Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Gdzie kupić karty tarota???
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9

Krótkie pytanie - Gdzie kupić karty tarota to nie musza być karty profesjonalne - tanie , dla poczštkujacej osoby jesli znacie adresy na necie lub miejsca w Krakowie to bardzo proszę o informacje . A jescze jedno jak jest przyblizona cena takich kart mi chodzi o naprawdę najzwyklejsze ........

W internecie można nabyć liczne rodzaje talii kart Tarota. Poszukaj na google.pl. Ja osobiœcie na poczštek polecam ci ksišżkę pani Wielowieyskiej "Tarot Marsylski" z kompletem kart. Jest najlepsza gdy się uczy tarota od poczštku. Odradzam na poczštek Suligę i wszelkie wynalazki. Na poczštek lepiej poznać tradycyjnego Tarota. Pozdrawiam. [%sig%]

a gzie ogę zdobyć tš ksišzkę tej pani Wielowieyskiej?? jesli mogłbys dać mi namiary byłabym wdzięczna

hmm... problem w tym że kupowałem to sporo lat temu. Musisz poszukać w księgarniach zarówno w Krakowie jak i internetowych. Naprawdę warto, gdyż ksišżek o Tarocie jest całe mnóstwo ale z niewielu można dowiedzieć się naprawdę potrzebnych na sam poczštek ważnych informacji. Wiele z ksišżek chaotycznie traktuje tš tematykę i tym samym bardziej gmatwa niż rozjaœnia. A nazwisko Helena Starowiejska a nie Wielowieyska (pomyłka bo moja znajoma ma tak na nazwisko hehe) >>Helena Starowiejska (Starowieyska) "Tarot Marsylski" .<< http://www.tarot.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=110&Itemid=198 pozatym warto chyba (choć nie mam tego) zapoznać się z tš ksišżkš: http://pasaz.wp.pl/rsklep.html?orgURL=http%3A%2F%2Fwww.inbook.pl%2Fa%2Fprodukt%2Fid%2F57793%2Flkst%2F75327%2Frdir%2Fw%2Findex.html [%sig%]

Panie Damianie~!!!~` cóż to za porażka!!! Chyba Pani STAROWIEJSKIEJ ??? a nie Wielowiejskiej, można się pomylić przecież... Najlepiej bys najpierw poczytała o tarocie, rzeczywiœcie polecam tarota marsylskiego gdyz jest to najstarsza forma i chyba najbardziej reprezentacyjna moim zdaniem - przynajmniej ja z niej korzystam. Co do kart - odradzam zakup - naprawdę proszę się wstrzymać. Najpierw nalezy zapoznać się ze znaczeniem poszczególnych kart, zasadami rozkładów i wogóle o co w tym wszystkim chodzi - jestem pewna że to zignorujesz i kupisz sobie te karty - ale uważaj to nie zabawa i czasem może się coœ stac gdy bedziesz ich nieumiejętnie używała lub zbyt często bedziesz je rozkładać. Nie można także pytać kart o błahostki!!! pamiętaj ! Co do zakupu kart - najtańsze ,,prawdziwe'' można kupić już od 50 zł. Na allegro sš dostępne również w innych cenach - ale moga być używane a to odradzam gdyż karty tarota powinny mieć zawsze jednego właœciciela. Najlepiej zrobić je samemu - wtedy majš największš moc - ale wiem że to pracohłonne. pozdrawiam [%sig%]

przecież w drugim poœcie wyjaœniłem i poprawiłem, uważniej czytaj to co piszę :-P, a nie porażka ale pomyłka [%sig%]

no własnie miałam zamiar zrobić sama tylko zastanawialam si eczy wtedy beda tak samo dobre jak te zakupione w sklepie wiec chyba masz racje zrobie sama nie mam co prawda zdolnosci plastcznych ale liczy sie intencja:)

Super, ciesze się że myslisz rozsšdnie. Jeżeli potrzebujesz rysunków poszczególnych kart możesz kupić sobie ksišżkę ( tam sš opisy kart) lub zajżeć do internetu i tam też masz zdjęcia tych kart. Karty tarota wykonane własnoręcznie sš lepsze od tych zakupionych - nawet jak nie masz zdolnoœci plastycznych. Powodzenia [%sig%]

Ja wykonałem sam własne 2 rodzaje kart, (nie tarota) zupełnie innych (mój pomysł) i sam wymyœliłem teorię, fakt jest to ciekawe, ale czasem też przydaje się talia skomponowana przez kogoœ. [%sig%]
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.