Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Dla PRZEKONANYCH, że UFO istnieje.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 5

Zapraszam na stronę: http://www.astronomia.pl/ankiety/index.php?id=70 Znajdują się tam aktualne wyniki sondy przeprowadzonej na internautach. Pytanie brzmi: Czy widziałeś na niebie Drogę Mleczną? 26% osób nie odpowiedziało: 'tak, oczywiście' Co z tego wynika? Że ISTNIEJĄ ludzie, którzy NIC nie wiedzą o nieboskłonie. To oni widząc dowolne światło, pierwsi wykrzykną: Widziałem UFO! Nie inni.

Niestety wycofuję to co powiedziałem. Niestety dla mnie. Z radością dla Was. ;-))) Nie wszystko co widać jest rozumiane jako Droga Mleczna, choć w znakomitej większości do niej należy.

Ale masz rację. To nie unika wątpliwości, że nawet więcej jak 26 % nie może być obiektywnym w ocenianiu czy coś jest dyskiem obcych czy nie (bo UFO to może być nawet balon). I ci co niewiedzą przeważnie podnaszą krzyk.A niebo pełne jest niesamowitych zjawisk. Szczególnie nocą.

Przecież MY jesteśmy w galaktyce DROGI MLECZNEJ.Jacy są inni?-na fakcie-mówię koledze co to orbita,co to tam leci,że to satelita,dlaczego tak wysoko,jaką ma prędkość,a ON w pewnym momencie mówi pytając,[to gwiazdy są wyżej?].Wówczas pomyślałem sobie że -Takie Jego Prawo-niewiedzieć i niema w [tym] nic złego.Wystarczy mi by natychmiast wyjść z domu,-gdy słyszę [w telewizji] zapowiedż filmu z nr. odcinka 1854.Słowem-prostota ma pewne [zalety]-głowa nie boli.-cze.

duch Nie bardzo Cię rozumiem. My jesteśmy w Galaktyce - dla rozróżnienia pisanej z wielkiej litery. Nie można natomiast powiedzieć, że to my mieszkamy w Drodze Mlecznej. Droga Mleczna to tylko pewien efekt na nieboskłonie, którą tworzą gwiazdy naszej Galaktyki, tworząc wyraźny pas biegnący przez całe niebo (w miastach tego nie widać). Pytasz 'Jacy są inni?' właśnie w tym kontekście? Nie wszystko co widać na rozgwieżdżonym niebie należy do Galaktyki.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 5
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.