| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Brytyjska Kolonizacja | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 19 |
|
Jest to wspanialy film, ktory mowi o kolonizowaniu Globu przez kapitalizm rekami Anglosasow.
http://www.islam-in-poland.org/main/index.php/kolonializm/
Film jest z polskim tlumaczeniem.
|
|
|
Niewiadomo co gorsze opanowanie wiata przez sowieckš wersję komunizmu czy anglosaski kapitalizm. Z deszczu pod rynnę. Kurczę przejdmy już w tš kolejnš gęstoć i miejmy to wszystko z głowy.
|
|
|
Sowiecka wersja komunizmu tez byla narzucona przez Anglosasow !!!
|
|
|
Racja. Wystarczy wejrzeć w odpowiedni fragment biografii Lenina i wszystko się rozjania.
|
|
|
troche do poczytania, rzucam to tu, moze kogos to zainteresuje.. w sumie to pomyslalem o Gosce, moze znajdszie cos ciekawego tam :)
http://www.omp.org.pl/index.php?module=subjects&func=listpages&subid=10
|
|
|
Dziekuje za link. Zwracam jednak uwage, ze w dzisiejszych czasach kreuje sie duzo propagandy. Dla mnie maja wartosc ksiazki wydane przed 1965 rokiem.
|
|
|
a wtedy nie bylo propagandy? ehh.. propganda byla ZAWSZE ;)
|
|
|
Uwierz mi scoop, że tamte publikacje sš lepsze. Gros profesorów historii z jakimi miałem kontakt w trakcie swoich studiów potwierdzało ten fakt niezależnie od wyznawanego wiatopoglšdu (wiadomo znajdzie się zawsze kilku fanatyków którzy zanegujš to i owo żeby być oryginalnymi).
|
|
|
chociaz..cos w tymm oze byc.. profesorowie jezeli polecaja specjalistyczne ksiazki dotyczace zalozmy fizyki, to polecaja wydania wlasnie ktore maja nieraz po 50lat... dosyc to zastanawiajace,
|
|
|
Jeżeli chodzi o fizykę to nie wiem jak tam teraz jest (ostatniš ksišżkš z tej dziedziny jakš czytałem była "Krótka historia czasu" Stephena W. Hawkinga). Logiczne rzecz bioršc to na topie powinny być najnowsze publikacje (50 lat w fizyce to przepać), poza tym w tej dziedzinie ciężko przemycać jakškolwiek propagandę o podłożu społeczno-politycznym, a chyba o takiej tylko mylimy.
|
|
|
W kazdej dziedzinie nauki przemyca sie teraz propagande i falszerstwa.
Prawdziwe podstawy nauki pochodza wlasnie z lat sprzed 1965 roku.
|
|
|
Umowna data jak z narodzinami Chrystusa. Oczywicie bez porównania.
|
|
|
W 1965 roku zostal zmieniony system nauki na calym swiecie.
Ja jeszcze ze starego systemu nauki wiem, ze DNA i kwas ribonukleinowy znajduje sie tylko w kregoslupie kazdej istoty zyjacej na Ziemi.
|
|
|
to na czym obecnie polegaja porownania DNA ..z zalozmy krwi,sliny,fragmentow naskorka czy wlosow? dziala to sprawnie, wiec nie bardzo rozumiem..
chyba podalas zly przyklad z ta genetyka Gosiu, bo to dosc nowa galaz nauki mimo wszystko
|
|
|
Ja wlasnie nie jestem pewna, czy nie jest to naciaganie ludzi z ta terazniejsza genetyka ??? Genetyka wcale nie jest nowa galezia nauki !!!!
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 19 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |