| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Nie wierzcie Biblii !!! - angielski | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 20 |
|
Catholic Church no longer swears by truth of the Bible.
THE hierarchy of the Roman Catholic Church has published a teaching document instructing the faithful that some parts of the Bible are not actually true.
The Catholic bishops of England, Wales and Scotland are warning their five million worshippers, as well as any others drawn to the study of scripture, that they should not expect “total accuracy” from the Bible.
“We should not expect to find in Scripture full scientific accuracy or complete historical precision,” they say in The Gift of Scripture.
The document is timely, coming as it does amid the rise of the religious Right, in particular in the US.
Ciag dalszy w linku : http://www.timesonline.co.uk/article/0,,13509-1811332,00.html
|
|
|
no wiadomo!Biblia jest o wiele głębszym przekazem,to co czytamy w niej bezporednio jest tylko przykrywkš,pod prostota tekstu i przypowiesci kryje sie zupelnie ina PRZYPOWIESC tylko nalzey ja dobrze odczytać.Ja nie wiem jak mozna wierzyc we wszystkie postaci tam wystepujšce jak w realistyczne i prawdziwe.
Wcale nie znaczy ,że Biblia jest jakim kłamstwem.
Jezus opisany w Bibli był z pewnocia zwykła-niezwykla postacia ktora jako pierwsza tak sie rozwinela duchowo ,ze umiala rzeczy ktore tamtejsci ludzie uznawali za swietych!
Dlaczego kosciol nie chce uznawac innych bioterapeutów czy ludzi tak rozwinietych duchowo-prawda ze wiele z nich to oszusci ale wiele tez z nich to tacy "jezusi"dzisiejszego wiata.....
|
|
|
Bo nie można podważać wyjštkowoci Jezusa, na którym opiera się KK - oni właciwie zrobili z niego Boga, a przecież Jezus mówił: "każdy z was może być taki jak ja, a nawet lepszy".
Jeli chodzi o Biblię, to jest to niezła skarbnica wiedzy na temat obcych cywilizacji. Pewien emerytowany inżynier NASA zaprojektował rewelacyjny wehikuł jeżdżšcy, latajšcy w atmosferze i poza niš - na postawie księgi Ezajasza (Ezechiela).
Z tamtymi ludmi (np. Ezajasz) był jednak pewien problem - jako nietechniczni nie znali analogii i to co widzieli opisywali dziwnymi słowami, poza tym w trakcie kolejnych przekładów niektóre słowa zostały zmienione.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Nie wiem Dariusz Wendołowski, skšd czerpiesz swoje cytaty, lecz z całš pewnociš sš
nieprawdziwe i wprowadzajš innych czytelników tego forum w błšd.
Jeli czynisz to niewiadomie, to zaniechaj tych działań.
Nie bšd deprawatorem !
Pzdr dla pozostałych
|
|
|
Deprawatorem?? Czym dla ciebie jest deprawacja??!?!?! Wciskanie kitu? Czy powiedzmy alkohol dragi fajki itp? Poznawanie prawdy bšdz spekulacje nad jej tematem to nie deprawacja! Stuknij się ostro i kant stołu.
[%sig%]
|
|
|
Ufita jest oderwany od rzeczywistoci.
Kiepski Ufita.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Dariusz ma racje.... Opisał to Daeniken.Nie pamietam tytułu ksišżki, ale jest tam rysunek wykonany na podstawie opisu z Biblii, oraz projekt inzyniera...... Podobne badania i eksperymenty przeprowadzano budujšc replike Arki Noego....:)
Acha..... Jeszcze próbowano wybudować maszynę do produkcji manny....:)
|
|
|
Hehe pamiętam ta maszynkę:-) Jajcarska była. A Daniken na swój sposób to geniusz.
[%sig%]
|
|
|
Kociół powstał po to by ludzi zniechęcić do Jezusa i Boga, po to by władza mogła zapanować jako nad magiš osoby Jezusa po jego mierci, wczujcie się w władzę ówczesnš - przecież władcy to najwięksi tchórze, zauważyli że bajka o bóstwach już im na sucho nie ujdzie musieli "dać ludowi Jezusa" a że w całkiem zmienionej formie (karykaturalnej) to już głupi lud mieli przekonać kapłani którzy musieli wmówić ludowi że w imie Jezusa można zabijać, że to nie pienišdze a sex jest zły i resztę bzdur. Kociół to największy wróg Boga na ziemi. A nic tak nie zniechęci człowieka do Boga jak przymus. To co mówi kociół jest kompletnie sprzeczne z tym co mówił Jezus, przeczytajcie Biblię "kto ma uszy niechaj słucha" uważnie :-P a raczej czyta.
Niestety w Biblii wiele cytatów zostało (naszczęcie na chama) dopisanych przez ówczesnš władzę. Ale uważny czytelnik to wychwyci.
[%sig%]
|
|
|
biblia, kocioły, posty, grzechy, kapłani - to wszystko jest dla ludzi nie dla boga. Dla boga jest człowiek.
|
|
|
Bardzo ladnie powiedziane. Tez jestem tego zdania.
Tutaj na Ziemi wszystko wymyslili ludzie !!!!
|
|
|
Nie wszystko.
|
|
|
tam u góry Gosiu majš ubaw z twego zapatrywania na te sprawy. Boga daleko nie szukać spotykamy go codziennie w jego wyrokach i oczach odbitych w twarzach innych ludzi . Przejaw Stworzenia Adama i Ewy miał za zadanie wprowadzenie nowej Lekcji pięknie złożonej . We Wszechwiecie jest masa szkół tylko różni uczniowie . Tak samo zestawy lekcyjne opieraja się o inne rozpisy wobec ich przeznaczenia , względem mieszkańców owych szkół . Tajemnica Istoty Boga i złożonoci wszechrzeczy ukryta jest pod skórš fizycznoci , nie zawsze widoczna lecz zawsze Stała i Niemiertelna . Biblia to wykładnia głębszego zrozumienia Wykładów które ofiarowała nam góra - dlaczego Biblia i jej przekazy jest rozumiana przez każdego z osobna inaczej ? Ponieważ sposób symilacji Mšdroci i Wiedzy w wietle Ducha zakodowany i dostępny jest w każdej wiadomoci i stopniach rozwoju duszy dostosowanej do jej odbierania . To że wprowadzajš zmiany dużo nie zmieni podejcia do samej istoty Wiary hehe a nawiasem zachaczajšc kociól powstał z nakazu Jezusa - Wniebowstšpienie - co miał przekazywać ? to że reprezentuje Ciało Fizyczne w którym mieszka Bóg . Bóg jako czšstka Zródła . Np . Ciekawostka dla M. Ufity .. gdybs opuciłš swe ciało fizyczne nie spotkałaby Boga w swym wyobrazeniu i rozumowaniu . Dowiadczyłaby wstrzšsu polegajšcego na zaplštaniu się po drugiej stronie w koło bez wyjcia . Jedynym wyjciem w twym przypadku byłoby oczekiwanie na pomoc z góry . Opiekunów .Po tym co wydarzyło się z WTC ciekawie Wyższe Istoty Duchowe , zwane Aniołami .. stworzyły sztuczne metro - "Atrapa" w celu zminimalizowania Wstrzšsu jakiego chwile temu owi ludzie doswiadczyli . Dusze wsiadajšce do owych pocišgów kierowane przez przebranych opiekunów przenosiły na drugš stronę masy dusz ktore straciły w jednej chwili życie . Nie rozpisujšc się , by nie wybiegać poza Temat Zyczę Miłej Soboty .
|
|
|
Precz z kompem, idę do lasu!
|
|
|
"Aurell"Aurelian Lasasowski Sam po sobie widzisz, jak czlowiek moze latwo wszystko wymyslic !!!!
|
|
|
ja nie wymyliłem , ja dowiadczyłem Sz. P Gosiu
pozdrawiam
|
|
|
A może to metro zbudowały krasnoludki ?
One też sš bajkowe i też pasujš do tej historii z WTC.
Hehehe !
Pzdr
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 20 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |