Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Pomylka ???
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7

USA: CNN przeprasza władze Iranu [2006-01-17 11:15:36] W poniedziałek, w swej głównej siedzibie w Atlancie amerykańska stacja CNN wygłosiła oœwiadczenie, w którym przeprosiła rzšd Iranu za poważne błšdy w tłumaczeniu podczas nadawania przemówienia prezydenta Iranu, Mahmuda Ahmadineżada. Spowodowały one, że irańskie władze zażšdały wycofania z kraju wszystkich dziennikarzy CNN. W oœwiadczeniu stwierdzono, iż 14 stycznia, podczas przemówienia, prezydent Iranu powiedział, że "Iran posiada prawo do pokojowego korzystania z energii nuklearnej, którego nie może zostać pozbawione" oraz że "Iran nie potrzebuje broni nuklearnej". Jednakże z powodu błędnego tłumaczenia, w programie CNN podano, że posiadanie broni nuklearnej jest niezaprzeczalnym prawem Iranu. Wiadomoœć ta wywołała wielki niepokój społecznoœci międzynarodowej. Dlatego CNN poprzez wszystkie kanały i sieć internetowš przeprosiło rzšd Iranu i stałego przedstawiciela Iranu w ONZ za swoje błędy.

Zapewne sugerujesz Gosiu ze to manipulacja... szczerze mowiac tez bym to tak nazwal, i nie podobaja mi sie takie zjawiska.. taka stacja jak CNN nie powinna popelniac tak kardynalnych bledowi watpie aby byl to "przypadek" .. puscili plote w eter a potem sie wycofali przepraszajac, a to co ludzie uslyszeli to zapamietali. potem jakis sondaz "czy jestes za wojna w iranie" ludzie powiedza tak, bo zapamietali jak" cnn mowilo....." .. a taka korekta dotrze do ulamka ludzi, ktorzy uslyszeli glosna informacje o "prawach iranu do posiadania broni jadrowej"... paranoja.. na jaki9m swiecie my zyjemy ? :|

Dopiero jak chcieli z Iranu wyrzucic wszystkich dziennikarzy CNN, to szybko zaczeli przepraszac. Mysleli, ze zastraszony Iran bedzie siedzial cicho. Kto i kiedy przeprosi Irak za napasc ? Przeciez zadnej broni sluzacej zagladzie nie znalezli !!!! Tak wlasnie wyglada amerykanska polityka i propaganda.

a czemu tu się dziwić? Sami jesteœcie takimi kozakami? Tu nie chodzi o to że usa jest złe, chodzi o to że cała społecznoœć międzynarodowa udaje że nic nie widzi, ich milczenie jest dla usa przyzwoleniem. To jest jak scena z przystanku PKS gdzieœ w polsce: dwóch koleszków w dresach podchodzi po koleji do dzieciaków czekajšcych na autobus i okrada. A jest dzień, inni ludzi dziwnym trafem nic nie widzš, obserwujš niebo, a jak jakiœ dzieciak jest na tyle odważny żeby się postawić to potem ci co stali i patrzyli na niebo idš w marszu milczenia. tyle potrafimy, milczeć i narzekać, niewielu potrafi działać.

USA to dresiarze i chcš rzšdzi㠜wiatem. Ale to bardzo silni, bogaci i wpływowi dresiarze, więc lepiej żyć z nimi w zgodzie. Albo: Mój brat kiedyœ w autobusie był œwiadkiem jak dwóch skinheadów przeœladowało staruszkę. Oczywiœcie wszyscy odwracali wzrok - woleli nic nie widzieć. Mój braciszek wreszcie nie wytrzymał - wstał i powiedział: "co jest kurwa!". Inni też wstali, a skini wysiedli na następnym przystanku. Czyli potrzeba silnego prowodyra. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Ludzie sie boja dzialac. Boja sie nie tylko dresiarzy, ale rowniez wladzy !!!! Kazdy protest jest dzisiaj palowany i bardzo latwo z poszkodowanego stac sie winnym w oczach wladzy. Najlatwiej winnych szuka sie wsrod uczciwych !!!!

Ludzie sie boja dzialac -Tak Potrafia tylko milczec lub narzekac - Tak potrzebuja silnego prowodyra - Tak Boja sie władzy - Nie... oni jej juz nie ufaja, nie wierza, ze stoi ona po ich stronie. prosty przyklad.. niedawno ,gdzies w Polsce... Matka znalazla u syna troche ziolka.. i wierzac ze tak trzeba i ufajac policji zakablowala synka, idac z nim na gliny. Ci go zmusili do wsypania dealera i nie zadbali o to aby byl on swiadkiem inco-gnito.. efekt - narkotykowe podziemie dowiedzialo sie odrazu kim jest ten, ktory ich wsypal, po kilku dniach chlopaka pobili..po nastepnych kilku zniknal bez sladu.. a policja nic.. mowila ze sie znajdzie , ze uciekl... znajdzie sie, ale martwy, bo gowniane wladze przez swoja amatorszyczyzne doprowadzily do pewnej smierci chlopaka, u ktorego matka znalazla troche marihuany. taka u nas wladza gadac kazdy potrafi.. typowa polska mentalnosc "niech ktos sie tym zajmie", "trzeba cos z tym zrobic" "niech ktos cos wymysli" .... smutne
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.