Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Szczęście i Pech
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 12

Czy istnieje coœ takiego jak szczęscie i pech. Czy po prostu nikt nie ma pecha tylko to jest wpisane w żego życiorys. Można wygrać w totka wypełniajac 1 zakład. Był już taki przypadek w Polsce. Kupon wysłało dziecko.Co więcej za niedługo ojciec wysłał jeszcze raz i trafił 6. Dwie szóstki w jednej rodzinie. To jest tak mało prawdopodobne że ta liczba miała by kilkaset zer po przecinku. Albo inny przykład. Chodziłem do szkoły i na sprawdizanie jak był podział na grupy to w jednej były łatwe pytania a w drugiej nie. Na studiach pamietam taki egzamin. Weszlismy w trzech. Ja dostałem 2 trudne pytania a kolega 2 łatwe. ja na swoje nie wiedziałem za wiele a gdybym dostał te co on miał to odpowiedziałbym chyba na wszystko. Ale tez nie zawsze miałem pecha. Raz na egzaminie testowym było chyba ze 30 pytan. Ale żeby zdac trzeba było odpowiedziec na 25.Odpowiedzi znałem mniej wiecej na 15. Reszte strzelałem i trafiłem tyle ze zdałem Była kiedys promocja w barze. Co dziesiaty klient klient dostawał piwo A może to intuicja? Raz stałem i łapałem stopa. Zatrzymał sie jeden samochód. Zanim sie zatrzymał jechał jak wariat. Wsiadły 2 osoby. Ja nie wsiadłem. Coœ mnie tkneło. No i miał wypadek kilka kilometrow dalej. Nic powaznego nikomu sie nie stało ale gdybym jechał to mógłym ucierpiec. Można by podawać wiele przykładow.

Polecam Ci Film "what the bleep do we know?"... Z tego co wiem... a raczej z tego co znalazlam w internecie, film zostal juz przetlumaczony na polski. Jesli jednak dobrze znasz angielski... polecam wersje originalna. Co original to original... ;) z tego filmu wynika... ze sami jestesmy odpowiedzialni za wlasne szczescie i pecha... pozdro!!

Nie nie, jesteœmy niczym (prochem marnym) a wpływ na nas ma tylko Bóg i szatan i jedyne co możemy robić to się modlić (im więcej tym lepiej). ;) [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

:-) W naszym życiu nie ma przypadków więc trudno też mówić o szczęœciu czy o pechu. Wszystko ma swój cel - takie jest moje zdanie :-) Pax :-) [%sig%]

Moje też. Wszystko ma swój cel i swojš przyczynę. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Podobno jak sie ma duzo pieniedzy, to szczescie mozna sobie zorganizowac. Ja jestem o tym przekonana, ze tak wlasnie jest !

Pieniędza szczęœcia nie dajš :P...

Kwestia dużej lub małej iloœci pieniędzy to rzecz względna. Ludzie potrafiš się cieszyć z różnych rzeczy, potrafiš też być wiecznie niezadowoleni. Gosiu, gdy już masz pienišdze, to przestajesz skupiać na nich swojš uwagę. Możesz mieć wtedy problemy innego rodzaju, np. kwestie sensu życia itp. Osoby majšce zbyt dużo pieniędzy mogš być wręcz znudzone życiem, nie majš do czego dšżyć - tak jest w przypadku osób majšcych materialistyczne podejœcie do życia. U innych pojawia się ból niefizyczny, gdy nie bawi ich już œwiat zabawek mechanicznych. Tak więc pienišdze szczęœcia nie dajš, ale życie ułatwiajš. A czy gdy będziesz już miała dużo pieniędzy, to uwolnisz się od HAARP-a? Chyba nie, bo za bardzo fascynuje cię materializm. [%sig%]

"Autor: Goska (---.dyn.iinet.net.au) Data: 22-03-2006 16:34 Podobno jak sie ma duzo pieniedzy, to szczescie mozna sobie zorganizowac. Ja jestem o tym przekonana, ze tak wlasnie jest !" jestem załamany po przeczytaniu takiej wypowiedzi, chyba jednak jesteœ chora gosiu, pienišdz jest niczym. Pech, szczęœcie - co to jest? Czy to istnieje? Nie, to jest życie - najlepszy nauczyciel.

To o czym pisze Darek to hierarchia potrzeb (patrz Piramida Masłowa) Pozdrawiam

Taa... Pienišdze wcale nie sš ważne w życiu To œmieć do którego dšżš tylko materialiœci A może byœcie spróbowali bez nich żyć? Pienišdze nie powinny być celem ,ale często sš œrodkiem do ich zrealizowania

zobacz sobie w bibli księge kaznodziei 9 rozdział i 11 werset tam jest o tym że nie ma przeznaczenia
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 12
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.