| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Zycie | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 17 |
|
Jezeli....dla wszystkich do przemyslenia
Treć: Jeżeli dzisiaj rano wstałe z łóżka raczej zdrowy niż chory... Masz większe szczęcie niż milion ludzi, którzy nie przeżyjš tego tygodnia. Jeżeli nigdy nie dowiadczyłe niebezpieczeństw wojny, samotnoci więzienia, tortur ani głodu, jeste w lepszym położeniu niż 500 milionów ludzi na wiecie. Jeżeli możesz chodzić do kocioła bez strachu, nie obawiajšc się aresztowania, tortur lub mierci, jeste szczęliwszy niż miliard ludzi na tym wiecie. Jeżeli masz dach nad głowš, ubranie na grzbiecie, jedzenie w lodówce i masz gdzie spać, jeste bogatszy niż 75% ludzi. Jeżeli masz pienišdze w banku i trochę drobnych w portfelu, jeste wród 8% wiatowych bogaczy. Jeżeli twoi rodzice żyjš i cišgle sš małżeństwem... jeste wyjštkowš rzadkociš. Jeżeli możesz przeczytać tę wiadomoć, jeste szczęliwszy niż dwa miliardy ludzi, które w ogóle nie umiejš czytac
Autor: Vox <>
|
|
|
No powiedzmy taki polaczek sobie rano wstanie...50% polaków nie wie że stanowi połowę społeczeństwa :-0
[%sig%]
|
|
|
hmm gosiu, liczby nie sa tak wymowne na jakie wyglšdajš bo ci nieszczęliwcy zazębiajš się i to wcale tak le nie wyglšda. A gdyby wyglšdało to:
Ja jestem w lepszym położeniu niż: 500mln ludzi + 1mld ludzi + 75% z 6mld ludzi (4,5mld), czyli jestem w lepszym położeniu niż 6mld ludzi. O rany jestem wybrańcem losu.
|
|
|
jeli brak nieszczęcia uważasz za szczęcie to gratuluje... ale życie człowieka jest głębsze a umiejętnoć czytania jest wštpliwym powodem do szczęcia
|
|
|
haarp to sciema
[%sig%]
|
|
Pszed urzyciem zapoznaj sie z tresciom ólotki dołonczonej do opakofania bonć zkonsóltój sie z lekażem lub farmacełtom. |
|
Wszystkie Goki to fajne Baby
Aha co ja to chciałem Acha już wiem z tš ekonomiczno-statystyczno-socjologicznš
pracš Gochy uważam co następuje:
Konfucjanizm jest systemem etyczno-filozoficznym, który ma w przybliżeniu taki wpływ na mentalnoć Azjatów, jak chrzecijaństwo w obecnych czasach na Europejczyków. Wartociami konfucjańskimi przesišknięte jest wszystko na Dalekim Wschodzie - od filozofii i literatury poczšwszy na serialach telewizyjnych i codziennoci kończšc. Do połowy wieku XX filozofia owa cieszyła się raczej umiarkowanym zainteresowaniem ze strony Europejczyków. Wykazywano jej wady, powstrzymujšce społeczeństwa Azji od przystosowania się do zmian na wiecie. Klasyczni socjologowie, tacy jak Karol Marks czy Maks Weber, za głównš przyczynę zacofania gospodarczego tamtejszych regionów uważali włanie hierarchiczny system społeczny, postulowany przez Konfucjusza. W połowie lat 50 XX wieku poglšdy badaczy europejskich i amerykańskich ulegały zmianom, tak jak zmianom ulegała ekonomia państw Dalekiego Wschodu, z których Japonia jako pierwsza stała się ekonomicznš potęgš. Szybki wzrost gospodarczy w pozostałych krajach regionu, które zaczęto nazywać tygrysami azjatyckimi, skłonił ludzi Zachodu do powrotu do badań tamtejszej mentalnoci. Dzi już konfucjanizm uznawany jest za istotny element, a niekiedy nawet za determinantę rozwoju państw wschodniej Azji.
I to na tyle pa Pinior
|
|
|
Moim zdaniem w demokracji amerykanskiej, ktora panuje teraz w swiecie Zachodnim jest tez hierarchicznosc, ktora jest nie do obalenia.
Pierwsze miejsce zajmuje wladza, ktora ma wplyw na kazdy watek zycia kazdego.
Drugie miejsce zajmuja miliarderzy, ktorzy sa poza wszelkim prawem. Wplyw na nich moze miec tylko wladza.
Trzecie miejsce lekarze, ktorzy moga panowac nad kazdym i jednoczesnie sa wydatnym instrumentem wladzy.
Czwarte miejsce zajmuja prawnicy, ktorzy moga miec wplyw na zycie kazdego.
Reszta spoleczenstw Zachodnich, to motloch potrzebny do placenia podatkow. Dopiero w tej warstwie nie ma zadnych roznic.
|
|
|
No dobrze, ale czego to dowodzi? Tego, ze jest nierównoc w wiecie?, Czy tego, ze kapitalizm jest zły? Czy tego ze demokracja jest dobra? Po co to zestawienie?
I jaki z tego wypływa wniosek? jeli jestem wybrańcem, bo umiem czytac, to co? Mam płakac nad kretynami rzšcšcymi państwami w Afryce (to przykład)? Czy mam pojechac jako wolontariusz uczyć Murzynów sztuki czytania? :)
|
|
|
Budzac sie rano ze snu jestem szczesliwy, gdyz jestem, tak jak kazdy byt w swiecie stworzynym przez Boga. Jestem szczesliwy od samego poczatku, gdyz jest ze mna Bog.
[%sig%]
|
|
|
Albo co innego.
Nie ma za co.
Nie ma za co.
Nie masz o co.
[%sig%]
|
|
|
W objeciu znaszenia terminy "prosze" nie zawsze ujawnia sie sens manifestacji prozby o cos, lecz rowniez jako manifestacja ofiarowania, ukazania, podzielenia sie, pomocy:)
[%sig%]
|
|
|
Goska
Pomyliła Ci się kolejnoć - tzw. władza to marionetki, figuranci.
Nie wymieniła też służb specjalnych.
I zapomniała oczywicie o HAARP-ie ;)
Wszystko jest do obalenia, jest tylko pytanie komu byłoby to na rękę.
Od HAARP-a ważniejsze sš katastrofy naturalne i sprawa planet, komet.
Jak będzie rozpierdócha, to kto będzie chciał przejšć władzę oficjalnie.
Pamiętajcie: "Make love, not war" - to jest droga.
Pod koniec lipca co zostało przełamane, jestemy na dobrej drodze.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Wladza, to wcale nie sa marionetki. Od niej zalezy wszystko. Wladza ma wlasnie sluzby specjalne i najlepsza bron jaka jest HAARP !!!
Ile tych katastrof naturalnych w postaci planet i komet Cie w zyciu spotkalo ????
Wierzysz w te glupoty, ktore Ci NASA podaje !!!!
Tajna wladza swiata istnieje juz ponad dwiescie lat.
Ja wiem, ze latwiej sie zyje, jak nie dopuszcza sie do siebie prawdy !!!!
|
|
|
Gosiu
Aa, jeli mówisz o władzy tajnej, to masz rację.
Gdybym swojš wiedzę opierał na tym co mówi NASA, to bym się nie wypowiadał.
NASA ujawnia tylko tyle, ile musi ujawnić.
Już pisałem, że sš lepiej zorientowane instytucje niż NASA.
I po co się tak podniecać?
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 17 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |