|
|
Eksploracja ma wielki cel; nie jestecie odbiorcami bożego trudu i drobiazgowego treningu po to, by zapewnić wam to, że możecie cieszyć się nieskończonš błogociš i wiecznš lekkociš. Jest cel transcendentnej służby, ukryty poza horyzontem obecnego wieku wszechwiata. Jeli zaprojektowałem Cię do wzięcia udziału w wiecznej wycieczce do nirwany, to na pewno nie wybudowałbym twojego całego wszechwiata jako jednej z ogromnych i skomplikowanych szkół treningu, odpowiadajšcej istotnej gałęzi mojego tworzenia jako nauczyciela i instruktora, i po to, by spędzać wieki wieków pilotujšc Was, pojedynczo, poprzez tę ogromnš wszechwiatowš szkołę nauczania przez dowiadczenie. Moja wola wspiera system ludzkiego postępu dla wyranego celu łšczenia ludzkiego gatunku z innymi gatunkami z różnych wszechwiatów.
Jako że mojš naturš jest być siedmio-krotnym, jest siedem wszechwiatów, które obejmujš moje ciało. W obrębie każdego z nich, jest gatunek szczególnego rodzaju DNA, wychowywany przez Inteligencję ródła, by zbadać jego materialny wszechwiat. Każdy z tych gatunków wysłany jest z Rasy Centralnej do wszechwiata, który został stworzony, by odsłonić jego potencjał i nasienie wizji. Wasz gatunek spotka się z szecioma innymi gatunkami w odległej przyszłoci, która zjednoczy moje ciało jako żyjšce rozszerzenie znanego stworzenia.
Kiedy to może wydawać się tak odległe, że nie ma odniesienia do Waszego czasu, to jest to niezbędne dla Twojego zrozumienia zakresu Twojego celu. Możesz myleć o tych siedmiu gatunkach, jako o kończynach mojego ciała, połšczonych ponownie, by umożliwić mi/wam całkowitš funkcjonalnoć w obrębie wielkiego wszechwiata. To jest mój cel i dlatego również twój własny.
Twoja wolna wola nie pochodzi od ciebie; jest tylko połšczona z mojš/naszš własnš. Z najgłębszego aspektu mojego istnienia wypływa wola rozszerzania, badania, jednoczenia się, syntezy i w ten sposób, odsłaniania jeszcze innej warstwy mojego/naszego powołania. Co jest tym powołaniem, pytasz? Tego nie da się wyrazić w języku, który teraz rozumiesz, ale jest to zwišzane z pojęciem odkrywania wszechwiata i jego samo-rozwoju. Jest to rozszerzanie i synteza kosmicznego dowiadczenia.
Wschodzšce istoty czasu spotykajš się w mojej centralnej siedzibie. Wszystkie sš cišgane do mnie wskutek mojej/naszej woli wyrażania się poprzez wielki wszechwiat, by wygenerować inny wielki wszechwiat i poszerzyć granice mojej/naszej osobowoci. To jest ukryty cel mojej/naszej woli: tworzyć nowe wiaty dowiadczenia, które pobudzajš nasz kontynuowany rozwój.
Bez ciebie jestem niezdolny rozwinšć się. Beze mnie nie możesz zaistnieć. To jest naszš wiecznš więziš. Było i jest moim pragnieniem rozwijać się i zapewnić Ci istnienie. My, razem, jestemy połšczonym naczyniem tworzenia i eksploracji. Jestemy zuchwalstwem nieznanej podróży i pomysłowej energii obrazowania nowych rzeczywistoci. Jestemy obrazem rosnšcej, nieskończonej, rozszerzajšcej się spirali, która jest tworzona segment po segmencie przez samš siebie. Jestemy nierozłšczni - jeden jest oknem dla drugiego.
Moje błogosławieństwo dla Ciebie, który znajdujesz te słowa i słuchasz w przytomnoci własnej osobowoci.
Wyjštek z Komory 22
Jeden z trzech napisanych elementów
pracy znanej jako WingMakers,
przypisanych do Pierwotnego ródła.
|