Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
wrażenia z "katolik.pl"
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 14

Chryste... :((( Veni, vidi i doznałem obrzydzenia. Po pierwsze, to webmaster ma chyba jakies kompleksy. Dobrze, cholera, że co chwila nie ma php, albo każda podstrona nie jest we flash'u.. :(( Typowy przerost formy nad treścią. Ankieta do logowania oczywiście mi nie zadziałała- nie mam pojęcia, dlaczego. W ogóle szata graficzna taka, że aż oczy bolą. Czy naprawdę wszyscy katole mają taki mierny gust..? Mniejsza o to. Poczytałem sobie troche... Jestem tak zniesmaczony, jak tylko sobie można wyobrazić. Dyskutanci dzielą się na: - wszechwiedzących biskupów, którzy wywalą jakaś parainteligentną tyradę i uważają że zamknęli dyskusję. - jezuickich misjonarzy, którzy nie dopuszczą do siebie nawet myśli, że możesz mieć rację i od razu straszą ogniem piekielnym. - prowincjonalnych proboszczy, którzy (w tym przypadku raczej które, bo namierzyłem dwie dziewczyny tak się zachowujące) z każdej dyskusji robią wzajemne przekomarzanie się, a raczej "gotowanie we własnym sosie" - jak ja nienawidzę takiego czegoś ! Wygląda to mniej więcej tak: A: Czy kościół to dom boży ? Przecież Bóg mieszka w niebie. B: Bóg mieszka w niebie, ale tylko w uświęcenym miejscu można się do Niego modlić. A: Jak to ? Nie mogę się modlić tam, gdzie chcę ? Przecież różaniec odmawiam w domu? B: Tak, ale kapłan ma prawo prowadzić mszę tylko w uświęconym miejscu. C: No właśnie, w uświęconym ! A ostatnio fajna msza była... D: Gdzie ? C: No, w kościele na ul....... D: A tak, mój kolega mi opowiadał. Ksiądz miał ciekawe kazanie ! C: Zgadza się ! Mówił o ostatniej pielgrzymce. D: Tak ! To była piękna sprawa ! C: Żałuję, że mnie nie było... ...rozumiecie, o czym mówię ?

A czego się spodziewałeś, bo niby o czym mieliby gadać na takim foróm, w sprawie dogmatów wiary, to w ogóle najgorszy temat do dyskusji z możliwych, no i chyba na tym forum też mieliśmy próbkę... Pa :)

A mieliśmy, mieliśmy... Ale tam jest to cholerne budowanie "kółek wzajemnej adoracji"... Jak ja tego nie znoszę !!

Jednak wykonanie tego forum jest o wiele gorsze niż 'Katolik'. Nawet emblematu nie mogę tu wstawić. A w ogóle ta paskudna szarość. Totalny brak gustu...

Ale ogromna wygoda. A siłą przekazu tu są słowa, a nie durne obrazki. Jak widzisz, z rzadka też używamy emotikonów... Tu naprawdę liczy się to, CO ma ktoś do powiedzenia, a nie JAK to robi. [%sig%]

Leto :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Chyba się pomyliłem pisząc ostatnią wypowiedź... wybaczysz mi mam nadzieję :) :D :D :D :) Ale to co teraz piszesz jest jak już to nazwałem "obroną szaściolatka przed tym, że Św. Mikołaj nie istnieje" Otóż mówię że nie istnieje. Gust pomińmy, bo każdy ma inny. Przeprowadzę próbkę rozmowy stąd: A: UFO istnieje B: Tak istnieje C: A macie dowody? A: Jasne. Wszyscy wiemy że istnieje. B: Pewno: zdjęcia, filmy pełny serwis C: Faktycznie - jaki ja byłem ślepy! UFO istnieje! A: Jasne. B: A wiecie że Boga stworzyło UFO C: Na serio? A: C zamilknij tutaj ścisłe umysły rozmawiają B: Boga ewidentnie stworzyło UFO. Są na to dowody C: Jakie? B i A: ZAMILKNIJ i słuchaj B: Wracając do tematu Boga stworzyło UFO, a kościół jest beznadziejny. Zburzmy go i zbudujmy coś nowego. A: Nie! zbórzmy wszystko i wszytskich i odbudujmy wszytsko C: Śmiem wtrącić że to jest nierealne A: Zamilknij głupio gadasz B: Pewnie - możemy wszytsko - jesteśmy bogami D: Witam. Widziałem UFO A: Tak? Super pisz o tym. D: Widziałem UFO u mojej babci nad chałupą. latało i bzyczało. B: kolejny dowód na istnienie UFO i potwierdza tylko że Bóg to UFO C: A w którym miejscu? A: Na serio widziałeś UFO D? D: Przysięgam, obiecuję, daję parole etc B: Czego jeszcze Ci trzeba C? D: Żartowałem!!! Ale z was naiwne "bączki" Buahahahahahahahaha. Żegnam A: 99% przypadków to zmyślone historie i pomyłki B: Racja A. Trzeba tylko umiec je rozróżniać. My umiemy C: Nie umiecie bo mu uwierzyliście... A i B: Zamilknij gadasz takie głupoty że nie chce się Ciebie słuchać. C: Nie gadam głupot! Gdzie niby głupota? A: Wszędzie. C: Tzn? B: Jesteś zbyt małointeligentny żebyśmy Ci coś mówili D: Witam znów. O czym rozmowa? A: wierzysz w UFO D? D: Tak B: To witaj w klubie. Wiesz że Boga stworzyło UFO ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Bardzo się różnimy? My swoje Wy swoje. Jest dokładnie tak samo. Zmieńmy to i podyskutujmy żetelnie... Tam przedstawiają w dyskusjach logikę i fakty. A czy chodzą do koćioła... takich postów nie znalazłem. Leto Ty masz takie? na jakim temacie??? :) Pozdrowienia:)

Brat ! Do diabła, zacznij ROZUMIEĆ co ja piszę !! Mój post z przytoczoną symulacją rozmowy miał pokazać, jak wątek dziczeje. :( Na początku rzetelna rozmowa o czymś, ale potem trafią się dwie, trzy osoby, które zaczynają gadać o d.. Maryni... :( TO mnie smuci, a nie to, co, kto i jak mówi...

"Jednak wykonanie tego forum jest o wiele gorsze niż 'Katolik'. Nawet emblematu nie mogę tu wstawić. A w ogóle ta paskudna szarość. Totalny brak gustu..." Nie tylko powiem , że tu nie cyrk i że nie jest to wystrój przedszkola , ale dodam, że to forum stworzone jest do szybkich dyskusji i w swej prostocie koloru było TYLKO przekaźnikiem słów. NIe cyrkiem.. Odsyłam cię na topic "Co to za LAYOUT?"

Wiem co mówiłeś. Ja podałem tak samo przykład rozmowy o czymś tutaj... :) Dlatego nie zasypujmy się przykładami które są w całości wytworemm wyobraźni tylko skupmy się na żetelnych faktach i powracaniu do wątku a nie krytykowaniu nie powracania... :) Tam nie ma proboszczów etc etc etc. hmm... :) Pozdrowienia:) :D :)

katolik tzn. nzn kilo tak. lp piej lepiej a wiecej kilo starczy katolik jak katolik troche przesadzacie ile macie kilo katolicyzmu w sobie albo kila w katolicyzmie macie coś wogole mamy cos do zaproponowaniania wiecej niz ty katolik a ja kto ja jestem a ty kto jestes nadkatolikiem czy podkilogramem a moze odwrotnie?

katolik tzn. nzt kilo tak lp piej lepiej a wiecej kilo starczy katolik jak katolik troche przesadzacie ile macie kilo katolicyzmu w sobie albo kila w katolicyzmie macie coś wogole mamy cos do zaproponowaniania wiecej niz ty katolik a ja kto ja jestem a ty kto jestes nadkatolikiem czy podkilogramem a moze odwrotnie?

podpisano 4 piwa dowolnej marki

Hmm... chyba faktycznie cztery piwa trzeba wypić conajmniej żeby coś zrozumieć :D :D :D Pozdrawiam :) Trztymajcie się cieplutko :D :D :D

Haha ...zapewne : )
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 14
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.