| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Życie | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 22 |
|
Witam
Wiem , ze temat brzmi może banalnie, ale zapewniem , że taki nie jest. Przegladajšc "ejsi" zauważyłam, że pisze tu wileu ciekawych ludzi, którzy maja niejednokrotnie bardzo ciekawe poglšdy na życie...Interesuje mnie bardzo to , jak ludzie interpretujš róznego rodzaju poglšdy, ciekawiš mnie ich przemylenia.
Dlatego , jesli macie cos do napisania, co do przekazania...to zapraszam do wspólnej dyskusji
Pozdrawiam
|
|
|
Popieram Lili - mam bardzo podobne podejcie do życia.
Z punktu widzenia naszej nadwiadomoci jestemy tu tylko chwilę, odgrywamy różne role, które majš wpływ na nas i nasze otoczenie - to bardzo skomplikowany system.
Ci, którzy żyjš dajmy na to w Polsce, zgodzili się na to przed urodzeniem.
To fakt, że funkcjonariusze KK starajš się jak najmocniej doić społeczeństwo, ale kto zabrania ludziom myleć?
No tak - przecież mylš też można zgrzeszyć, więc lepiej nie myleć. Jeli kto chodzi do kocioła i wierzy w to, w co "czarni" sami nie wierzš, to ma problem.
Odnonie "Boga", to różne religie, które Go różnie nazywajš, to tylko uproszczenie i sposób na wyzyskiwanie wiernych. Poszukajcie Boga w sobie - kochajcie siebie i bliniego swego.
Zamiast mówić Bóg można używać takich pojęć jak: Miłoć, ródło, Absolut (nie mylić ze szwedzkš wódkš :))
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 22 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |