Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Kompórer a Wieża Babel
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7

Bóg widział miasto i wieżę. Wiedział, że ludzie zaczęli zapominać o swoim stwórcy. Myœleli tylko o swoich budowlach, o wieży, która miała sięgnšć nieba. Postanowił więc, że pomiesza ich mowę. To w skrócie a ja mam takš refleksje czy Internet nie jest odpowiednikiem takiej wieży a przynajmniej jej fundamentów bo przy następnym przeskoku w prędkoœci komputerów język tekstu straci sens wszyscy będziemy swobodnie i automatycznie wymieniać myœli i poglšdy bez względu na język. Komputer zrobi to automatycznie. A wracajšc do tematu„CO NATO WSZECHMOGĽCY??????”

-Œrednio ci to wyszło. Powiedział wszechmogšcy i poszedł się objadać pšczkami. [%sig%]

Wymieniac mysli i poglady bez wzgledu na jezyk. Pewnie juz w tej chwili jest to technicznie do zrobienia. Wladza swiatowa pewnie jeszcze dlugo sie na to nie zgodzi.

Jeszcze długo sie to nie uda..... Polecam prace Noaha Chomskiego na temat języka..... Sš rewelacyjne.! Poza tym, pomyslcie..... na tym forum, wszyscy (no, prawie:)), posługuja sie językiem polskim. A ile jest nieporozumien, bo nie znamy definicji pojęć, nie zawsze rozumiemy kontekst, mimo, ze nalezymy do jednego kręgu religijnego i kulturowego...... Pomijam juz problem idiomów:)))))) Pozdrówka!

Ale ta data jest zgodna jedynie z Bibliš i kalendarzem Zydowskim!!!!

Jak to bez języka? W Jaki sposób?

np. super translator będzie tłumaczył automatycznie każdy tekst nie wyłaczajšc chińskiego idiomy też mogš być interpretowane Pozdrawiam :)))
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.