| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| PYTANIE.......................... | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 50 |
|
Latam sobie po chatach i forach z tym pytaniem, wale wprost- CZY BYLIBYCIE W STANIE ZABIĆ CZŁOWIEKA??????? Ale nie tak dla frajdy wyobracie sobie sytuace podobnom jak w filmie piła. Jeste zamnięty razem z jakim obcym gociem w małym pomieszczeniuz kturego nie ma wyjcia, dostajecie wiadomoć że twój nowy znajomy ma w sobie gdie głęboko w okolicy serca zaszyty klucz od drzwi z tego pomieszczenia ty dostajesz nóż no i co dalej???? Zabijesz tamtego gocia i wydostaniesz sie albo umrzecie obaj- twój wybur chciałbym go poznać.......
ps. ja bym zabił tamtego gocia...
|
|
|
Doskonale cię rozumie ja nielubie mieć u nikogo długów wdzięcznocii nigdy nie licze na czyjš pomoc ani samemu takiej dobrowolnie nie oferuje
|
|
|
te dziwaczne wywodziki na temat zabijania sš z lekka spooky!!! nie wiem czy wiecie...ale co ja tam wiem...Ja nie wiem co bym zrobiła gdyby kto mnie wsadził do takiego pokoiku jak w 'Pile' - ale wizja żeby kogo zabić, nawet najgorszego wroga(choć tu bym trochę się musiała zastanowić:P) by móc się samemu wyswobodzić jest z lekka przerażajšca...no chyba że życie za życie-ja jestem celem i druga osoba również-wtedy walka byłaby dla mnie jak najbardziej uzasadniona i na pewno bym walczyła. a tak wogóle to ja też mieszkam na blokowisku - w zeszłym roku jaki gostek zabił drugiego tylko po to by kumplom pokazać jakie ma ršczki umazane na krwisto i że jest to prawdziwa krew, tak na marginesie to tak po barach biegał z dumnym umieszkiem:/ - tu wszystko jest głupie i tak debilne że aż człowieka skręca.
A długów u innych ludzi to chyba nikt nie lubi mieć choćby nie wiadomo jak poczciwi byli to poczucie że jest się komu dłużnym nie jest przyjemne...no chyba że zawdzięcza się temu komu życie-ale niestety rzadko tak jest.
|
|
|
jeli chodzi o film to nie zabił bym.wolałbym sibie zabić.bo i tak bym żył tylko gdzie indziej.albo użył bym noża za wytrych,otwożył bym dzwi i strzeli z calej pety temu co mnie zamknšł
|
|
|
podobne pytanie.co bycie zrobili gdyby was z kurami zamkneli i nie dawali jeć?zrobilibycierosół?
|
|
|
Zabic czlowieka jest bardzo latwo i kazdy moze to zrobic. Wszystko zalezy tylko, w jakiej sytuacji sie znajdzie !!!
|
|
|
Skoro zostalo nam dane zycie, zostalo nam dane zyc, wiec jakze sprawiedliwym sie jest wobec samego siebie, skoro innemu odbieramy te moznosc? Jakze sprawiedliwym sie jest wobec Boga?
[%sig%]
|
|
|
Na ziemi nigdy nie było całkowitej spraeiedliwoci i nie będzie, tak został stworzony nasz wiat, doskonałe jest tylko czego dowiadczymy po mierci więc niektuży samobujstwo bšć zabujstwo uznajš za droge ucieczki z naszego wiata....mierć jest taka prosta... bez znaczenia czy to my jš spowodowalimy czy jš włanie doznajemy.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 50 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |