Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
preludium??
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9

czy takie wydarzenia nie sš wstępem do trzeciej wojny œwiatowej (muzułmanie kontra zydzi i chrzeœcijanie): Dotychczasowy, nieustannie zmieniajšcy się bilans 11-dniowych zamieszek to 1.408 spalonych samochodów, 395 osób zatrzymanych. Obrażenia odniosło łšcznie 34 policjantów. Według danych policji, w nocy do podpaleń samochodów dochodziło nieco częœciej poza paryskš aglomeracjš. W rejonie samego Paryża zdewastowane zostały m.in. centrum pomocy społecznej, urzšd skarbowy, apteka i salon samochodowy. Agencje donoszš o kilku przypadkach zaatakowania autobusów miejskich. W miejscowoœci Colombes na południowy zachód od francuskiej stolicy, wandale obrzucili kamieniami autobus, ranišc w twarz 13-miesięczne dziecko, które trafiło do szpitala. Jego stan nie jest znany. W Saint-Etienne na południu kraju w wyniku zaatakowania miejskiego autobusu obrażenia odniósł kierowca i jeden z pasażerów. W Strasburgu koktajlami Mołotowa obrzucona została jedna ze szkół podstawowych, a w Tuluzie uczestnicy starć zablokowali samochodem, który podpalili, wyjazd z tunelu metra. Doniesienia o podobnych incydentach napływajš m.in. z Rouen, Nantes i Orleanu. W Lens na północy kraju bombę zapalajšcš wrzucono do koœcioła. W pobliskim Lille spalono 50 samochodów i pobito belgijskiego operatora telewizyjnego, który filmował zamieszki. Celem ataków po raz pierwszy stały się także koœcioły. Z informacji, podanej przez rzecznika policji wynika, że podpalono co najmniej dwa koœcioły - w aglomeracjach Lens na północy i Sete na południu. Sš przypadki ataków na zwykłych ludzi, zmarła jedna z nich. Jak myœlicie poradzš sobie, czy może to zaplanowana akcja "œwiatowego rzšdu". Taka kontrolowana 3 wojna œwiatowa po której (tak gdzieœ w 2010) ogłoszš że w 2012 będzie kataklizm.

Wszystko możliwe. Nie ulega wštpliwoœci ,że jest to swoistego rodzaju zorganizowana akcja, która ma swoje Ÿródło. Ktoœ usilnie się stara by wrzawa trwała, ludzie czuli się zagrożeni . Terroryzm , wandalizm - wszystko prowadzi do tego by człowiek nie czuł sie bezpieczny. I co? może przyjdzie wybawca z " nowym programem" wyzwoleńczym ? Tylko pod czyjš egidš ?

dokladnie.. juz dawno stwierdzono, ze "nowa władza" nie jest po to by uspokoic rewolucje, tylko rewolucja jest po to, by wprowadzic nowa wladze.. to dopiero poczatki..

hmm...zastanawia mnie co da wprowadzenie planowanej godziny policyjnej.. i czy wprowadza ja dla konkretnych miast/zioelnic, czy tez calej Francji... hmm hmm hhmmmm

Polak Francuz dwa bratanki:) a dlaczego? Bo przed szkodš i po szkodzie głupki z nich patentowane.

to chociaz na cos mamy patent ;)

:)

We Francji już w sredniowieczu walczyli o czystoœc religii.. chrzesciajnie z Hugenotami.. ale tu raczej bardziej widziałabym objawy " Swietej Wojny"... Czysta głupota... Jak można byc tak bezmyslnymi upartym... Fakt.. w eFRancji jest mega mieszanka kulturowa.. Zyjemy w XXI wieku.. a zachowywujemy sie jak bysmy byli niecywilizowanymi ludzmi.. Powinnismy z gory mowić o co chodzi.. a nie domyœlać sie poprzez takiego typu wyczyny.. ale jak juz pisałam w innym poscie.. Swiat nie jest idealny... i chyba jednak dzieli sie na ludzi cywilizowanych i nie..

A moim skromnym zdaniem.... Zblizamy sie do konca...., moze powoli, ale zblizamy.... pozdr
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.