Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Zlodziej boi sie zlodzieja !!!!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 6

USA nieprzygotowane na atak elektromagnetyczny [2006-04-13 22:33:22] Gazeta „Defense News” informuje, powołujšc się na Pentagon, że atak tylko jednš bombš elektromagnetycznš (EMP) mógłby całkowicie zniszczyć wojskowe oraz cywilne sieci informatyczne i kosztować USA miliardy dolarów strat. „Defense News” opisuje grę wojennš, opracowanš przez Pentagon, która miała na celu zbadanie ewentualnych skutków takiego ataku. Bomba elektromagnetyczna to ładunek jšdrowy lub klasyczny, którego detonacja wywołuje krótki, bardzo silny impuls elektromagnetyczny, niszczšcy komponenty urzšdzeń elektronicznych (procesory, pamięci, chipsety itp.). Silny impuls elektromagnetyczny może zniszczyć również silniki elektryczne małej mocy i uszkodzić duże motory elektryczne oraz pršdnice i transformatory. Z badań wynika, że tylko CIA ma zabezpieczenie na wypadek ataku bombš elektromagnetycznš na infrastrukturę informatycznš Agencji. Tymczasem sieci cywilne i wojskowe nie sš przygotowane na taki atak. Detonacja jednomegatonowej bomby elektromagnetycznej na wysokoœci 240 km w centrum USA spowodowałaby zniszczenie sieci komputerowych – wojskowych i cywilnych – oraz systemów telewizji i radiofonii oraz wszystkich domowych urzšdzeń elektronicznych na obszarze od Zatoki Meksykańskiej do Kanady oraz na wschodzie, od stanu Washington – po leżšcy na zachodzie stan Nevada. Zdaniem ekspertów Pentagonu przywrócenie do użytku zniszczonych urzšdzeń sieci zajęłoby wiele miesięcy, a większoœć z nich nie nadawałoby się do dalszego użytku. Według ekspertów Pentagonu taki atak byłby możliwy ze strony krajów posiadajšcych na tyle rozwiniętš technikę, aby dosięgnšć swoimi ładunkami terytorium USA. W mniejszej skali mogłyby tego dokonać też grupy terrorystyczne. Piotr Szumlewicz

no to niech w końcu ktoœ ich zaatakuje, postępowanie USA jest podobne do starej babci która trzyma w domu złoto i rozpowiada wszystkim dookoła że ktoœ może jš okraœć i dlatego montuje sobie kraty. USA to kraj ludzi kalekich psychicznie, jeœli sš tam jacyœ naukowcy to zwykle polacy, którzy tam wyeimigrowali ;-), a tak na poważnie to oglšdajcie filmy kręcone bez reżyserowania z USA (np program "zdrada" czy "jerry show", "911" itp) w celach psychologiczno-interesujšcych ponieważ zobaczycie jak wyglšda prawdziwy amerykanin, to zwykle rozhisteryzowany obleœny grubas (tak samo kobiety!) codziennie pożerajšcy wielkie iloœci mięcha i siedzšcy przed kablówkš, tamte kobiety sš obrzydliwe, w porównaniu do polek, amerykanki sš jak słonie. Na reality tv, często lecš filmy z prawdziwego amerykańskiego życia, bo to co pokazujš na filmach fabularnych o stanach to fałsz. Wierzcie mi drodzy polacy że takich panien jak tam sš niechcieli byœcie w najgorszych snach za żony, no chyba że gustujecie w sumo

To moze tez byc amerykanska propaganda i zwrocenie uwagi, ze nie tylko oni taka bron posiadaja, co ma sprawic odwrocenie uwagi od Anglosasow. Grunt, to podzielic wine i sprawic podejrzliwosc w stosunku do innych !!!! Stara anglosaska metoda. Trzeba znac mozliwosci dzisiejszej techniki anglosaskiej i wtedy ma sie jasnosc, ze nic sie przed nimi nie ukryje i ze maja wglad w kazda ewentualnosc od bardzo dawna. Oni sa w stanie zrobic sobie sami krzywde, zeby swiatu udowodnic, ze jeszcze ktos taka bron posiada. Juz wiele razy razy robili zamachy sami na siebie, zeby oglupic do reszty swoje spoleczenstwo i udowodnic swiatu swoje uzurpowane prawo do globalistycznych akcji.

Tak Gosiu - zniszczš sobie większoœć urzšdzeń elektronicznych, żeby œwiatu coœ pokazać ;) A ty Gosiu co chcesz œwiatu udowodnić, robišc sobie krzywdę? [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Goska, gratuluję poczucia humoru. Wszystkiego najlepszego z okazji Œwišt Wielkanocnych z dalekiej Polski. Szczęœć Boże dla Ciebie i całej Twojej rodziny ! Pozdro

Jaka ja robie sobie krzywde ??? Ja tylko pisze, to co mysle i to co wiem, za co jestem straszliwie torturowana !!!! Swiat udowodnil juz sobie pare spraw. Czekajmy konca !!!!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 6
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.