| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Zaćmienie rozumu - 85% udzi na świecie wierzy w zjawiska paranormalne | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9 |
|
|
|
|
A co tu myleć. Ludzie nie lubiš prawdy, bo prawda boli. Prawdš jest że jestemy zwierzętami, że sie zabijamy, że wiat nie jest miłym miejscem, że więcej ludzi ginie z ręki innego człowieka (posrednio i bezporednio) niż z powodów naturalnych. Ludzie lubiš za to WIERZYĆ, a jak wierzyć w co co jest pewne?
|
|
|
Hehe ja mam dużo takich dziwnych "przygód" jak tak to mozna nazwać zwišzanych z telepatiš ... albo jak mi się co sni na drugi dzień widze to samo mieszne co ?
|
|
|
no i one istniejš bo zjawiska paranormalne to poprostu nie wytłumaczone jeszcze naukowo zjawiska które dzi sš paranormalne a jutro kto wytłumaczy je racjonalnie i już nie sš paranormalne
więc nie ma powodu nie wierzyć w zjawiska które jeszcze nie sš dla nas zrozumiałe
jak co jest niezrozumiałe to nie znaczy że nie istnieje !!!
np telepatia oobe na pewno kto racjonalnie to wytłumaczy prędzej czy pużniej
|
|
|
"Upadek rozumu z końcem minionego stulecia przewidywał Oswald Spengler, autor wydanej w 1918 r. ksišżki "Zmierzch Zachodu". " - wyniło mu sie to? czy tak dalekosiężnie przewidujšcy aż boję sie powiedzieć proroczy :)))))))
"Niemiecki filozof zapowiadał, że społeczeństwo zbuntuje się przeciwko nauce i przyjmie fundamentalizm religijny oraz inne nieracjonalne systemy wierzeń. Naukowcom i wizjonerom rzadko udawało się przepowiedzieć przyszłoć, ale te słowa okazały się prorocze. " - proroctwa kontra proroctwa - dobre sobie !!! Ci naukowcy widać mieli zaćmienie rozumu już wtedy :)))))
|
|
|
Ło Jezu - 85% ludzi na wiecie wierzy w zjawiska paranormalne. Więcej jest bioenergoterapeutów niż lekarzy.
Ludzie przestajš wierzyć w cokolwiek. Wolš wiedzieć.
Ło Jezu - koniec starego systemu opartego na wierze jest bliski.
Ludzie nie wierzš przywódcš religijnym i politykom (na jedno wychodzi).
Co to będzie?
Koniec wiata polityków, innych mšcicieli i wciskaczy kitu.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Zobaczcie na to z drugiej strony. Obecny rozwój duchowy nie dorównuje rozwojowi technicznemu.
Czy to jest zaćmienie umysłu? A może poprostu nauka się zatrzymała.
Przecież ja nie zaprzecze istnieniu projekcji astralnej, jasnowidzeniu, telepiatii, ale nauka mi tego nie potrafi wytłumaczyć.
Jak naukowiec wytłumaczy mi pojawienie się ducha?
Ludzie poprostu masowo dowiadczajš różnych zjawisk, a dzięki internetowi mogš zobaczyć, że wielu innych też czego podobnego dowiadczyła. Dzięki temu nie czujš się jak jacy wariaci.
|
|
|
Techniczny i Duchowy To dwa równoległe rozwoje => Techniczny jest efektem duchowego => i idš ze sobš w parze bo muszš, w końcowym efekcie sprzęgnš się ze sobš samodzielnie, bo tylko taka może być ich naturalna droga rozwoju.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
Simonus
Naukowcy sš różni, chodzi ci o tych co zatrzymali się w rozwoju.
Badaniem projekcji astralnej, jasnowidzenia, telepiatii też zajmujš się naukowcy.
Pisałem o tym w temacie "Reinkarnacja".
http://www.ejsi.com.pl/tajne/forum/read.php?f=1&i=49371&t=49371
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |