| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| ESP- co wiecie na ten temat?? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 6 |
|
hello!!
chcialbym sie dowiedziec jak najwiecej na temat ESP. czytalem ostatnio na ten temat ksiazke, troche sie dowiedzialem, ale chce wiedziec wiecej!!! moze dotarl ktos do literatury na temat wielkiego D.D. Home'a??? Jesli tak to prosze BARDZO o kontakt!!!
Wrzuccie cos na temat ESP. bede wdzieczny.
|
|
|
hmm... szczerze nie mam pojęcia co to jest... Pozdrawiam:)
|
|
|
ESP -niezabardzo wiem odczego jest to skrót ale chodzi o postrzeganie poza zmysłowe czyli np. jasnowidzenie
|
|
|
Exstra sensory perception, czyli postrzeganie pozazmysłowe, to to samo co jasnowidzenie, czy też choćby obe, które to jest jedną z form jasnowidzenia, i jak się okazuje jedną z wyższych form.
No i co tu dużo pisać, wszystko jest na necie.
nara.
|
|
|
Ja miałem kiedyś ESP
Siedziałem jak zwykle w fotelu , wchodząc w stan alfa , trans, aby wyjść z ciała. Jedynym celem moich praktyk było właśnie OBE i nie spodziewałem się jakichś sensacji poza OBE właśnie. Gdy trans był już lekki i dało się czuć tą ogarniającą ciężkość ciała , zauważyłem coś co przyprawiło mnie o jeden wielki cios serca - widzę przed sobą drzwi od pokoju i całą przestrzeń wokół nich. Nie byłoby w tym nic dziwnego , ale miałem zamknięte oczy. Widziałem to wyraźnie ze wszytskimi szczegółami a obraz był tak jakby pomarańczowy, tak jak bym patrzył przez pomarańczowe okulary. Do tego w pomieszczeniu było ciemno i to bardzo , a ja widziałem pokój jakby rozjaśniony.
Aby sprawdzić czy to aby nie omam postanowiłem zapamiętać szybko jakiś szczegół, aby potem na jawie sprawdzić. Było to ułożenie mojej ręki na tle i względem kanta szafy. Gdy po transie ( nie poruszyłem się ) otworzyłem oczy od razu spojrzałem na rękę , która była identycznie ułożona i na tym samym tle. Potem spojrzałem przed siebie i ten sam widok zobaczyłem co widziełem bez oczu ( : ) ). Nie było też żadnego zapamiętania wzrokowego przed transem. Po prostu usiadłem nie patrząc , więc omam to raczej nie był.
Drugi raz było to nad ranem podczas wybudzania się. Postanowiłem wyjść i ułożyłem się szybko na wznak. Wprowadziłem trans dość łatwo do zaspanego ciała i wszystko byłoby pięknie gdyby nie to , że zaskoczył mnie widok sufitu, a potem lampy w moim przedpokoju. Nie zwracałem na nią uwagi wcześniej, nie wiedziałem jak nawet wygląda. Była to płaska lampa umieszczona płasko na suficie. Widziałem ją centralnie od dołu i nie mogłem odgadnąć co to jest. Dopiero potem zobaczyłem ją i pomyślałem - to ten przedmiot i spojrzałem na niego od dołu. Tym razem nie wiem czy to było ESP , czy też OBE, widziałem przecież przedmiot nie z perspektywy mego ciała. Ale i tak było to postrzeganie poza zmysłowe.
|
|
|
ESP-mozna powiedziec ze jest to jasnowidzenie, ale pod kategorie ESP mozna rowniez zaliczyc kontakt pomiedzy dwiema osobami (telepatia) i jesli sie nie myle wplyw intencji na zdarzenia przypadkowe (dosw. z kartami Zenera). byc moze sie pomylilem i jest to PK.
Pozdro dla wszystkich ktorzy odpisali (szczegolnie dla wintera ;)
P.S. Czy trafil ktos na literature (najlepiej polska) o D.D.Home ?? (wielki medium XIX w.)???
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 6 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |