Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
ELA (Eko-Logiczna Alternatywa)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 14

ELA (Eko-Logiczna Alternatywa) 1. Dosyć polityki uprawianej przez polityków (tym Panom już dziękujemy). 2. WeŸmy Swoje sprawy w Swoje ręce. 3. Prawdziwa wolnoœć i pełna odpowiedzialnoœć. 4. Promocja ekologii i logicznego myœlenia. 5. Ziemia naszym domem (zaczynamy od Polski). 6. Nowe czyste technologie uzyskiwania energii. 7. Niezależnoœć ekonomiczna. 8. Nowa jakoœć Życia.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Dobra to sš œliczne hasełka... 1 - tak mówi także Lepper, czym się więc różnicie od Lepperowskiego "dosyć" 2 - w swoje tzn? Jeœli to jest partia to przecież nawet gdyby wygrała sprawy będš w rękach partii a nie ludzi :-P, a więc nic się nie zmieni 3 - Co dla ciebie oznacza prawdziwa wolnoœć? Pełna odpowiedzialnoœć? Czyja i za co? 4- Promocja ekologii - czy masz na myœli pare ustaw niby-ekologicznych czy też prawdziwe reformy abyœmy naprawdę zaczęli chronić przyrodę a to musiałoby kosztować nas zmianę systemu, bo w kapitaliŸmie nie ma miejsca na nic innego niż zarabianie kasy. 5 - Hasełko bez pokrycia 6 - tak? a skšd weŸmiecie na to kasę? a co z biznesem który jest oprócz mediów największš władzš w kapitalistycznym państwie? 7 - czyli wypierdalamy z Uni (byłby to dobry pomysł) jeœli nie, to niezależnoœć ekonomiczna to fikcja :-P 8. Czyli? Co to oznacza? Nowa jakoœć? Człowieku czy ty wiesz, że żeby była nowa jakoœć życia musielibyœcie walnšć rewolucję, że demokracja i kapitalizm nigdy nie zagwarantujš ani wolnoœci ani nowej jakoœci? Sam widzisz kolego, te wasze hasełka sš bez pokrycia...

Daj takie co majš pokrycie :D

ja nie tworze partii... ani nie twierdzę że mogę zrealizować "nowš jakoœć" w obecnym stanie rzeczy. Jeœli reformować to wszystko od narodzin do œmierci, od piasku do gór, od cegły do wieżowców, inaczej możecie sobie tylko pogadać o zmianach, bo i tak się nic nie zmieni... Reformy nie sš lubiane, wszyscy lubiš narzekać ale nikt nic nie zmienia. Od czasu do czasu ktoœ za to lubi poudawać że coœ zmieni. Reformator nadejdzie w postaci powodzi, kataklizmów i zapłaty od natury za waszš działalnoœć, to was zreformuje, żaden człowiek obecnie tego nie dokona...

Szwecja zarabia rocznie 11 mln $ na odpadach. 1. Importujš œmieci i dostajš za to pienišdze. 2. Spalajš te œmieci i majš energię. A to przecież bardzo proekologiczne państwo. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

My też importujemy œmieci... filozoficzne, religijne, technologiczne, consumcyjne itd. ..i też to przetwarzamy, tylko jeszcze nie bierzemy za to kasy ;) Proszę... ktoœ tu zaimportował bible na forum np. i masę ludzi wkłada w to masę energii żeby coœ z tego zrobić ;) ;) ;) rzeczy wyjštkowo trudne do przetworzenia importujemy na wiejskš, potem się to przetegowyuje ..i tez mamy energię ;)

My też importujemy œmieci... filozoficzne, religijne, technologiczne, consumcyjne itd. Smie -Ci !

Szybko sie uczysz! ..ale samo naœladownictwo to jeszcze nie wszystko. Za tym musi stać "to cos" ;)

Znalazłem organizację, która ma podobny program do mojego. To mi się podoba: Służba, a nie kariera i ogromne pienišdze. Technologie i patenty, a nie prawa hamujšce postęp. Najlepiej żadnych pieniędzy dla władzy - no, tyle żeby mogli przeżyć o chlebie i wodzie. Na wzór Jezusa. On był wielkim przywódcš, skromnym i kochajšcym, a pienišdze traktował jak kamienie przy drodze. Tylko takim politykom demokratycznym można zaufać. Gdzie wchodzš stanowiska, władza i pienišdze - rodzi się pycha i œlepota, a społeczeństwo biednieje i "głupieje". Nigdy dużych pieniędzy dla władzy!!! Wbrew temu co się obecnie lansuje. To społeczeństwo ma być bogate a nie na odwrót! Nie wolno się sprzedawać dla pieniędzy! U władzy tylko najmšdrzejsi i uczciwi. A będš nimi, jeœli zapomnš o pienišdzach i stereotypach. Płeć obojętna. Œrednie krajowe wynagrodzenie w zupełnoœci starczy. A jakie majš dzisiaj... o zgrozo!? Musimy stworzyć inne reguły gry w stosunkach społeczno-politycznych i okreœlić zasady, aby rzšdzenie nie było nigdy karierš, wpływami, luksusem, dumš. Lecz obowišzkiem szlachetnym, dobrš miłoœciš, wartoœciš niezależnš, która ma za zadanie kształtować charaktery, rycerskoœć i przyjazne ludzkie prawa. Takie przepisy, aby nikt już u władzy nigdy nie uzurpował sobie prawa do narzucania niepoważnych ideologii, ciasnych poglšdów i nieetycznych postaw. Musimy powołać polityków mšdrych, uczynnych i skromnych; tolerancyjnych, będšcych ponad tradycjami, partiami i różnymi fobiami. Uznajšcy za najwłaœciwszš religię katolickš. Powinni szanować i kochać wszystkich bez wyjštku. A przy ich stole by mogli zasišœć: wierzšcy i niewierzšcy, wyznawcy różnych religii, tacy i owacy którym nie jest obce etyczne postępowanie... rzecz jasna oprócz przestępców. Polityków otwartych na Œwiat, Rasy i Kultury. To, co napisałem wyżej, powinno stać oprawione na biurku każdego urzędnika państwowego wszystkich szczebli. http://www.sm.fki.pl/Polska/Nasza_V_Rzeczpospolita.php?nr=zapisywanie_sie_do_VRP_SM [%sig%]

Dariusz znam :) 'obserwuję' od jakiegoœ czasu ;) {a poza tym .. dziękuję i mam pytanie: czy sposób w jaki mi przesłałeœ ma jakiœ cel? odniosłam wrażenie że coœ chciałeœ mi .. pokazać/przekazać :) tak przy okazji} ? wystarczy tak/nie ;) a co do E-L-I EkO-Logiczna Inteligencja potrzebna ;) potrzebna jest współpraca .. Jednoœć In-dy-wi-dualnoœci myœlę że prace nad tym trwajš :) zadziwia mnie jedynie strach .. bo ostrożnoœć rozumiem .. jednak myœlę, że gdy osobniczo/osobiœcie się go rozpracuje/oswoi i zobaczy że nie ma czego się bać .. wtedy możliwa jest współpraca na full tutaj zwykło się to nazywać naiwnoœciš ja wolę 'ufnoœć' .. lecz to tylko okreœlenie istotne jest Sedn(o)

Po prostu zajrzałem do skrzynki i wysłałem pierwszego lepszego maila z adresem "iksa" ;) Wszystko co robię ma jakiœ cel :) [%sig%]

yes, I know .. ;)

Schopenhauer powoedział kiedyœ że - nigdy nie wiadomow jakim celu wykonujemy jakieœ czynnoœci - czyżby już wtedy wiedział o mechanice kwantowej. Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Samochód o nazwie "Microjoule", który zdolny jest przejechać 2885 km na zaledwie jednym litrze etanolu, zaprezentowała w czwartek Komisja Europejska (KE). Zapowiedziano przyjęcie w przyszłym tygodniu nowej unijnej strategii na rzecz zwiększenia wydajnoœci energetycznej. "Microjoule" został skonstruowany przez uczniów liceum w Saint Sebastien (Francja). Waży 30 kg, ma 3 metry długoœci, 0,7 m szerokoœci i 0,5 m wysokoœci. W maju wygrał konkurs samochodów, które miały za zadanie przejechać jak najdłuższš trasę, zużywajšc jak najmniej paliwa. - Ten projekt udowadnia, że transport może odegrać ogromne znaczenie w naszym planie oszczędzania energii - powiedział komisarz UE ds. energii Andris Piebalgs. W przyszłym tygodniu KE ogłosi nowy plan działania w dziedzinie wydajnoœci energetycznej, który przewiduje, że do 2020 roku Unia Europejska będzie oszczędzać 20% obecnie zużywanej energii. (PAP) Zrodlo: o2.pl
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 14
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.