Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
UFO - nowa religia w zamierzeniu?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 5

Z tego co zaobserwowałem, bajka o UFO i ufoludkach, jest chyba jednym ze sposobów opanowania tej częœci œwiata która odczuwa potrzebę kultu a która teraz po upadku koœcioła i jego ideałów szuka czegoœ co mogłaby bezkrytycznie przyjšć za prawdę. Szczególnie zbiór półprawd zwany dalej "Kasjopejš" jest œwietnym materiałem na religię. W zamian za Boga dajš nam UFOludki i istoty które rozgraniczajš na dobre i złe, a właœciwie na STO i STS pierwsze służš innych, drugie sš odpowiednikiem egoistów. Jeœli kłamstwo ma krótkie nogi, to półprawda może być uznawana za prawdę przez lata i nie być rozszyfrowana. Przykładem takiej półprawdy jest choćby to że koœciół służył Bogu i że papież jest nieomylny. Sš też półprawdy które przez niektórych nadal nie sš rozszyfrowane, jak choćby to, że arystokracja to był kwiat polski (a w rzeczywistoœci były to najgorsze mendy w kraju). To sš najprostsze przykłady które obecnie przyszły mi do głowy ale jest ich znacznie więcej. Ale do UFO. Więc, idšc tropem "po owocach ich poznacie", dzięki bajce o kasjopeji może powstać wiele sekt które w skrócie to ujmujšc będš zajmowały się obiecywaniem przejœcia w 4 "gęstoœć" i próbš wyjaœnienia œwiata astrealnego za pomocš suchych liczb a także łšczenia współczesnej nauki i ezoteryki (co niewštpliwie jest ciekawe). Ktoœ wymyœlił poprostu ciekawš bajkę, problem w tym, że dużo osób się na to nabiera. Niebezpiecznš ponieważ jest tam wróg (narazie wirtualny): gadzie istoty i jest ktoœ zupełnie dobry: kasjopeja, a jak znamy z historii tego typu "dane" łatwo jest wykorzystać przeciwko dobru. Wbrew temu co myœlicie, kasjopeja ma duże szanse stać się nowš religiš, ma wszystkie podstawowe cechy religii kultowej: wróg, dobro, fobia sexualna (energia seksualna według kasjopejan jest kierowana do gadzich istot - co jest sprzeczne choćby z filozofiš majów i innych MĽDRYCH i prawdziwych poglšdów na œwiat), pozatym obiecuje wszystkim 4 gęstoœć i o ile to co mówił Chrystus było genialne i poprostu wskutek złej woli Ÿle zinterpretowane przez chciwych księży (przed którymi sam Jezus ostrzegał), to kasjopeja jest gotowš mieszankš dla wszelkiego rodzaju sekt, a póŸniej do utworzenia kolejnego miejsca kultu dla bezrefleksyjnych ludzi (nie chcę tu nikogo obrażać). Piszcie co o tym myœlicie. [%sig%]

A jeżeli gady, kasopeja i inni to prawda to mnie jedno zastanawia, a mianowicie, co takiego ciekawego tu wszyscy Ci obcy chcš? Czemu niby tak wszyscy chcš miec wpływy na ziemi? Co tutaj jest takiego specjalnego? Przecież patrzšc na wszechœwiat to zapewne tysišce podobnych do naszej cywilizacji jest. Może i tam też coœ robiš, ale tego to nie wiem. Jedno jest nie lubie ufo i pewnie przy pierwszej okazji wykazałbym do nich typowš ludzkš wrogoœć. Ale ciekawi mnie ich technologia. W wielu przypadkach jest to ziemska, ale w chyba w wiekszej iloœć obca. Nie wierze, żeby ludzie posiadali np. statek o długoœci kilometra. A także po co by okalaczali bydło. Może bajka o ufo nie jest taka bardzo zmyœlona. Zresztš kto wie jaka jest prawda, zawsze może się ona okazać gorsza od najgorszych rzeczy które zakładajš ludzie. nara

Krasnoludki tez nie sa tak bardzo zmyslone ??? !!!!

Goska a o co ci tak naprawdę chodzi z tymi krasnalami :-P i co to ma wspólnego z UFO ? [%sig%]

http://www.captainmike.org/Avatar/avatar_boozedance01.gif http://www.bbc.co.uk/radio1/onelife/health/sex/images/ufo_condoms.jpg
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 5
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.