Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Jak powstał świat? Po co to wszystko?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 32

Jak myœlicie, w jaki sposób powstał œwiat (nasza planeta i cały Wszechœwiat)? To znaczy chodzi mi o Waszš wnikliwš ocenę na temat tego, co spowodowało to wszystko, a przede wszystkim życie. Chciałabym przeprowadzić małš sondę i zebrać różne teorie, od Boskiej inkerencji, kosmitów po jakieœ tam kataklizmy kosmiczne. Przedstawcie wszystkie Wasze poglšdy i refleksje, które się Wam nasuwajš.

Remigius....czy tu jest mowa o jakiejkolwiek osobowoœci? Hmmm.... w takim razie nie różnimy się niczym od roslin i zwierzšt? " wszystko w jednym " !

Osobowoœc to rzecz nabyta.....:) Mysle o podstawie..... jeœli wszystko pochodzi od jednej sily sprawczej, to musi być wspólny mianownik wszystkiego, co istnieje...... Wg mnie jest to energia. Przyjmuje ona rózne formy. Mniej lub bardziej œwiadome. Byc moze na poziomie energetycznym niczym nie róznimy sie od roœlin, zwierzšt itd..... To moja ( no, prawie) hipoteza. :)))))

Moim zadaniem œwiat powstał po to aby ludzie sie wzajemnie niszczyli jezeli sie dłuzej zastanowimy nad sesem tego wszystkiego to mozna naprawde do tego dojœć.

Nie przesadzaj! Oprócz tego, ze potrafimy sie zabijac na setki sposobów, tworzymy tez rzeczy, które wzruszaja, rozwijajš poczucie piekna itp..... Nawet jeœli jeden Owsiak przypada na 100 zbrodniarzy, to i tak warto zyc......:)

Kim jest Bóg, ani rozum ludzki ani anielski NIGDY nie pojmie. "Myœli moje nie sš waszymi ..." Powodzenia w filozofowaniu Pozdrawiam

Dziękuje! :)))))))))

moze nawet i ten owsiak kradnie??hehe!tego sie juz nikt nie dowie.

moze tam znajdziecie odpowiedz dostepne przez 4 dni <http://www.bioresonant.com/dl/uu43331f3999833.htm >

http://www.bioresonant.com/dl/uu43331f3999833.htm

NIN....ja juz z Twojej propozycji skorzystałam.....:) Autor tego tekstu jest mi jakoœ tak znany :) Tak a propos....masz 100% racje WARTO ŻYĆ :)

autor jest znany z tlumaczenia niezwyklej ksiazki "Misja" Michel Desmarquet to czysta prawda ktora sama sie potrafi obronic pozrdowienia zmiany nadchodza

Nie ma Boga ani bogów nie ma nic... Jestesmy sami jak palec i nic nigdy tego nie zmieni. Kiedy umzemy nie bedzie nic poprostu ciemnosc i nic wiecej. W starozytnosci juz o tym wiedziaano a nawet dawniej... tak powstali filozoowie... Grecy filozofowie wiedzieli o tym ale rowniez wiedzieli ze jesli reszta ludzi sie o tym dowie to bedzie chaos bo niby po co zyc skoro i tak sie umze i nic nie bedzie dalej(,, Marnosc nad marnosciami wszystko marnosc") Bogów wymyslono po to by byla pewna harmonia. I tak teraz nas od malego ucza ze BOg stworzyl wszystko a kiedy odejdziemy to pujdziemy do nieba albo do piekla ale zyc bedziemy wiecznie...
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 32
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.