Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Człowiek z przyszłości ?!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 5

Informacje z www.apokalipsy.fora.pl Chociaż trwa spór co do tego kiedy to się wszystko zaczęło, 2 listopada (przypis mój - 2000r) osoba zwšca siebie "Czasopodróżnikiem_00", a póŸniej "Johnem Titorem" oznajmiła na publicznym forum internetowym, że jest podróżnikiem w czasie pochodzšcym z roku 2036. Jednš z pierwszych rzeczy jakie zrobił, John Titor, było rozesłanie fotografii swojego wechikułu czasu i opisu jego działania (byłbym wdzięczny za wygrzebanie na stronie głównej tych rzeczy - przyp.mój). Wraz z upływem czasu coraz więcej ludzi zaczęło pytać go, co go tu sprowadziło. Pytano go też o fizyczne podstawy podróży w czasie i o to, co sšdzi o naszych czasach. John Titor umieszczał swoje wiadomoœci równiez na innych forach, w tym na stronie Arta Bella. 24 marca 2001 roku John Titor ogłosił, że szykuje się do opuszczenia naszego czasu i powrotu do roku 2036. Po tym anonsie nikt już więcej o nim nie słyszał . Spekulacje i próby ustalenia kim był i dlaczego ujawnił się w internecie, trwajš do dzisiaj. Najproœciej byłoby odrzucić to jako mistyfikacje, jednak większoœć ludzi którzy czytajš te listy, zgadza się, że w Johnie Titorze i w tym, co przekazał, jest coœ niezwykłego. Co więcej, John wygłosił szereg przepowiedni i komentarzy, które zdajš się o dziwo sprawdzać. Kiedy będziecie państwo to czytali, proszę pamiętać, że to wszystko zostało napisane przed 11 wrzeœnia, przed katastrofa promu kosmicznego Columbia oraz przed drugš wojnš w Zatoce Perskiej. Wielu ludzi sšdzi, że John mógł wiedzieć o tych wydarzeniach i nawišzał do nich, nie mówišc o nich wprost. Panuje równiez powszechna zgoda co do jego kilku przepowiedni na temat przyszłych odkryć w fizyce, które zmaterializowały się, tak jak to podał. Oto krótki wybór niektórych spoœród wielu pytań, jakie mu zadano. Ich pełny zbiór jest dostępny pod adresem: [[http://www.johntitor.com]] Zarzšdca strony internetowej. OPOWIEŒĆ O PODRÓŻNIKU W CZASIE, JOHNIE TITORZE. John Titor : [w odpowiedzi na szereg pytań] Chociaż nie istniejš żadne osobiste powody mojego pobytu tutaj i prowadzenia z państwem dyskusji, najbardziej zależy mi na tym, abyœcie zdali sobie sprawę z możliwoœci podróży w czasie. Jesteœcie w stanie zmienić swój bieg czasu na lepszy lub gorszy, podobnie jak ja. Chociaż wiem, że to, co powiem, znacznie zmniejszy zainteresowanie mojš osobš jako podróżnikiem w czasie, przedstawię zasady których się trzymam: 1. Nie ujawnię żadnych informacji, które umozliwiš komuœ czerpanie z nich osobistych korzyœci. Oznacza to, że nie będzie żadnych danych o kursach akcji lub dotyczšcych rozgrywek sportowych. 2. Nie ujawnię zadnych szczegółowych informacji, które pozwoliłyby komuœ na uniknięcie przypadkowej smierci. Oznacza to, ze nie będzie żadnych informacji o trzęsieniach ziemi lub zamachach bombowych (przyp.mój - ciekawe że wyszczególnione sš akurat te dwie rzeczy...) 3. Nie ujawnię żadnych informacji które mogłyby zmienić jakiekolwiek przyszłe działania indywidualnych ludzi, a także zagrozić ich rodzinom i dobru. Nie ujawnię nazwisk ani wydarzeń zwišzanych z poszczególnymi ludŸmi. PrzejdŸmy teraz do fizyki. Paradoks dziadka(1 - przypisy na dole arta) jest niemożliwy. Tak naprawde to żaden paradoks nie jest możliwy. Teoria Everetta-Wheelera-Grahama (2) lub inaczej teoria wielokrotnego swiata jest prawdziwa. Wszelkie możliwe stany kwantowe, wydarzenia, możliwoœci i rezultaty sš rzeczywiste, końcowe i zachodzšce. Szansa, że wszystko gdzies w jakimœ czasie zachodzi w superwszechœwiecie wynosi 100%. (dla wszystkich waszych naukowców, gdyby kot Schrodingera(3) miał wechikuł czasu, mogłoby go wogóle nie być w tym pudle). Tak więc istnieje linia œwiata w którym zyjecie, i inna, do którego udaliœcie się, aby zabić swojego krewniaka. Różnice między œwiatami mierzone z perspektywy podróżnika w czasie wyrażajš się w kategoriach procentowej rozbieżnoœci. Im większa rozbieżnoœć, tym mniej "prawdopodobnie" przedstawia się docelowa linia œwiata w porównaniu z liniš oryginalnego swiata. Pytanie : Co pamiętasz z roku 2036? JT: Trudno jest opisać rok 2036 w szczegółach bez poœwięcania dłuższej chwili na wyjasnienie, dlaczego wszystko jest takie różne. W roku 2036 mieszkam w œrodkowej Florydzie wraz z rodzinš i aktualnie stacjonuje w bazie wojskowej w Tampie. Wojna œwiatowa z roku 2015 zabiła prawie 3 miliardy ludzi. Ludzie którzy ocaleli bardzo zblizyli się do siebie. Życie koncentruje się w rodzinnym gronie, a dopiero potem w ramach społeczeństwa. Nie potrafię nawet wyobrazić sobie życia w odległoœci kilkuset mil od moich rodziców. Nie ma dużych przemysłowych kompleksów wytwarzajšcych masę bezużytecznej żywnoœci i przedmiotów przeznaczonych do rekreacji. Żywnoœc jest wytwarzana i sprzedawana w warunkach lokalnych. Ludzie znaczniej więcej czasu poœwięcajš na czytanie i rozmowy. Religia jest traktowana poważnie i każdy potrafi mnożyć i dzielić w pamięci (przyp. mój - rzeczywiœcie, dzisiaj nawet wykształceni ludzie często nie potrafiš tych elementarnych działań przeprowadzić w pamięci - smutne...). Styl zycia tak bardzo się zmienił w cišgu mojego życia, że trudno jest zdefiniować "normalny" dzień. Kiedy miałem trzynaœcie lat, byłem żołnierzem. Jako nastolatek pomagałem ojcu w przemycaniu towarów. Poszedłem do college'u w wieku trzydziestu jeden lat i wkrótce potem zacišgnšlem się do "podrózy w czasie". Wydaje mi się, że przeciętny dzień w roku 2036 wyglšda tak jak przeciętny dzień na farmie. W roku 2004-2005 w Stanach Zjednoczonych rozpoczęla się wojna domowa, która nasilała się i słabła przez dziesięć lat. W roku 2015 Rosja przeprowadziła atak jšdrowy na główne miasta Stanów Zjednoczonych (co z mojej perspektywy jest "drugš stronš" wojny domowej), Chin i Europy. Stany Zjednoczone przeprowadziły kontratak. Amerykańskie miasta zostały zniszczone i wraz z nimi AFE (American Federal Empire - Amerykańskie Imperium Federalne)... tak więc my (ludzie z prowincji) wygrywamy. Unia Europejska i Chiny również zostały zniszczone. Rosja jest obecnie naszym największym partnerem handlowym, zaœ Kapitol został przeniesiony do Omaha w stanie Nebraska. Jednym z głównych powodów lokalnej produkcji żywnoœci jest zatrucie œrodowiska, choroby i promieniowanie. Czynimy wszystko, co w naszej mocy, aby oczyœci㠜rodowisko. Woda jest wytwarzana na poziomie lokalnej społecznoœci. Spożywamy mięso które sami wyhodujemy. Po wojnie nowe społecznoœci zebrały się wokół oœrodków uniwersyteckich, gdzie były biblioteki . Do szkoły chodziłem w Forcie UF, który nosi obecnie nazwę Uniwersytetu Florydy. Jest niewiele różnic, z wyjštkiem tego, ze służba wojskowa wypełnia dużš częœć ludzkiego zycia i spędzamy dużo czasu na polu i farmach w "uniwersytecie" lub forcie. Po wojnie zmieniono konstytucje. Mamy pięciu prezydentów, którzy sš wybierani na różne okresy czasu i odwoływani. Wiceprezydentem jest przewodniczšcy senatu, który jest wybierany w osobnych wyborach. Pytanie : Do czego sš wykorzystywane podróże w czasie? JT : Obecnie wykorzystywane sš do zbierania informacji lub "rzeczy" pomocnych w przywracaniu œwiata do normalnoœci po III wojnie œwiatowej. W moim œwiecie nie zyje się łatwo. Żyjemy w œwiecie dŸwiagajšcym się z pożogi wojennej, próbujšcym uwolnić się od trucizn, zniszczeń i nienawiœci. Wszystko to zawdzięczamy sposobowi myœlenia i działaniom ludzi, którzy żyjš w waszym œwiecie, martwiš się o kursy giełdowe i o to, które akcje kupic i czy nieznajomy z internetu kłamie, czy nie. Wierzę, że trudnoœci i wyzwania kształtujš charakter i społeczeństwo. Moje pierwsze doœwiadczenia wojenne pojawiły się, kiedy w wieku trzynastu lat wstapiłem do jednostki piechoty œrutowej (to znaczy uzbrojonej w dubeltówki - przyp. tłum.). Przez cztery lata służyłem jako "buntownik", widziałem, jak setki ludzi ginš od kul, palš się żywcem lub wykrwawiajš na œmierć. Wiem dokładnie, gdzie byłem, i pamiętam wszystkie szczegóły momentu, w którym pierwsze głowice nuklearne zaczęły spadać na Jacksonville. Znam ból i żal z powodu tego że nie zadziałano wystarczajšco szybko, i ktoœ kochany umarł na raka mózgu będšcego następstwem wojny, która nic nie dała. Jak możecie krytykować mnie za konflikty, które dotyczš was [rakcja na pretensje wywołane wczesniejszymi przekazami - przyp.red.]? Codziennie obserwuję co robicie jako społeczeństwo. W czasie kiedy siedzicie i gapicie się, jak wasza konstytucja jest wam wydzierana, zajadacie się zatrutš żwynoœciš i kupujecie nikomu niepotrzebne produkty . Czy na tym polega "uniwersalne prawo", na które się powołujecie? Być może powinienem wam wyznać mała tajemnicę. Nikt z przyszłoœci was nie lubi. Na wasze czasy spoglšda się jako na okres leniwych, zapatrzonych w siebie, obywatelsko ignoranckich owiec . Może powinniœcie mniej zajmować sie mnš, a bardziej sobš, swoim statusem. WyobraŸcie sobie, że jesteœcie Żydami i macie mozliwoœć przeniesienia się w czasie do Niemiec w roku 1935. Widzicie, że wszystko, co was otacza, wzorce myœlenia i działania, prowadzi nieuchronnie do ogromu krzywd, œmierci i zniszczeń, które nadejda już za kilka lat. Macie tę przewagę, że wiecie, co się stanie, lecz nikt nie chce was słuchać. W rzeczywistoœci będš sšdzili, ze jesteœcie niespełna rozumu, zaœ sytuacje, które opisujecie nie mogš się wydarzyć. To co czuję to nie gniew, ale smutek, że nie dostrzegacie tego, co ja widzę. Pytanie : Jakie wydarzenie zainicjowało wojne? Czy mozna temu zapobiec? JT : Wojna jest wynikiem błędnej polityki i desperacji zachodniego przywództwa w czasie wojny domowej w USA. Tak, sšdze, że moglibyœcie to powstrzymać. Pytanie : Czy w tej wojnie zostanie użyta broń chemiczna i biologiczna? Czy użyto broni majšcych wpływ na ludzki umysł? JT : Tak, użyto broni biologicznej i chemicznej, ale żadnych broni kontrolujšcych umysł. Były jednak nowe "nie zabójcze" bronie, które okazały się w rzeczywistoœci bardzo zabójcze. Pytanie : Czy w roku 2036 wcišz isniejœ społeczne uprzedzenia? JT : Tak, istniejš. Jednak, aczkolwiek może zabrzmi to dziwnie, sš one użyteczne. Po pierwsze, musicie zdac sobie sprawę, że wasze i moje doœwiadczenia z "uprzedzeniami" sš różne. Scharakteryzowałbym nietolerancje, którš tu macie, jako wyrastajšcš z ignorancji i strachu. Zauważyłem, że w waszym czasie ludzie z bezpodstawnymi i irracjonalnymi lękami dotyczšcymi ich towarzyszy cieszš się luksusem niesprawdzalnoœci swoich przekonań. Po wojnie większoœc uprzedzeń, jakie teraz macie, została zmieciona z koniecznoœci. Ludzie musieli pracować i walczyć razem, aby przetrwać. To otworzyło wszystkim oczy na wartoœć człowieka. Jakš różnice czyni kolor skóry człowieka, kiedy obaj walczycie przeciw temu samemu wrogowi, o przetrwanie, lub obaj staracie się znaleŸć wodę bšdŸ wyhodować pożywienie? W moim swiecie, jesli człowiek nie przykłada się do pracy na rzecz społeczeństwa, mamy do niego uprzedzenie, jako że jest dla nas ciężarem. Uczucie wstydu, jakiego ktoœ taki doœwiadcza, powoduje że zdaje on sobie sprawę ze swojej odpowiedzialnoœci. Pytanie : Czy w roku 2011 powstał nowy œwiatowy rzšd? JT : W moim swiecie w roku 2011 Stany Zjednoczone były w połowie wojny domowej, która wywarła dramatyczny wpływ na większoœć zachodnich rzšdów. Pytanie : Wcišz wydaje mi się, ze istnieje duże prawdopodobnieństwo nuklearnego ataku Rosji na Stany Zjednoczone. Trudno sobie wyobrazić, że to się stanie tutaj i że bedzie mozna być tutaj tego swiadkiem. JT : Racja, ale chciałbym dodac pewnš poprawkę do takiego poglšdu. Wrogiem Rosji w Stanach Zjednoczonych nie jest przeciętny obywatel. Wrogiem Rosji jest rzšd Stanów Zjednoczonych. Pytanie: Czy obecne stosunki pomiędzy Arabami i Żydami majš coœ wspólnego z wojnš? JT: Prawdziwy zamęt na œwiecie rozpoczšł się wraz z destabilizacjš Zachodu w następstwie upodlajšcej polityki zagranicznej Stanów Zjednoczonych i jej konsekwencji. Stanie się to wyraŸne około roku 2004, kiedy to niepokoje społeczne doprowadzajš do powtórnych wyborów prezydenckich. Żydowska ludnoœć w Izraelu nie jest przygotowana do prawdziwej, ofensywnej wojny. Sš przygotowani do ostatecznej obrony. Zmienne poparcie Zachodu dla Izraela jest tym, co da sšsiadom Izraela zachęte do ataku. Ostatecznym œrodkiem dla defensywnego Izraela i jego ofensywnych arabskich sšsiadów jest użycie broni masowego rażenia. W ogólnym schemacie wydarzeń wojna na œrodkowym wschodzie stanowi częœc tego, co ma nadejœć, ale nie jest tego przyczynš. Pytanie: Czy w roku 2012 wydarzyło się cos ważnego? Słyszałem opowieœci o końcu œwiata? JT : W moim roku 2012 miałem 14 lat i większoœc czasu poœwięcałem na bieganie i chowanie się w lasach i nabrzeżach rzek œrodkowej Florydy. Wojna domowa trwała już siódmy rok, a wojna œwiatowa miała wybuchnšć dopiero za 3 lata. Tak, w roku 2012 majš miejsce niezwykłe wydarzenia, ale nie sš one przyczynš końca œwiata. Niestety, jak już zaznaczyłem, nie będe omawiał wydarzeń, na które wy albo ja możemy mieć wpływ. Ważne jest, aby były one niespodziankš. Być może znana jest wam histora Morza Czerwonego i Egipcjan? Pytanie : w jaki sposób Arabowie i Żydzi wplštuja się w wojne domowš w Stanach Zjednoczonych? JT : Oni nie sš bezpoœrednio zamieszani w tš wojnę, ale sytuacja polityczna zależy od stabilnoœci Zachodu, która załamała się w roku 2005. Pytanie : Kraje arabskie posiadajš przypuszczalnie bronie masowego rażenia. Czy stosujš je przeciwko Ameryce? JT : Nie, nie przeciwko Ameryce, ale przeciwko sobie Pytanie : Gdzie jest nowy Kapitol Stanów Zjednoczonych? JT : W Omaha, w stanie Nebraska. Po wojnie Stany zjednoczone rozpadły się na pięć różnych regionów, w zależnoœci od różnych czynników oraz celów wojskowych, które miał każdy z nich. Zrodził się potężny gniew przeciwko rzšdowi federalnemu i odnowienie praw stanowych stało się sprawš pierwszorzędnej wagi, jednak w ramach próby stworzenia.ekonomicznego rzšdu, przywódcy polityczni i wojskowi zdecydowali się na utrzymanie ostatniego Konstytucyjnego Kongresu w celu zademonstrowania psychologicznej więzi ze starym systemem. W czasach tego kongresu przywódcy odkryli, że stworzenie nowej, lepszej formy rzšdów jest niemożliwe. Oryginalna konstytucja nie stanowiła problemu, a jedynie ignorancja ludzi, którzy zyli w ramach jej przepisów. Rok 2008 był przełomowš datš, ponieważ wszyscy ludzie zrozumieli, że œwiat w którym zyli, skończył się. Wojna domowa w Stanach Zjednoczonych wybuchnie na przełomie lat 2004-2005. Opisałbym to jako coœ w rodzaju comiesięcznych zdarzeń typu Waco (4), które będa coraz bardziej się nasilać . Konflikt w roku 2012 wcišgnie wszystkich obywateli Stanów Zjednoczonych i zakończy się w roku 2015 krótkotrwałš wojnš œwiatowš. Pytanie : Czy mógłbyœ opowiedzieć nam coœ osobistego ze swojej przeszłoœci? JT : Urodziłem się w roku 1998, tak więc mam pewne wspólne z wami wspomnienia z dzieciństwa. Pamiętam, że byłem na Boże Narodzenie w Disny World, pamiętam tez chodzenie na plaże w Daytonie. Kiedy wybuchł domowy "konflikt" i zaczšł się pogłębiać, jedni decydowali się na pozostanie w miastach i utratę większoœci swoich praw obywatelskich pod pretekstem zapewnienia bezpieczeństwa, a drudzy opuszczali je i udawali się w bardziej izolowane tereny wiejskie . Nasz dom został raz przeszukany, a sšsiedzi mieszkajšcy po drugiej stronie ulicy zostali z jakiegoœ nieznanego powodu aresztowani, i właœnie to skłoniło mojego ojca do opuszczenia miasta. W okresie między 8 a 12 rokiem zycia mieszkaliœmy poza miastem i większoœć czasu spędzaliœmy razem z innymi rodzinami wœród społecznoœci farmerów, unikajšc w ten sposób konfliktów z policjš federalnš i gwardiš narodowš. Już wtedy było jasne, że nie wrócimy do tego, co mieliœmy, a podział na "miasta" i "prowincje" był już wyraŸnie zarysowany . Mój ojciec zarabiał na zycie składaniem 12-woltowych układów elektrycznych oraz przemytem droga wodnš "towarów" wzdłuż wybrzeży Florydy, a ja większoœc czasu poœwięcałem na pomaganie mu. Zdecydowanie otwarte walki były już wówczas pospolite i w roku 2011 wstšpiłem do jednostki piechoty œrutowej. Służyłem w jednostce "Fighting Diamondbacks" przez prawie 4 lata (mam z tego okresu ubytek słuch w prawym uchu). Wojna domowa zakończyła się w roku 2015, kiedy Rosja zaatakowała miasta Stanów Zjednoczonych (naszych wrógów), Chiny i Europę. Mimo iż moje dzieciństwo może wydawać się bardzo złe, nie zamieniłbym go na na inne. Afryka w roku 2036 nie jest miejscem bezpiecznym, aczkolwiek powiedziałbym że powoli dŸwiga się z upadku. Rosja i Chiny zawsze miały bardzo dziwne stosunku. Nawet obecnie serwowane wiadomoœci wskazujš, że cišgłe zawieranie paktów wojskowych, starcia przygraniczne i przeludnienie doprowadzš w końcu do wrogich działań.. Zachód stanie się bardzo niestabilny, co pozwoli Chinom na politykę "ekspansji". Zakładam, że wszyscy jesteœcie œwiadomi tego, ze Chiny majš tym momencie miliony żołnierzy, którzy wiedzš, ze nigdy nie będš mogli znaleŸc sobie żon . Atak na Europę jest reakcjš na zunifikowanš armię europejskš która koncentruje się na wschód od Niemiec (motyw Polski?-przyp. mój) . Prosze równiez pamiętać o tym, ze z mojego punktu widzenia Rosja zaatakowała mojego wroga, który znajdował się w amerykańskich miastach. Tak, Stany Zjednoczone kontraatakowały. Australia jest interesujšca z powodu tego, co nie jest znane. Po wojnie Australijczycy nie byli zbyt chętni do współpracy, zbyt przyjaŸni (i nie mozna mieć do nich o to pretensji). Wiadomo, że odparli chińskš inwazje, a większoœc ich miast doznała bezpoœredniego uderzenia. Majš teraz stosunki handlowe ze Stanami zjednoczonymi, ale ja scharakteryzowałbym ich jako osamotnionych i wkurzonych. "Wrogiem", którego zaatakowała Rosja w Stanach Zjednoczonych, były siły rzšdowe, które sš w tej chwili u władzy. Wojna wywarła ogromny wpływ na ludzi i ich wzajemne stosunki. W roku 2036 niemal wszyscy ludzie sa oswojeni ze œmiercia. Wszyscy mamy w swojej pamięci tych, których kochaliœmy, którzy zginęli od zarazy, wojny lub bestialstwa. Większoœć z nas wzięła udział w robieniu drugiej stronie tego samego. W rezultacie staliœmy się bardziej znacznie bardziej współczujšcy w stosunku do tych, których kochamy, ale i znacznie mniej litoœciwi dla tych, którzy nie udzielajš się dla wspólnego dobra. Staliœmy się bardziej tolerancyjni w stosunku do tych, którzy rózniš się od nas, ponieważ musimy na nich polegać we wspólnej próbie przetrwania. Jesteœmy równiez bardziej konserwatywni w kwestii naszych zasobów i bardziej garniemy się do Boga, ponieważ przez pewien czas życie na Ziemi było piekłem. Inne głowne róznice, to poglšd na to, co jest złem a co dobrem. Wraz z wieloma œwiatami pojawia się wiele decyzji i rezultatów. Każdy dobry uczynek ma równy odpowiednik w innym swiecie, mozliwe że w postaci złego uczynku. W ostatecznym rozrachunku musi to oznaczać że w oczach Boga w superwszechœwiecie nie ma totalnego zła lub totalnego dobra i że wszystko to równowazy się aż po nieskończonoœć. Sšdzę, ze jesteœmy osšdzani na podstawie decyzji, jakie podejmujemy jako jednostki, a dobro lub zło, jakie widzę w moim œwiecie, jest iluzjš, która nie ma w oczach Boga żadnej wartoœci. Chociaz może się to wydać nieco bezduszne, pozwala mi to puœcić w niepamięć zło, jakiego dopuszczajš się ludzie i przyjšc istnienie w nich potencjalnego jšdra dobra. Pytanie : Który kraj najbardziej ucierpiał w wyniku wojny? JT : Raz jeszcze powtarzam, że cały œwiat został dotknięty. Nawet jesli nie doznało sie bezpoœredniego uderzenia, zamierajšce uprawy i brak wody moga zrujnować życie. Pytanie : Co dokładnie stało się z wodš? JT : Promieniowanie skaziło jš, ale z tym mozna sobie dac rade poprzez jej destylacje. Sš jednak biologiczne zagrożenia, których nie da się wyeliminowac. Na dobitkę słodkš wodę trudno zdobyć, jesli najpierw nie przekona się kogoœ przy pomocy broni, że się jej potrzebuje . Pytanie : Czy łatwo zidentyfikować wroga? JT : To ci, którzy aresztujš i trzymajš bez żadnego procesu. Pytanie : Jak większoœć ludzi umiera w czasie wojny? JT : W następujšcej kolejnoœci: głód, zaraza, rany od kul, promieniowanie. Pytanie : Wojna jšdrowa nie wydaje się być dominujšcš formš prowadzenia wojny w przyszłoœci. JT : Wojna jšdrowa będzie bardzo efektywnym œrodkiem niszczenia gospodarki nieprzyjaciela i pozbawiania jego mieszkańców chęci do walki. Pytanie : Powiadasz, że jednš z najtrudniejszych rzeczy w roku 2036 jest znalezienie czystej wody. Mówisz również, że masz zaufanie do pożywienia, które sam wychodowałes. Czy któreœ z tych osobistych przekonań jest wynikiem twoich osobistych doœwiadczeń z wojnš biologicznš? JT : I tak i nie. Tak, bo wojna biologiczna i jej przypadki sš przyczynš ogromnej liczby problemów, ale brak działajšcej infrastruktury równiez utrudnia kontynuacje produkcji żywnoœci, od której jesteœcie teraz uzależnieni. Musicie zdac sobie sprawę, ze to, dlaczego ludzie walczš, jest znacznie ważniejsze od tego, z kim walczš. Konflikt nie polegał na przejęciu i zatrzymaniu sobie terenów, chodziło o porzšdek i prawa. Oni byli gotowi założyć się, że ludziom bardziej zalezy na bezpieczeństwie niż na wolnoœci i okazało się że się mylili. Przełożył: Jerzy Florczykowski Przypisy: 1.Paradkos mówišcy, że jesli ktoœ cofnie się w czasie i zabije swojego pradziadka, to po powrocie do swoich czasów okaze się, że nigdy się nie urodził, że go w ogóle nigdy nie było - Przyp. tłum 2.Tak zwana teoria wielu œwiatów zaproponowana w 1957, która sugeruje że kiedy dokonywany jest pomiar systemu, w którym funkcja falowa jest mieszaninš stanów, wszechœwiat rozgałęzia się na cały szereg nie oddziałujšcych na siebie wszechœwiatów. Występuje każdy z mozliwych wyników pomiaru, ale każdy w innym wszechœwiecie. Chociaż taki model rozwišzuje pewne problemy z pomiarami, ma jednak niewielu zwolenników wœród fizyków - Przyp. Tłum. 3. Żartobliwe opowiadanie o kocie ilustrujšce teorię Schrodingera. - Przyp. Tłum 4. Chodzi o wymordowanie sekty kierowanej przez charyzmatycznego przywódce Davida Koresha przez agentów rzšdu federalnego Stanów Zjednoczonych 19 kwietnia 1993 roku w rejonie Waco w Teksasie - Przyp Red. ródło: www.apokalipsy.fora.pl

A wiec szanowny kolego Titor to oszust i to juz dawno zostalo udowodnione

czy aby napewno napromieniowana wode da sie uzdatnic przez destylacje ?

aha i jeszcze jaden fakt wskazujacy ze to lipa : czy miedzy 2004 a 2005 trwa wojna domowa w USA ??

Pewnie w jego œwiecie równoległym była wojna. Przeršbane majš.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 5
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.