| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Przedmiot z Wylatowa | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 19 |
|
Czesc Wszystkim! Ci goscie z CBUFZA znalezli jakis dziwny przedmiot w Wylatowie. Sledze stronke dosc dokladnie i nie było przez tydzien zdjec, ale teraz pokazali - pisza o tym dosc sceptycznie, ja tez nie wiem co to moze byc? Oto tekst ze strony:
>>>>>>>>
Przedstawiamy zdjęcia dziwnego przedmiotu z Wylatowa, o którym pisaliśmy już na stronie 1 sierpnia (wiadomość w dziale Archiwum). Jak na razie nie udało nam się przeprowadzić fachowych oględzin u specjalistów. Wykonaliśmy jednak zdjęcia z dosć duzym powiększeniem.
Jak Państwo widzą, pomyliliśmy się w ocenie kształtu tych "kulek" - nie ma bowiem na nich regularnych trójkątów, które zaznaczyliśmy na publikowanym wcześniej rysunku. W dużym powiększeniu zobaczyć można, iż są to zupełnie nieregularne kształty.
Możemy zatem domniemywać, iż nie jest to przedmiot o pochodzneiu nadnaturalnym, chociaż wciąż nie potrafimy powiedzieć czym jest. Prawdopodobnie jest to coś zupułenie zwykłego, jednak skoro zaczęliśmy zajmować sie tym przedmiotem, postaramy sie dowiedzieć, co też przykuło naszą uwagę. Hipotez jest wiele - od części zegarków, do fragmentów organicznych. Sukcesywanie postaramy się je sprawdzać.
Jeżeli, ktoś z Internautów ma jakieś hipotezy lub zetknął sie z czymś podobnym, prosimy o kontakt z nami. (HEL)
<<<<<<<<<<< Ze strony http://ufo.internauci.pl
Ma ktos jakies pomysły?
Jan324
|
|
|
ja mam... malutki kamyczek... co w tym takiego dziwnego??? Niby co to jest? Jutro zaniosę drobinkę piasku do zbadania... i okaże się że to częć statku kosmicznego... mam za paznokciem drobinkę pyłu... to na pewno implant od obcych... < ??? > < !!!??? > ... ... ...
hmm... co w tym kamyczku takiego dziwnego? Nadnaturalnego?
Pozdrowienia:)
|
|
|
Pytasz co w tym dziwnego ?? cytat ze strony http://ufo.internauci.pl -
"Są to cztery kulki, tworzące czworokąt. W każdej z kulek wygnieciony - wytłoczony jest trójkąt. Trójkąty wyglądają na równe i identyczne w każdej kulce z osobna. Cały obiekt jest wielkości 2x2 mm, sprawia wrażenie metalowego.nie oddziaływuje na magnes, nie emituje pola elektromagnetycznego" teraz pod większym powiekszeniem doszli do wniosku że to niejest "aż" tak dziwne i nezwykłe poprostu ślepy alarm :)
|
|
|
he he he :) Tak... czyli wzięli trzy drobinki zwykłego piasku za część statku obcych??? ... ... ... to jest bardzo dziwne. Chyba faktycznie oddam drobinki piasku zza paznokci do zbadania... kto wie... ;) :D :D :)
Pozdrowienia :D :D :D :D :D :D :D :D
|
|
|
Od kiedy to drobinki piasku tak wygladaja i od kiedy maja po ok 1mm? Ty przypatrz sie tym zdjeciom - ja tez nie twierdze ze to cos jest, ale nei mozna mowic ze ktos zle robi bo docieka czym jakas rzecz naprawde jest.
Oni nie napisali ze to cos niezwyklego, zwiazanego z kregami - ani raz to nie padło. TO takie ciekawe zjawisko ktos pisze NIE WIEM, JESTEM SCEPTYCZNY w kontekscie np. kregow zbozowych a i tak mu sie oberwie, ze w ogole docieka.
Nie mam nic do tych fotek - dla mnei to zmoe jaksi granulat, moze jakeis owocniki grzyba - takie sa moje sugestie. Nie widze nic złego w tym, ze chca wiedziec co to, nie narobili przy tym sensacji wokol tego i to mi sie podba, bo inni robia sensacje. PRzyanli sie do błedu, wyjasnili. TO chyba taka organizacja ze jak cosd dostaja to staraja ie wyjasnic - przeciez sami pisza ze to nic takiego.
Bronie ich bo keidys sam chciałem zakładac jakis klub badan zjawisk nienznaych, ale malej miescinie ludzie nas od razu zjedli, ciesze sie ze im sie udalo i ze na razie sa sceptyczn do tego co dostaja a zarazem otwarcie. W sumie mnei to zaciekawilo czym jest to co znalezli w Wylatowie - juz nie mowie o tym ze to "Z kosmosu", ale po prostu co to jest, bo na piasek to niestety drogi Bracie nie wyglada...
|
|
|
Tu nie chodzi o to czy to jest dobrze czy zle napisane Helmucie, nie chodzi o poparcie - chodzi tylko o to, ze powstaje sytuacja w ktorej obojetnie jak człowiek podchodzi do zjawisk nieznanych i ich badania, jest negatywnie oceniany. Rozumiem Brata mowiacego ze to bez sensu badac takie cos, ze rownie dobrze mogł byc to kazdy inny przedmio i na 99,9% to jest zajmowanie sie czym co nie da efektu, ale tez trzeba zauwazyc ze skoro sie tym zajeli to w jakis sposob to do nich trafilo, cos ich uwage przykulo w tym.
Na plus jest tutaj to, ze nie chodzi im o sensacje - juz przyznali sie do bledu, poza tym ciagle podkreslaja ze to tylko sprawdzenie i ze wydaje im sie ze obiekt jest naturalny. Mysle ze taki sceptycyzm jest dobry. W ogolle podoba mi sie to ze na tej stroniemalo jest slow "tajemniczy" "sensacyjny" "niezwykly" itp. ale wiecej konkretu. Jezeli w takich badanich w ogole cos jest konkretem.
Pozdrawiam Wszystkich!
|
|
|
hmm... tak dociekacie co to niby jest. S\nujecie superdomysły. A ja Wam podam przykład - płatek śniegu. Ma tak fantastycznie rozbudowane kształty, to na pewno nie może być wytwór natury... Powstaje pytanie co to jest? Odpowiedź moze być tylko jedna - snieg jest pochodzenia pozaziemskiego... może to jakiś sygnał? Kod? Trzeba to dokładnie zbadać.
Ale zgadzam sie ze dobrze zrobili przyznając się do swojego błędu. Chwali im się to - nie wszyscy to potrafią a jeszcze mniej robi... A drobinki w piasku były tylko lekką przenośnią. Mogłem to nazwać inaczej, ale nazwałem tak...
Pozdrowienia:) Trzymajcie się cieplutko:)
|
|
|
Zgadzam się z Tobą Bracie co do drugiej częsci wypowiedzi w pełni. Co do sniegu - widzisz, tu nei chodzi o to, ze jeslic os jest niezywkle i fascynujace, czy anwet nieznane to od razu jest skomiczne, nieziemskie... Z tym sniegiem masz racje - jest to fantastyczny kształt, ale zupełnie zwykły. I takich tam tez słow uzywali - ze cos jest zwykle... I tak zupełnie nieswiadomie stałem sie ich adwokatem ;)
Własciwie to problem jest czy warto to było w ogele badac - ja mysle ze jednak warto - chociazby zeby zdobyc doswiadczenie, lub pokazac ludziom, ktorzy maja ufologow za szarlatanow nawiedzonych widzacych wszedzie UFO i Kosmitow, ze tak nie jest. Od płatka siegu o fantastycznym i fascynujacym wzorze daleka jeszcze droga do pozaziemskich odkryc.. Zreszta te pozaziemskie moga sie kiedys okazac duzo bardziej "zwykłe" niz to co ammy na ziemi...
Pozdrawiam!
|
|
|
No to skoro jest to zwykłe to cow tym widzieli niezwykłego?Nie warto badać czegoś co jest normalne. Takie badanie na siłę to poszukiwanie sensacji albo materiału, do rozpadającego się budtnku:)
Pozdrowienia:) Ale cieszę się że się zgadzamy w części:) Pozdrowienia:)
|
|
|
Czesc Bracie -znowu w polowie sie zgadzam (jak dalej pojdzie to sie wreszcie zgodzimy całkowicie :P)
1. nie warto badac czegos co jest wykle - OK prawda - strata cennego czasu i energii
2. gdzie sie zaczyna niezwyklosc,a konczy normalnosc? Nie wiem jak to cos znalezli - psiza ze przez przypadek... Ale jak sie uwaznie przeczyta te dwie informacje i popatrzy anpierwszy rysunek to mamy odpowiedz- bez tak dokładnych zdjec, tylko pod lupa te "trojkaty" zdawały sie byc regularne. Sam przyznasz ze to osobliwe widziec cztery milimetrowe kulki z regularnymi trojkatami wytopionymi w ich powierchnie (choc i to w cale nie musi byc nieziemskie ;) Teraz po dokładnych zdjeciach ktos sie zorintował, ze w zdejciu, ktore lepiej niz lupa oddaje optyke tego czegos, niezwyklosc tego czegos spadła powiedzmy z 40% do 5%.
Mnie jednak i tak ciekawi co to jest - nie daltego ze jest te 5%, ale dlatego ze chce wiedziec co to, a nie zadowala mnie wyjasnienie na odwal sie. To tak jak z kadym UFO - sa swiatła jakies na niebie a ktos ci z gory mowi - samolot, dyskoteka, nie zagłebiajac sie w to, ze akurat te konkretne swiatła wygladały zupenie inaczej...
Ale sie dyskusja zrobiła :) A wszystko o 2 mm jakiejś pierdoły :P W sumie ciekawe wnioski wychodza z tego :)
Pozdro dla wiernego kompana dyskusji Brata i reszty!
|
|
|
Przypadkowo?,znaleziono?,TAKI?,przedmiot?,-komuś wpadł do oka?,może znalazł jasnowidz?.To tyle o [przedmiocie] z Wylatowa-po mojemu.Samo znalezienie [takiego] przedmiotu -moim zdaniem jest [tanim] chwytem.Osoba która autoryzuje znalezienie [tego] przedmiotu,-ma w tym [jakiś] cel.Biznes to biznes,turystyka [do Wylatowa],nowe przedmioty,może i TY znajdziesz,itp.-cze.
|
|
|
No to jak juz zaczałem, to pozstane ich adwokatem :P Duchu - oni to nie Fundacja Nautilus - o ile sie nie myle, to eni za bradzo sie afiszuja na stronei z Wylatowem itp. Przeczytaj co tam pisze, bardzo mało tam o Wylatowie, o komercji itp. NIe sadze zeby to było to.
Rzeczywiscie znalezc cos takiego - to nie lada wyczyn, ale nei sadze ze przekret - popatrz, gdybys chciał cos nasciemniac i przykuc uwage ludzi, nie lepiej byłoby dac cos takiego co przykuje wieksza uwage - jakis kamien (ciekawy kształt odpowiednia fotografia by wygladał nieziemnmo), moze jakas wieksza czesc itp. Ale takie małe cos - po co? - zeby ludzie to olali. I po co jeszcze sie samemu przyznawac do błedu? Po co publikowac zdjecia ktore tylko potwierdzaja to co oni napisali, ze to nic niezwyklego?
Ja tam nie widze zadnej komercji ani chwytu - tekst jest napisany dosc spokojnie, graja w otwarte karty - zdjecia choc nie sa wcale niezwykle pokazali - gdzie tu chwyt i to tani? Bracie co myslisz?
Co do znalezienia - ja nei wiem jak tomozna znalezc, Duchu mozesz do nich napisac i sie dowiedziec - tedy wszyscy bedziemy wiedziec jak to było. Przynzaje ci racje ze to dosc osobliwe, zakładajac ze cos tam mierzyli w tych kregach, to napewo dotykali gleby (długosc, szerokosc itp.) wiec moze tedy, aczkolwieksamo sie to nei broni. Najlepiej chyba mozna stwierdzic, ze sensacji z tego nie zrobili.
Pozdroionka!
|
|
|
hmm... zapytałes co myślę - myślę tak jak wyżej że jest to szukanie na siłę sensacji do rozpadającego się "universum"... Chwyt był na początku - jak mówili że to coś niezwykłego. A później musieli dokończyć więc się po prostu przyznali do porażki... Może to zwykła pomyłka ale na pewno dośc osobliwa w takim razie...
Pozdrowienia:)
|
|
|
Sledze ich od jakiegos czasu i czytajac newsy nie widac tam tanich chwytow w stylu "mamy sensacyjny materiał" ,"to niesamowite" - ale to moja ocena, kazdy moze miec inne odczucia... nie ma problemu.
Wracajac do samego przemiotu to w sumie nadal nie mowmy hop bo jeszcze nie wiadomo co to jest, zawsze jest ten ułamek procenta. Nie wiem czy wiecie o tym, ale w kregach zbozowych za garnica znajdowano rozne drobinki, granulaty itp. Czasem mikro opiłki metalu, kuleczki, bardzo czesto szuka sie ich tam magnesem...
Tak mis ei to przypomniało, słyszałem o tym na Discovery i chyba gdzieś czytałem - może stąd było to ich podejrzenia, na różnych stronach o kregach zbozowych za granica psize sie o tych granulatach. Moze to wyajsnia ich zainteresowanie tymi kulkami? Nie wiem...
BTW - nie zebym komu właził w tyłek, ale całkiem miło sie z wami rozmawia :) Chyba bede tu przychodził czesciej :)
Pozdrowka!
|
|
|
Może zbyt krytycznie [podchodzę]-do owego znaleziska.Nawiasem mówiąc ,jednak pierwsze informacje o przedmiocie są [niemądre].Co do magnesu-rzuć magnes [losowo] na ziemię,może być niezbyt pozamiatany chodnik-a zobaczysz ile będziesz miał znalezisk-[do wyboru].Co do samego przedmiotu z Wylatowa,-rzeczowa ,profesionalna ekspertyza jest kosztowna,lecz to [problem] znalazcy,następnie można [dać] informację o znalezisku jeśli ekspertyza [profesionalna]-wykluczy Ziemskie pochodzenie.Osobiście informacje typu-może to być to czy owo, nie są zdrowe dla rzeczywistych [potencjalnych]-znalezisk.-cze.
|
|
|
Zgadzam się z Duchem! Problem tkwi tutaj nie w samym dociekaniu,a w momencie poinformowania! Gdyby np. dopieor teraz dac informacje, to kontrowersje byłyby mniejsze - mamy cos, na 1% moze byc to cos niezwyklego, sprawdzimy. Jeszcze lepiej jakby to info było analizach, nie musiały by być rozstrzygające,a le np. o ciekawe wyniki. Wtedy zdecydowanie lepiej by to wyglądało.
Z drugiej strony - sądząc jak się patrzy po newsach tam to mam wrażenie, że ich autorzy, mając dostęp z pierwszej ręki do różnych relacji od dziwnych wydarzeniach przyjęli zasadę, agencji informacyjnej, żeby newsy podawac na goraco, tyle, ze z duza rezerwa i dystansem... Oczywiscie ma to swoje plusy, ale jak wskazałes Duchu i swoje minusy
Co jeszcze mozna o tym przedmiocie powiedziec, chyab nic - poki na tej stronce sie cos nie pojawi. Wyszły nam z tego całkiem ciekawe wnioski :P
BTW - słyszałem/ czytałem na stronie www.nautilus.org.pl ze tam tez maja jakis przedmiot cos podobnego do tego z ufocentrum.org - nazywaja go ARTEFAKTEM itp. Mam jednak niezdrowe wrazenie z lektury tego info (a tkaze innych na stronie) ze tam nie gra sie w otwarte karty...
Pozdrowionka!!!!
|
|
|
Właśnie o [takie] widzenie mi chodzi-w miarę logiczne i rzeczowe-w umownym tego słowa znaczeniu.pozdrówka -cze.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 19 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |