|
|
Z tego co zaobserwowałem, bajka o UFO i ufoludkach, jest chyba jednym ze sposobów opanowania tej częci wiata która odczuwa potrzebę kultu a która teraz po upadku kocioła i jego ideałów szuka czego co mogłaby bezkrytycznie przyjšć za prawdę. Szczególnie zbiór półprawd zwany dalej "Kasjopejš" jest wietnym materiałem na religię.
W zamian za Boga dajš nam UFOludki i istoty które rozgraniczajš na dobre i złe, a właciwie na STO i STS pierwsze służš innych, drugie sš odpowiednikiem egoistów.
Jeli kłamstwo ma krótkie nogi, to półprawda może być uznawana za prawdę przez lata i nie być rozszyfrowana. Przykładem takiej półprawdy jest choćby to że kociół służył Bogu i że papież jest nieomylny.
Sš też półprawdy które przez niektórych nadal nie sš rozszyfrowane, jak choćby to, że arystokracja to był kwiat polski (a w rzeczywistoci były to najgorsze mendy w kraju). To sš najprostsze przykłady które obecnie przyszły mi do głowy ale jest ich znacznie więcej.
Ale do UFO. Więc, idšc tropem "po owocach ich poznacie", dzięki bajce o kasjopeji może powstać wiele sekt które w skrócie to ujmujšc będš zajmowały się obiecywaniem przejcia w 4 "gęstoć" i próbš wyjanienia wiata astrealnego za pomocš suchych liczb a także łšczenia współczesnej nauki i ezoteryki (co niewštpliwie jest ciekawe). Kto wymylił poprostu ciekawš bajkę, problem w tym, że dużo osób się na to nabiera. Niebezpiecznš ponieważ jest tam wróg (narazie wirtualny): gadzie istoty i jest kto zupełnie dobry: kasjopeja, a jak znamy z historii tego typu "dane" łatwo jest wykorzystać przeciwko dobru.
Wbrew temu co mylicie, kasjopeja ma duże szanse stać się nowš religiš, ma wszystkie podstawowe cechy religii kultowej: wróg, dobro, fobia sexualna (energia seksualna według kasjopejan jest kierowana do gadzich istot - co jest sprzeczne choćby z filozofiš majów i innych MĽDRYCH i prawdziwych poglšdów na wiat), pozatym obiecuje wszystkim 4 gęstoć i o ile to co mówił Chrystus było genialne i poprostu wskutek złej woli le zinterpretowane przez chciwych księży (przed którymi sam Jezus ostrzegał), to kasjopeja jest gotowš mieszankš dla wszelkiego rodzaju sekt, a póniej do utworzenia kolejnego miejsca kultu dla bezrefleksyjnych ludzi (nie chcę tu nikogo obrażać). Piszcie co o tym mylicie.
[%sig%]
|