| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| bóg nas zostawił | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 40 |
|
Lepiej by było gdyby nas wszystkich zgładził, to: http://fakty.interia.pl/news?inf=689926
to jest po prostu zaprzeczenie jakiegokolwiek człowieczeństwa. Jedyne co nas różni od zwierzšt to to że potrafimy wymylić więcej sposobów na zadawanie cierpienia.
Boga nie ma, gdyby był nie mógłby do czego takiego dopucić, bo nikt za żadne grzechy nie powinien być skazany na takš torturę.
|
|
|
wyckret
Wystarczy obserwacja, głęboka myl, rozważania i możesz mieć zupełnie inny obraz.
Włanie gdyby WSZYSTKO w naszym życiu układało sie tak dobrze ( zależy jeszcze co jest dla nas dobre?) jak bymy sobie życzyli.....jestem przekonana , że włanie wówczas myl o Bogu nawet by nie musnęła naszych mózgownic.
Jest małe dziecko , które poznaje ludzi, wiat je otaczajšce , jest ciekawe. Dotyka różnych rzeczy, czasem niebezpiecznych dla dziecka....ale ciekawoć i chęć dotknięcia jest tak silna, że i tak próbuje.....i w końcu dotyka. Parzy się , boli, płacze i wycišga ręce do osoby przy , której czuje się bezpiecznie - do mamy i taty :) Którzy ukojš ból, włanie w takich momentach biegnie gdy boli, bšd gdy potrzebuje zaspokoić potrzebę miłoci. Mama co prawda chroni je, odsuwa niebezpieczne przedmioty- ale wisus jest uparty ! Zaczyna uczyć się chodzić, poczštkowo z pomocš mamy i taty....aż w końcu zadowolone , umiechnięte i dumne z siebie kroczy samodzielnie :)
Dziecko uczy się życia , w przygotowanym rodowisku. Poznaje różnego rodzaju emocje , z uczuciem miłoci na czele , poznaje rodowisko, uczy się współżycia z innymi. Cały czas rodzice w dorastaniu pomagajš , wspierajš . Przychodzš pierwsze niepowodzenia , by przez nie poznawać i uczyć się właciwych wyborów. Ta zabawka " cacy" a ta " bebe". Nie omijajš też cierpienia .....by poznać ból duszy, serca - co to jest ? i czemu ma służyć?
Nikt za dziecko nie bedzie uczył się życia, nikt za nie uczył sie chodzić. Nie przejmie cierpienia gdyż wówczas nie pozna .....czym jest serce, uczucia czasem lęku, samotnoci ale też miłoci. Matka nie powie , ja za ciebie kochać będę, tata nie wspomni ja za ciebie mocny i silny bedę. To nie byłaby miłoć !!!!
Jestemy jak małe dzieci, gdy jest nam dobrze nawet na myl nie przyjdzie by wtulić się w ramiona mamy i taty....co uniemożliwia poznanie uczuć bólu i miłoci.
Czy mamy być obrażeni na mamę i tate, że uczyli nas życia? że okazywali nam uczucie miłoci? że pozwolili na pierwsze samodzielne kroki, jazdę na rowerze nawet gdy upadki były? Że pozwolili na samodzielne dokonywanie wyborów, umożliwili je nam ?
Bóg nie przeżyje za każdego z nas osobno życia, za nas nie będzie dokonywał wyborów , nie będzie za nas uczył się miłoci.....Bo On Jest Miłociš.....Naszym zadaniem jest poznawać tš Miłoć, poprzez życie , które nie jest usłane różami.....dlaczego? Inaczej nie poznamy smaku słodyczy i goryczy.....przez co nie potrafilibymy odróżnić jednego smaku od drugiego.
Zamiast więc narzekać i obarczać winš Boga....Czas bymy uczyli się Miłoci.....tylko dzięki nauce życia poznamy Jš.
I tak jak dorosłe dziecko matce i ojcu dziękuje za "tak" naszemu życiu .....Tak my dziękujmy Bogu za ten dar......za cud poznawanie wszelkich " zabawek" :))))
Że zła jest więcej niż dobra? Że je odczuwamy? Że cierpimy ?
Sami je tworzymy !
Pozdrawiam
|
|
|
Bravo ładnie ujęte. Zgadzam się z tym. A szczegulnie, co dla kogo jest dobre. Bo dla jendnego to zdetonować bombe, a dla drugiego odebrać wypłatę....
[%sig%]
|
|
|
Joz. 1:5
"Nikt przed tobš się nie ostoi, dopóki żyć będziesz; jak byłem z Mojżeszem, tak będę z tobš, nie odstšpię cię ani cię nie opuszczę."
Hebr. 13:5
" Niech życie wasze będzie wolne od chciwoci; poprzestawajcie na tym, co posiadacie; sam bowiem powiedział: Nie porzucę cię ani cię nie opuszczę."
Mylę, ze Bóg nigdy człowieka nie zostawił i nie zostawi, bo jeli raz tak powiedział to tak jest, bo On się nigdy nie zmienia (Hebr. 13:8 "Jezus Chrystus wczoraj i dzi, ten sam i na wieki.") A jeli kto uwaza że Bóg go zaostawił to wiadczy tylko o tym, ze jest słaby i poddaje się atakom diabła. (bo szatan zasiewa w sercu człowieka niepokój, żeby go wykończyć,a jeli człwiek jest cienias to sie poddaje). Bóg nigdy nikogo nie zostawia! Proszę zapomiętać! Jeli wydaje ci sie że Bóg cie porzucił to moze jeszcze nie powieżyłe Jemu swojego życia.
|
|
|
"Jeli wydaje ci sie że Bóg cie porzucił to moze jeszcze nie powieżyłe Jemu swojego życia."
A co Ty masz do gadania ???
|
|
|
heh, Bóg was nie zostawił to wy opucilicie Boga, i to co się stanie niebawem nie będzie karš za to żecie go opucili, ale za to, że opuszczajšc go przysporzylicie wielu ludziom okrutnie cierpienia. Karma nie zna litoci.
|
|
|
"A co Ty masz do gadania ???"
powiem ci po chamsku: zamknij twarz!
i jeszcze jedno
a ty co masz do gadania pusty łbie!?
nic
|
|
|
ona zna jedno słowo zaczynajšce się na h... i wcale nie chodzi mi o męskiego członka ;-)
|
|
|
"Boga nie ma, gdyby był nie mógłby do czego takiego dopucić, bo nikt za żadne grzechy nie powinien być skazany na takš torturę."
Nie oskarzaj o to Boga !!!!
Zwroc uwage, wsrod jakich ludzi zyjesz i zacznij ich pietnowac, jak cos Ci sie nie podoba.
Ja nie chce mowic za Pana Boga, ale On moze czeka az zmadrzejesz !!!!
Uwazam, ze Pan Bog jest najmadrzejszy i pewnie, jak kazdy madry miluje ludzi madrych......
|
|
|
...hm bog jest...ale moze jego/jej? definicja rozni sie od tej jaka znamy...
|
|
|
Ja mam "kolegę" w klasie który codziennie modli się do swojej wierzby płaczšcej. I co, on ma Boga, chociaż troche dziwnego (on sam jest dziwny).
|
|
|
Mogę wiedzieć o co chodzi? Bo link chyba już wyczycili. A co do Boga...dziwna sprawa. Można go interpretować jako wielkiego stworzyciela, wierzbę płaczšcš, albo hydraulika z 3 piętra. Nie jest ważne w co wierzymy, tylko jacy jestemy.
[%sig%]
|
|
|
"dziwni ludzie sš ciekawi... normalni wprost przeciwnie"
Dla mnie kazdy czlowiek jest dziwny, bo inny !!!
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 40 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |