| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Czy piramidy ostrzą żyletki? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 15 |
|
Witam!
Slyszalem, ze przy pomocy piramidki mozna naostrzyc zyletki a produkty spozywcze przechowywane pod nia utrzymuja dluzej swiezosc.
Ciekawe czy to prawda i w jaki sposob to dziala?
Ciekawe czy ktos robil tego typu eksperymenty?
Uncjusz
|
|
|
najlepszym przykładem produktów spożywczych (a hahahaha) sš chyba mumie które tam leżš przez tysišce lat niezepsute. Ale odradzam ci konsumpcji :-P
[%sig%]
|
|
|
Powiem tak:
Czytałęm o tym i się też nad tym zastanawiałem. Podobno pewien Czech to nawet opatentował. Jeżeli to zrobił musi być w tym jaka prawda:)
Zapewne czytałe "Oczy Sfinks. Tajemnice piramid" autorstwa Danikena, tam jest poniekšd to opisane, a jeżeli nie czytałę to polecam.
Ja osobici sšdze że co w tym jest... ale tu trzeba się dokładniej zastanowić i samemu przeprowadzić takie dowiadczenie....
A apropos ten gociu przez całe życie zużył bodajże 25 żyletek:D
|
|
|
To dużo bo ja ani jednej :D - gole się elektrycznš . To jest tak ze ktos cos uslyslasz, powiedzial drugiemu i urodzila sie historia . Ja w to nie wierze ale z checia poczytam o faktycznych doswiadczeniach forumowiczów.
pozdro
|
|
|
w kazdej legendzie jest ziarnko prawdy.. podlewaj je obficie slowami propagandy a i legenda stanie sie "prawda" ;D ..
no.. a tak powaznie to jakby mial slaby zarost i zyl krotko to i kilka zyletek by wystarczylo.. ;)
a piramidy sa ladne:P
|
|
|
Moj kolega próbował robić takie rzeczy. O dziwo (podobno, bo mnie przy tym nie było) to działa.
[%sig%]
|
|
|
Gdyby faktycznie dawalo sie ostrzyc zyletki przy pomocy piramidy, to pewnie bylyby opublikowane gdzies w internecie badania pokazujace obraz ostrza zyletki powiekszony pod mikroskopem przed wlozeniem do piramidki i po wyjeciu. Bylby to jednoznaczny dowod. Takich zdjec nigdzie nie znalazlem.
Spotkalem opinie, ze zyletki wyjete z piramidy lepiej gola ale to dosyc subiektywny test.
Uncjusz
|
|
|
ej ludzie jak by opublikowali to firmy produkujace zyletki splajtowały by!!! wiec trzymajš to w tajemnicy!
pozdrawiam
"czy to ja czy sny wpływaja na sen o nie"
|
|
|
O tych piramidkach czytałem już wiele lat temu.
Ale kto teraz używa żyletek?
Biznes na tym zrobili już dawno.
Poprawiało to strukturę metalu zwłaszcza w najcieńszych miejscach (ostrze).
Ten "trik" dawało się zastosować chyba góra trzy razy.
Mocno stępionym żyletkom nie pomagało.
Zdjęcia były.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
A gdyby przeprowadzic test z zywnoscia?
Gdyby:
1. Zrobic piramidkie i np. stozek.
2. Pod obydwie konstrukcje wstawic np jakies owoce lub cos innego do jedzenia.
3. Obserwowac czy beda roznice w swiezosci produktow
Moze ktos zechcialby zrobic taki test?
Uncjusz
|
|
|
Uncjusz, temat stary i niewieży.
Odwrócę zagadnienie - czy żyletki ostrzš piramidy ?
Na to pytanie odpowied może być twierdzšca - w niektórych sytuacjach.
Pzdr i nie męcz już tym tematem.
|
|
|
A co ci w nim przeszkadza? To samo można powiedziec o twoich wypowiedziach. Stare, niewieże. Nie męcz się już. I co, miło?
[%sig%]
|
|
|
Ja jestem w trakcie wykonywania takiego domowego eksperymentu. Piramide takš ukończę za ok tydzień więc się podziele z wami wynikami obserwacji:)
|
|
|
Ja już robiłem takie eksperymenty - kupiłem piramidę (dużš, aluminiowš), wg zaznaczonej polaryzacji ustawiłem jš na osi północ-południe i wsadziłem pod niš pomidora.
Po ilu tam dniach (nie pamiętam) zauważyłem, że stracił sporo wody, ale się nie zepsuł, tylko taki sflaczały był - zjadłem go.
Podobno jakby potrzymać dłużej, to by wysechł i smakowałby pewnie co jak mumia ;)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 15 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |