Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Energia kształtu - Ogniwo Zaleskiego
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic387956.html

"...Pan Jerzy Zalewski, ktory przedstawil cos genialnego - ogniwo elektryczne, ktore jest niewyczerpywalne. Na razie ma ono mala moc, ale facet zlozyl to na poczekaniu, recznie z kawalkow folii przewodzacych i folii dielektrycznych..."

Przecież silniek elektryczny ni ewytwarza energii z niczego gdyż przeczyło by to prawu zachowania energii. Jest specyficznš formš zasysacza - po prostu zasysa jš z otoczenia - jest to dla nas bezpieczne gdyż energia dzieli się na kilka rodzajów, my akurat działamy na innej niż pralka. To wszystko i cała tajemnica. Ufo dziłałš na innym rodzaju i td... i td..., ryba na innej bo pobranej z wody itd... Pozdrawiam Igor

Kochani mam pytanie jak ktoœ wie niech napisze: Jakie zjawisko fizyczne powoduje, że przykładajšc szklankę do œciany lepiej słyszymy dŸwięki z za œciany. Jak jest nazwa tego zjawiska ? Pozdrawiam Igor

Odbijanie i interferencja fal. Przynajmniej tak mysle. Fale odbijaja sie od scianek szklanki. Nastepnie nakladaja sie na siebie co powoduje ich wzmocnienie.

Chyba raczej szklanka jest rezonatorem, a występuje tam rezonans akustyczny - wzmocnienie fali akustycznej, jak w gitarze czy skrzypcach. A to całe ogniwo zaleskiego to zwykłe nieporozumienie, działajš tam po prostu dwie siły a ten pan to sobie inaczej zinterpretował. Po pierwsze to tam zachodzi zwykła elektroliza i dodatkowo coœ jeszcze - przestrzeń pomiędzy powierzchniš ziemi a atmosferš jest dużym kondensatorem (który co jakiœ czas ma zwarcia - pioruny), czyli cały czas przez wszystko na powierzchni ziemi mamy przepływ elektronów, jedne pierwiastki pobudza to do większego przepływu elektronów inne do mniejszego, dlatego sš tam dwie elektrody z różnych metali, nadmiar przpływu elektronów to ten mały skuteczny pršd tego ogniwa. Tak mnie sie wydaje.

kepyłg ale zeby wytworzyl sie rezonans musi byc odpicie i interferencja przeciez :))) ale zgadzam sie - wzmocnienie fali akustycznej

Tez tak myœlę osobiœcie, że wzmocnieni i rezonans oraz interferencja w trakcie wzmocnienia ale jak się ma koło siebie trzech fizyków to można oszaleć. Pozdrawiam Igor ps. kazdy co innego a taki banał

gdzie kucharek szesc....
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.