Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
mam pytanie w związku z OBE
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 19

Mam pytanie a raczej pytania w związku z OBE. 1) czy OBE nie jest niebezpieczne? np. czy to nie grozi śmiercią, jakimś urazem psychicznym 2) czy gdy dwie osoby w tym samym pomieszczeniu próbuja OBe i udaje im sie wyjsc to potem gdy wracają mogą zamienic sie miejscami? 3) moze jakis niepowolany duch wejsc w Twe cialo? Bede wdzieczna za odpowiedz osoby doswiadczone, bo ja sama sie dopiero wkrecam i zaintrygowalo mnie to zjawisko. Pozdrawiam

Jednak- tak ,obe jest niebezpieczne. Może zajść sytuacja że w czasie obe jakiś duch usilnie będzie się starał zająć [wolne] ciało.Bardzo żadko to się zdaża a wynika to ze zbiegu dość [zawiłych] okoliczności,-wychodzenie w miejscu nazwanym [nawiedzonym], w szpitalach, przez osoby niezrównoważone psychicznie-a mające obe.Mają ryzyko nabycia jażni osoby zajmujące się spirytyzmem,-tu jak wiem jest najwięcej [ofiar].-tyle co do niebezpieczeństw o których wiem.Co do zamiany ciał to nie słyszałem o takim przypadku.Co do [niepowołanego ducha],-zdaża się coś takiego ,lecz w spirytyżmie,-nabycie jażni,często mylone i leczone jako sfizofremia,-ratunkiem jest egzorcyzm.Przy alkocholiżmie i narkomanji, występują pewne [luki] przez które wchodzi inny duch do ciała,to jażń nabyta,raczej prymitywna [szkodliwa] dla nosiciela ,jak i jego środowiska.Jażń nabyta ,prawie zawsze jest jażnią negatywną i prymitywną,która doprowadza [nosiciela] na margines życia a nawet do śmierci.Nabyta jażń jest w dość znacznym stopniu przyczyną samobójstw.Nabycie jażni ,jest również możliwe przy wykonywaniu niektórych [technik] medytacyjnych-powiązanych z oddychaniem respirującym.Przy głębokich medytacjach [biernych] ,osoba medytująca jest prawie postrzegana [dla innych bytów] jak osoba OTWARTA-medialna-[medium].Dlatego przy [takich] technikach medytacji,-należy spełniać takie zasady bezpieczeństwa jak w OBE.

hmm... z ja też mam pytanie: dlaczego zakłądacie że jeśli załozycie to tak będzie. :) po prostu - nic nie udowodniono a Wy jesteście nielicznymi, którzy wierzą w takie rzeczy. Ja powiem tak: byłem przychylnie nastawiony do zjawisk niewyjaśnionych kiedy tutaj przyszedłem. I mówię to otwarcie i szczerze - przeczytajcie mój pierwszy post. Ale po tych dniach rozmowy z Wami stałem się niepoprawnym sceptykiem... Dawniej twierdziłem że jakieśtam zjawiska istnieją na pewno. Dzisiaj też tak twierdzę, tylko że krąg zjawisk niewyjaśnionych zmniejszył się u mnie ze 100% do 5 % ... Hmm... nie wiem czym jest to spowodowane. Trzymacjie się cieplutko :) Miłego dnia :)

jak to nic? a testy z karteczkami ? dlaczego zajmowal sie tym rzad usa ?

Wydaje mi się, że 2 osoby nie mogą się zamienić ciałami, gdyż z tego co mi wiadomo, ciało mentalne z fizycznym jest połączone niewidzialnym srebrnym sznurem-dla niektórych widzialnym.

Anka , widzę że się trochę znasz ? Z jakiego systemu korzystasz ?

Systemu? Chodzi ci o metodę?

chodzi mi o ścieżkę. Możę jakaś joga ? A może po prostu wiedza z sieci ?

dzięki za odpowiedzi, mam jeszcze jedno takie... czy jest możliwość gdy jesteś w OBE odwiedzić zmarłego? np. pomyślisz o nim iii... jak tak, czy to niebezpieczne?

Sorry Aicora że Ci się wtrącam we wątek ALE DO DIABŁA POWIE MI KTOŚ CzY PODCZAS OBE MOŻNA PODRÓŻOWAĆ W CZASIE ??????? :[

Można, bez wpływu na nią. I co z tego ?!?! Po cholere ci ta wiedza ?!? PO CHOLERĘ CI WIEDZIEĆ ŻE TO JEST MOŻLIWE JAK NIGDY TEGO NIE OSIĄGNIESZ !?! WIESZ CO TRZEBA ABY SOBIE TAK POLATAĆ W CZASIE !?! ZDAJESZ SOBIĘ SPRAWĘ , ŻĘ TO SĄ DZISIĘCIOLECIA CAŁODZIENYCH ĆWICZEŃ !?! A co do Aicory - kto to "zmarli" ?

Zejść ze 100% do 5% ,w takim krutkim czasie?.To gdzie byłeś wcześniej Bracie ze swym realistycznym i rzeczowym zdaniem?, czyżbyś wcześniej nie miał żadnej wiedzy na owe tematy? bo zmienić tak diametralnie zdanie to dziwne zachowanie ,bądż co bądż -oczytanego człowieka.Np -mając swe zdanie o czymkolwiek ,nie zmienia się swego widzenia świata z przyczyn tak prozaicznych ,-jak zdanie innych,[nie zawsze wiedzących lepiej]-czyż nie?.Osobiście poznałem twoje podejście rzeczowe i wyzbyte fanatyzmu,dociekliwe[to zdrowe moim zdaniem] ,czasem prowokowałeś innych do bardziej konkretnych wypowiedzi a tu nagle taka zmiana Twego postrzegania?.Wytłumacz mi to ,co zaszło w twej wizji zjawisk [innych].Niby wierzysz w duchy- lecz[ święte] ,w duchy [świeckie] nie wierzysz?,dlaczego?-pozdrówka.A tak swoją drogą ciekaw jestę twej miny gdy [przypadkiem] samoistnie doswiadczysz OBE ,albo czegoś tam innego z [TYCH] spraw.

Nieeeeeeeeeeee ,to nielogiczne -[dla mnie].cze

Człowiek się rodzi i ma swego [ducha] jest nim w swym ciele,to jasne.Mamy rok 2003,więc jak mam wejść przy metodzie OBE ,w rok 1950? czy w rok 210?,skoro wychodzę ze swego ciała a ciało jest [domem] mego ducha,-moim domem?.OBE-to nie jasnowidzenie prorocze -przecie ,tylko umiejętność wychodzenia ze swego ciała ,TU i TERAZ.-cze.-masz prawo mieć inne zdanie ,to w końcu zwykła rozmowa i nikt tu nie jest ekspertem.-cze.

Wypowiedż z godz.22,47,-klikneła mi się Tobie Winter przez moją nieostrożność ,-była wypowiedzią na pytanie zadane przez Assault.-pozdrówka i sorki.-cze.

Winter, to nie tylko wiedza z sieci. To też wiedza "żywych" ludzi.

Ale generalnie z sieci , tak ?

jakby ktoś znał kogoś kto potrafi w jakikolwiek sposób cofnąć się w czasie to błagam niech napisze !!!! A ja się zajmę budową silnika strumieniowego (dajcie mi 50 lat) i milion kilometrów pokonam w ciągu godziny, a wtedy sprawdzę co naprawdę działo się przed 10 000 tys lat !!!

Mam do was pytanie. Czy czas tak naprawde istnieje? Czy Bóg wg. was jest ograniczony czymś co sami sobie wymyśliliśmy? Jak to jest, że jedne rzeczy pamiętam jak wczoraj, a to co robiłem wczoraj nie pamiętam? Prosta zasada brzmi: Czas nie istnieje. Ludzie wymyślili czas by im się łatwiej żyło. Czy myslicie, że teraz jest 2003 rok? A jaką mam pewność , że nie jest np. 5003 rok. To jest dziwne, ale jeżeli np. zrzucić ograniczenie czasem to można w nim bezproblemu się poruszać. Przecież wszystko jest umówione. Patrzcie jak szybko leci czas, gdy jesteście szczęśliwi, a jak powoli, gdy coś idzie nie tak, to względność naszego czasu. Założe się, że nie jeden miał akcje w stylu matrixa, kiedy wszystko się ciągnęło, a i jak w sekunde zobaczyć całe życie przed oczami. Jeżeli istnieje coś takiego jak reinkarnacja tzn, że żyjemy teraz w wielu różnych ciałach naraz. Dobra jest 4:39 rano i już nic mi do głowy nie przychodzi, a zastanawiam się czy na pewno jest 4:39. nara.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 19
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.