Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Medytacja
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9

Medytacja!to technika wyciszenia

kocham medytować:)jest to dla mnie poznawanie siebie samego jaki jestem naprawde i kim tak naprwde moge być.

Medytacja mozesz byc technika wyciszania jak i zglasniania, zalezy od punktu przeznaczenia danej medytacji. Jednak moje zapytanie w tym temacie jest takie: co chcesz poruszyc w nim? Bo jak narazie postawiles tylko stwierdzenie, o ktorym wie kazdy, ale nie kazdy potrafi go zaakceptowac i wdrozyc w zycie. Czy Twoim celem jest propagandowanie medytacji?:) Jesli zamiesciles temat, to zalezaloby sie troszeczke wiecej rozpisac, swoja wypowiedz poprzedzajac technikami medytacji, przeznaczeniem, opisami wrazen, ostatecznym celem itp... Pozdrawiam. PS. Zgadza sie, ze medytacja jest metoda zagladania w swoje "JA", ale nie mozna zyc sama medytacja, bo to stanowi izolacje od swiata rzeczywistego, w ktorym sie znajdujemy i ktorego jestesmy czescia. [%sig%]

Który œwiat jest "rzeczywisty"?

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

oj nie zgodze sie medytacja w pewnym stopniu to jak scan dysk uklada twoje mysli w glowie dlatego jest tak wartosciowa w sztukach walki skraca czas reakcji poniewaz nie ma smieci typu co bedzie jesli .....l to w pewnym sensie polaczenie sie z wszechswiatem to analiza na sucho bez emocji otaczajacego nas swiata takie sa moje doznania lubie medytacje w ruchu np Tai Chi lub pewna forma Aikido , Jaido , Kendo itp .. hehehe jak juz mowilem jest nieodlacznie z sztukami walki wazne jest aby z glebokiej medytacji jakim jest faktycznie Zen wynurzyc sie na powierzchnie rzeczywistoswci

Myœlę,że szczera i głęboka modlitwa jest też dobrš forma medytacji.

dokladnie medytacja to modlitwa!przy modlitwie mozna sie skupić

ale nie odklepywanie tekstów z pamięci przez godzinę , tylko autentyczne skupienie się i chęć rozmowy np. ze swoim JA , sumieniem lub z kimœ "wyższym"

czesto mylimy modlitwe z wierszykiem byle tylko powiedzieć bez zastanawiania sie co sie tak naprawde mowi!tego tez trzeba sie nauczyć
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.