Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Zbawienie
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 15

Re: Autor: Ufita (---.si11.com) Data: 06-12-2005 17:07 Zadam może głupie pytanie (ale na temat): czy oglšdaliœcie film p.t. "Egzorcyzmy Emily Rose" ? Jest tam na końcu scena z cmentarza, na którym znajduje się grób Emily. Na grobie wyryte sš słowa z 2 rozdziału listu do Filipian,wers 12. Wybrała go Emily w nocy przed œmierciš. "ZABIEGAJCIE O WŁASNE ZBAWIENIE Z BOJANIĽ I DRŻENIEM." Ten cytat dedykuję wszystkim, którzy czytajš ten post. Tych, którzy filmu nie oglšdali, zachęcam goršco do jego obejrzenia. Bracie, piszesz, że sš wierzšcy i niewierzšcy. Ja ujmę to inaczej. Niewiara też jest wiarš. Pozostaje jeszcze pewnoœć. Mamy więc wiarę i pewnoœć. Nic ponadto. Skoro zaœ większoœć ludzi to wierzšcy, ważne jest w co się wierzy. Nie wszystkie(!) drogi prowadzš do zbawienia. Pozdrawiam PYTANIE : Co kto rozumie przez zbawienie....od czego zbawienie?

Ode złego. "I nie wódŸ Nas na pokuszenie, ale Nas zbaw ode złego" Bóg wodzi na pokuszenie? pokuszenie - "wskazany wyraz jest przestarzały"

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

To wszystko metafora, te proste zdania nie moga byc brane doslownie bo za Biblia musiala by meic z 1000 000 stron zeby objac wszystko, a tak ma 1000 stron bo uzywa zdan metaforycznych ktore maja zastosowanie ogólne

Rozumiem, ze ne wychodzimy poza Chrzeœcijaństwo? :))))

wszystko jedno biblie maja rozne religie

Remigius Mamy się ograniczyć ??? :))))))

dora! mam pytanie... czy wedlug ciebie wszystko co bylo w filmie jest prawda?

Nie wiem , czy wszystko w tym filmie jest prawdš ! Wiem natomiast, że demony istniejš , że lucyferyczne zło się panoszy. Akurat jesli chodzi o film, jakikolwiek ten czy inny , zawsze jest tak , że reżyser przedstawia historie tak jak on to widzi, jak chce przekazac.....czy to się odnosi do wiernego odbicia prawdy? On sam to wie najlepiej. Czasem sš sekwencje prawdziwe, a czasem ubarwione. Nie wiem , czy ten film jest wiernym odbiciem zaistniałej rzeczywistoœci. Jeœli ktoœ zna materiały szerzej o tym mówišce, zawsze może je przedstawić.

Przypadek Anneliese Michel, młodej Niemki, która zmarła w 1976 roku po serii egzorcyzmów, stał się inspiracjš dla kasowego thrillera Scotta Derricksona "Egzorcyzmy Emily Rose". 1 kwietnia 1978 r. ogłoszono wyrok - na karę pół roku więzienia skazani zostali: o. Arnold Renz, ks. Ernst Alt oraz rodzice Anneliese, Joseph i Anne Michel. Zdaniem sšdu przyczynš zgonu 24-letniej dziewczyny były egzorcyzmy. http://www.nautilus.org.pl/

przeczytaj ksiazke ,,Egzorcyzmy Anneliese Michel'' na podstawie tej ksiazki powstal film a tam niestety niema nic takiego jak to ze Anneliese powiedziala ,,ZABIEGAJCIE O WŁASNE ZBAWIENIE Z BOJANIĽ I DRŻENIEM." to niestety jest dodatek od rezysera!

ktos zamiast do doktora poszedł do klechy i mamy wynik ... kasowy hicior z hoolywood. Zakazać religii to jedyne co może nas uratować, powinno się zakazać działania koœciołom i innym przedstawicielstwom religijnym. Każdy kto ma potrzebę może się modlić do czegokolwiek bez obnoszenia się z tym, temat religii powinien być tabu, bo ludzie pod przykrywkš każdego wyznania religijnego propagujš jakieœ złe zachowania. Kto ma oczy niech czyta. co to za pytanie, zbawienie od tej mordęgi jakš jest życie. w końcu nadejdzie czas umierasz i masz po zmartwieniach, masz zbawienie od wszystkiego, gdyby miało być coœ więcej dlaczego już tego nie ma? A jak będzie coœ po to skšd wiadomo że po tamtym znowu nie będzie czegoœ, a czemu my się nad takim czymœ zastanawiamy a psy nie? A skoro był poczštek wszechœwiata to co było przed? i co będzie po? Na niektóre pytania nikt, choćby się zastanawiał 1000 lat nie jest i nie będzie w stanie odpowiedzieć, tak już jest i szkoda nad tym łamać głowe.

artek Rozumiem , że to jest dodatek....czy tylko ten jeden? Oczywiœcie przeczytam ksišżkę i mam nadzieje , że ona zawiera więcej prawdy. Czy zawsze musi być coœ zniekształcone?

nie jeden. film to streszczenie poniewaz anneliese byla nawiedzona wiele lat, napisze tylko tyle ze polecam te ksiazke przeczytac najpierw a potem pojsc do kina tym ktorzy jeszcze filmu nie ogladali:)

http://www.ejsi.com.pl/tajne/forum/read.php?f=1&i=31525&t=31463

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Sam podobno byłem kiedyœ opętany. Miałem problem, nie mogłem spać, a energii miałem tyle, że normalnie odlot. Ludzie wokół mnie działali jakby w zwolnionym tempie. Jak zadawałem pytania, a mi się œpieszyło, to nie czekałem na odpowiedŸ, tylko odpowiadałem za nich i leciałem dalej. W "Nieznanym Œwiecie" podali mi numer do jakiegoœ speca. Jak z nim porozmawiałem, to się przestraszył i powiedział że jest za słaby i polecił mi innego. Tamten jak przyszedł, to się dowiedziałem że jest egzorcystš. Fajnie było, pogadaliœmy o różnych rzeczach, o œwiecie, poopowiadał mi trochę o życiu Jezusa. PóŸniej położyłem się, wyciszyłem i poczułem jakbym unosił się nad łóżkiem. Było naprawdę bardzo przyjemnie. Dobrze, że to nie był egzorcysta kato-licki(licy), bo pewnie dostałbym z krzyża i wylałby na mnie wiadro wody œwięconej. Po jakimœ miesišcu nawiedził mnie duch księdza egzorcysty (pewnie się pałętał gdzieœ między wymiarami). Pogoniłem go, uciekł przez drzwi, a ja za nim na skróty przez okno. Miałem strasznie dużo energii i nierówne wibracje, szyba stawiała duży opór. Zlšdowałem powoli z szóstego piętra, ale tamtego nie spotkałem, tylko dwa czarne koty, które jakoœ mnie zobaczyły (wyczuły?), zjeżyły się, przeraŸliwie zamiauczały i uciekły. Przestraszyłem się ich strachu i w ułamku sekundy wróciłem do ciała.

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 15
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.