Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
A mnie sie to podoba !!!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 10

Drodzy, Najblizsi Od lat kierujac sie poszukiwaniem prawdy i odpowiadaniem poznawana prawda na klamstwa - jak sp. ks. Jerzy Popieluszko kierowal sie wytrwale "zlo dobrem zwyciezajac", - uwazam za stosowne przeslac Was ta strone do glebszego zapoznania sie i na tym gruncie umocnienia swoich fundamentow dalszego budowania zycia osobistego, spolecznego i CYWILIZACYJNEGO. Nie wolno pod zadnym pozorem poddawac sie zlu, lekcewazyc go, pomniejszac wage zagrozenia. Tym bardziej udawac ze nie ma zla kiedy ono jest. Bierna postawa czy libralna postawa sprawia, ze zlo staje sie bestia i czeka jedynie na mozliwosci swojego dzialania. Jak to wygladalo w minio- nej historii wlasnie ta strona , zwyklego czlowieka przedstawia. Miejmy cierpliwosc dla prawdy a szybkie dzialanie dla klamstwa. Niech sila nagromadzonej swiadomosci buduje nasza madrosc jaka moze nas Polakow i tym razem ocalic. Prawda nie tylko nas wyzwoli ale i ocali, zapewni bezpieczenstwo a jednoznaczna postawa obnazajac zapedy wrogow PRAWDY skloni w szeregach wrogow do rezygnacji przestepczych za- pedow i wybrania prawdziwie ludzkich, madrych decyzji. Niech oprawcy oprawcom nie caluja i nie liza buty... po aktach ludobojstwa milionow ludzi. W tym miejscu moj apel o bezwarunkowe, bezwzgledne i natychmiastowe wycofanie Wojsk Polskich z Iraku i innych czeci swiata, gdzie "uslugujac" musza nosic i stosowac bron wobec ludnosci. Swiat musi byc wolny od szubrawcow, bandytow, mordercow, lajdakow, ludobojcow, duktatorow kryja- cych sie pod szatnskimi sztandarami legalnej polityki. MIMO WYBACZENIA niech cierpienia milonow niewinnych ludzi w sposob szczegolny bedzie przeklenstwem na wiecznosc dla wszelkiej masci oprawcow. ...Lepiej byloby im aby sie nie narodzili... Jezeli Bog dopuscil odchlan piekielna to wiedzial co czyni... Jezeli Chrystus przyszedl do tego Narodu, ktory niczym innym nie moze sie poszczycic jak z pycha uwazac sie za "wybrany" to tez wiedzial dlaczego... Jezeli ten Narod otrzymal X Przykazan na na szescset lat przed naro- dzeniem Chrystusa tez byl tego jednoznaczny powod. Pozdrawiam serdecznie i dla madrych spraw z serca zycze SZCZESC BOZE. Piotr Zabielski z Calgary www.rodzinywyborcow.net

Zbawienie dla Ludu Bożego.....X przykazań dla " wybranych" grzeszników. Zło , dobrem zwyciężaj ! Jeœli mieć na uwadze życie wieczne po œmierci - to tak jak najbardziej. Natomiast jeœli szerzyć dobro w œwiecie ziemskim, gorzej to wyglšda. Nie reagować na zło, tylko " pogłaskać" je aby mu krzywdy nie wyrzšdzić ? Czynic dobro to jedno, ale przeciwstawiać się złu to drugie. " Dobroczynnoœc nie jest dla tego , kto trwa w złu, ani kto nie udziela jałmłuzny. Nie wyœwiadczaj dobra tym, co trwajš w złoœci i sami nikomu nic dobrego nie czyniš. Dobrze czyń biednemu , a nie dawaj bezbożnemu , odmów mu chleba swego i nie użyczaj mu , aby przypadkiem nie wzišł góry nad tobš. Znajdziesz w dwójnasób zło , za wszystkie dobro któreœ mu wyœwiadczył " To nie jest miłoœć bliŸniego....trzeba jeszcze tylko rozeznać , kto jest bliŸnim. Kochaj bliŸniego swego jak siebie samego ! BliŸniego....czyli podobnego,takiego samego - który dobrem się kieruje, miłoœciš. Czy bliŸnim jest morderca, ludobójca, bandyta, złodziej, krętacz, obłudnik ??????

hmm-jestem za kara œmierci i oczywiœcie za wykonywaniem tej kary,-wykonaie tej kary daje bezwzględnš gwarancie że [ktoœ] nie popełni kolejny raz gwałtu na wartoœciach innego człowieka,co się rażšco często powtarza ,nie tylko w RP. czyż Bóg nie karał œmierciš całych narodów? ,ale tu nie chodzi o religiijnoœć tylko o elokwentny pragmatyzm. pozdrówka

Dora, kogo Ty cytujesz ??? Napisz wreszcie jakas swoja mysl !!!

Dora, Dora, tyœ z nienawiœci chora ! Taki mi się wierszyk nasunšł po przeczytaniu twego posta. Goska, sprawa z tymi wojskami jest wielce złożona. le, że w ogóle się zaczęła(za sprawš "naszego wspaniałego" już prawie ex-prezydenta). Teraz nie wiadomo co gorsze. Wyjœć z Iraku i niech się mordujš, czy zostać i być okupantem. Naprawdę trudna sprawa - w dodatku bioršc pod uwagę całš sytuację międzynarodowš Polski. Chyba jednak byłoby lepiej, aby wycofać wojska i o ile to możliwe współpracować gospodarczo. Patrzšc pragmatycznie, decyzja powinna być tylko jedna. Doœć okupacji Iraku. Zyski - brak. Straty - ofiary w ludziach, ogromne wydatki, narażanie się na atak terrorystów. To daje 3:0 za wycofaniem się. Jeœli ktoœ ma innš argumentację, chętnie się z niš zapoznam. Pozdro

Ufita Nie wiem gdzie tu nienawiœć widzisz....patrzysz przez swoje okulary, zbyt przyciemnione. Sita nawet jednego nie zastosowałeœ ! Twoja miłoœć bliŸniego w słowie jest porażajšca w ocenie . Stosujesz zasadę....atakować my! ale nie nas ! Jeœli tak lubisz, proszę bardzo - œwiadectwo przednie ! " Kto jest bez winy , niech pierwszy rzuci kamieniem" Dajej œwięty Ufito, dzierżyj kamień w rękę !

Dora, ja "muchy nie skrzywdzę", a ty mi z kamieniami wylatujesz. Litoœci. Wróćmy do tematu. Pozdro ps. zachoruj lepiej na miłoœć, ten stan jest CUDOWNY

Ufita, Anglosasi nie opuszcza Iraku !!! Weszli tam po rope i ja beda mieli. Weszli tam nie tylko po to, zeby rope miec, ale i tez po to, zeby ropa zarzadzac. Dzisiaj ropa, to polityka !!! Jednemu krajowi sie ja sprzeda, a drugiemu nie albo tylko troche. Anglosasi majac w reku rope staja sie wladcami swiata. Od ropy zalezy dzisiaj egzystencja kazdego kraju. Majac w reku Irak ma sie w reku zasobna stacje benzynowa. Tym bardziej, ze zloza ropy w Iraku sa zbadane tylko w 10%. Polska moze sobie zostac w Iraku lub z niego wyjsc. Nikomu to nie bedzie przeszkadzalo. Te rozne kraje w Iraku byly potrzebne po to, zeby wygladalo, ze jest miedzynarodowa kontrola Iraku. Zachowanie proformy przed krajami, ktore sie buntowaly przeciwko inwazji na Irak. Jak Polske na to stac finansowo, zeby w Iraku byla, to nikomu nie bedzie to przeszkadzac. Wszyscy kiedys wyjda z Iraku oprocz Anglosasow oczywiscie. Jezeli myslisz, ze Polska zostanie do Iraku wpuszczona pod wzgledem gospodarczym, to sie bardzo mylisz !!! Murzyn zrobil swoje, Murzyn moze odejsc. Na Iraku zarobia kraje, ktore nie godzily sie na inwazje !!!! Oprocz Anglosasow oczywiscie, bo to oni beda dystrybutorami inwestycji potrzebnych w Iraku. Polska - Czemus biedny, bo glupi ! Czemus glupi, bo biedny !

Ufuta " muchy nawet nie skrzywdzę" ale też " dziurki nie zrobię a krew wyssię" hahahaha Miłosna choroba , nie jest mi obca :)))) Toczy mnie od dawna i znam te CUDOWNE objawy :))) spoko ! Pozdro....Kocham Cię :)))

Dora, przestan sie chwalic !
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 10
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.