Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Mały Budda Antychrystem ???
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9

Nie wiem jak wam, ale mi wydaje się, że antychryst już na Ziemii jest. Ma to być niby Jezus, a Budda w Nepalu to tez taki ich Jezus. Miał się pojawić właœnie w tym roku, miał skupić przy sobie rzesze wiernych, wszyscy majš być zaœlepieni jego naukami, ma pochodzić z Azji. Czytałem, że jeœli będzie mały budda dalej tak siedział pod tym drzewem to osišgnie takš moc jakiej nigdy wczeœniej nie miał zaden człowiek na naszym globie- "będzie umiał przesuwać góry włšcznie". Jest reinkarnacjš buddy sprzed kilku tysięcy lat, to jak taki nasz odpowiednik Jezusa Chrystusa w naszej wierze. Ludzie na œwiecie właœnie w nim mogš widzieć zbawiciela, ponieważ w Nepalu już jest półbogiem, CNN i BBc nonstop podajš relacje, tłumy ludzi nadzcišgajš aby go zobaczyć. Wszyscy majš być zaœlepieni jego naukami, narazie jeszcze nie skończył medystacji, ale poczekajmy jak skończy.

sprawa rzeczywiscie jest mocno podejrzana. dlaczego nikt do tej pory nie zastosowal kamerer na podczerwien, chocby najzwyklejszych noktowizorow (podobno w nocy w ogole nie widac, co chlopak robi). Do tego jakas echosonde, ktora by zbadala wnetrze tego wielkiego drzewa. Zauwazcie bowiem, ze ten chlopak wybral sobie na medytacje drzewo o poteznym konarze, w ktorego wnetrzu podobno jest spora wolna przestrzen. Zakladajac mistyfikacje, mozna sobie wyobrazic sytuacje, w ktorej w drzewie sa solidne zapasy jedzenia a takze rozne lekarstwa, jak np surowica, ktora uratowala chlopakowi zycie po ukaszeniu przez weza (jak donosi BBC, po ukaszeniu Rama poprosil o zasloniecie tej lochy w drzewie specjalna zaslona i przez kilka dni nie bylo nic widac - w tym czasie chlopal mogl zaaplikowac sobie strzal z surowicy i spokojnie dojsc do siebie posilajac sie zmagazynowanym jedzeniem). Oczywiscie, to wymagalo by solidnych przygotowan i zaangazowania wielu ludzi (skads trzena takie zastrzyki skombinowac), ale gra warta jest swieczki. Mozna bowiem, dobrze znajac historie, wykreowac nowego budde i przez jego usta glosic swoje "prawdy"...

Widać ze koledzy słuchali wczorajszej audycji Roberta Bernardowicza radio tok fm:) Pozdrawiam

Nie słuchałem, ale gdzieœ czytałem, że miała być taka audycja. Chętnie jej posłucham, jeœli ktoœ poda mi linka. To co jest napisane to jest tylko moje zdanie na ten temat.

ano sluchalem, sluchalem :-) chetnie bym cala sprawe osobiscie zbadal:E Jest ktos chetny na sponsorowanie ekspedycji badawczej ?:D Koolman - http://serwisy.gazeta.pl/tokfm/0,63305.html. tutaj sie pojawi, pewnie tak w polowie tygodnia. Na razie mozesz poprzednie audycje odsluchac.

Jeœli osišgnie "oœwiecenie" to nawet nie ma takiej opcji żeby czynił zło. Osišgajšc taki level duchowego rozwoju wyzbędzie się przyziemnych pragnień, więc po kiego grzyba miałby owe góry przemieszczać?:)

Wybaczcie, ale to co tu napisze to nie œwiadczy dobrze o poziomie inteligencji bywalców tego forum. Może inaczej to ujmę. Ludzie tu przebywajšcy tylko w niewielkim stopniu interesujš się zjawiskami paranormalnymi, co jest w założeniu pierwotnym tego forum. A dlaczego tak sšdzę ??? Identyczny temat umieœciłem na innym forum o zjawiskach. Temat tamten nabiera tempa i powoli się rozwija, sš tam mšdre odpowiedzi, ludzi sš zainteresowani a tu totalnaq kicha do kwadratu. Więc coraz bardziej jestem za ograniczeniem tego forum tylko dla osób zalogowanych.

hmm,-Koolman, jest po prostu forum, ostatnie Twoje zdanie [myœl] mówi o Twoim ......................... natomiast jeœli chodzi już o samo zjawisko [niejedzenia] to żadna nowoœć,-przeciętny [szczupły] człowiek ,który nie pracuje fizycznie ,może bez przygotowania medycznego nie przyjmować posiłków przez kilkadziesišt dni ,pod warunkiem że będzie pił i się nie wyziębi. Koolman, jeœli zechce Ci się trochę poczytać o buddyżmie to minie Twoja euforia ,a i wiek tej religii ,nie jest imponujšcy pozdrówka.

antychrystow to juz na swiecie bylo tuziny. Kazdy kto potrafi pociagnac za soba rzesze ludzi, uwazany jest przez poszczegolnych przedstawicieli wiary za antychrysta. Temat ciekawy, gdyz kazda z religii mowi o nadejsciu antychrysta, szatana, złego. Niemniej jednak nalezałoby podejsc do tych informacji sceptycznie. Antychryst moze byc produktem marketingowym (przepraszam za to okreslenie) by zwabic wiecej ludzi do kosciolow. meczetow czy synagog. A co za tym idze, zwiekszenie datkow na instytucje. Kazda wiara ma takie swoje zabezpieczenia. Piekło, fałszywi prorocy itp. Działa to na zasadzie rownowagi. Na zycie wieczne nalezy zapracowac tu na ziemi, praca ta ma byc ciezka, a pomoc wiernym w wykonywaniu zadania maja wlasnie te rozne przestrogi. Głównie chodzi o wywolanie leku wsrod owieczek, by te nie odchodzily od swoich zbawcow (czyt. kaplanow)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.