Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
praca dla absolwenta
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7

jakie macie zdanie na temat organizowania stazu dla absolwenta. ja osobiscie przez 1,5 miesiaca poszukiwalam 2 absolwentow do pracy po szkole zawodowej i okazalo sie ze sposroe ok. 10 osobwiekszosc pracowala na czarno a reszta tak naprawde nie byla zainteresowana praca nie zatrudnilam nikogo

ja swego czasu sam bylem na stazu, powiem szczerze ze bylo to owocne dla mnie. pracoawca ma z tego profity, jezeli absolwent potrafi uczynic uzytek ze swoich uiejetnosci, no i sam absolwent ma profity..bo jest legalnie zarejestrowany i dostaje jakias tam kase.. ale czesto bywa tak ze ludzie po zawodowce nie maja ambicji aby ksztacic sie dalej, zakladaja rodziny i potrzebuja wiecej pieniedzy i bardziej oplaca sie im pracowac na czarno. niestety

No dobra, ale jaki to ma zwišzek z forum? [%sig%]

niewiem skad masz takie informacje, ale chyba zyjesz wiele lat temu wiec nie bardzo wiesz o czym i kto chce mowic. Przykro mi ze ni znalazles sensu w rozwazaniach nad praca dla absolwenta ktory nie chce pracowac. Trudno. Albo jestes jeszcze bardzo mlody albo bardzo stary. Ktos ze srodka i zainteresowany tematem wiedzialby o czym mowa. Wszyscy mowia prace dla mlodych, ale oni nie chca pracowac, to po co im cokolwiek ulatwiac skoro i tak maja to w nosie. A dzisiaj nikt duzo nie zarabia, wiec trudno by absolwent po zawodowce oczekiwal na poczatek wiecej niz mgr / a chyba to ma miejsce/. Jak mam tlumaczyc mlodym ze nauka ma sens skoro nic im to nie daje bo bezrobocie wsrod mlodych dobrze wyksztalconych jest bardzo wysokie, z ta tylko roznica ze ci po zawodowkach pracuja na czarno a ci po studiach nie robia nic bo walcza o kazdy byle jaki etat za marne grosze.

Hej A (---.piotrkow.net.pl), powiedziałeœ co wiedziałeœ, a teraz ja ci coœ powiem. Każdy, powtarzam KAŻDY przypadek jest inny. Twoje uogólnienia sš absolutnie nie do przyjęcia i sš wielce krzywdzšce. Chyba jesteœ wyznawcš szalonego Korwina. Nie wiesz co to bieda, ta prawdziwa. Pzdr

A: może nie dawałeœ/aœ godnych warunków pracy? [%sig%]

Panie "A", Nie wiem czym się kierowałeœ zakladajšc temat o pracy dla absolwenta na forum o zjawiskach paranormalnych. Jak już mówiłem nie widzę zwišzku. A skoro uważasz że jesteœ taki "mondry", to sam powinieneœ lepiej władać językiem ojczystym. Teraz sprostuje: Temat mi nie przeszkadza, ponieważ co chwile ktoœ zaklada topiki nie zwišzane z tematykš forum. Przywykłem do tego. Ale jeszcze mi zarzucasz że nie widzę jakiegoœ istotnego zwišzku z forum. Może mnie oœwiecisz? [%sig%]
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.