu realizowania się ten system nie przewiduje, liczy się tylko to na czym można zarobić. A najwięcej zarobić można na ludziach pustych, którzy swojej pustki i tak dobrami materialnymi nie wypełniš - zawsze będzie im mało. Bo pustki duchowej rzeczami materialnymi nie wypełnisz. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

œwięte słowa, nic dodać nic ujšć.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.