Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Zabawa w boga
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 107

Czy w archaicznych czasach istniały już hybrydy? Może i tak. Jednš z takich hybryd był i jest ofkoz Sfinks. Co skłoniło naszych przodków do wykuwania i uwieczniania wizerunków takich monstrów? Czy może artyœci dawali upust swojej fantazji? Wizerunki hybryd sš spotykane w egipcie Chinah Japonii Ameryki łacińskiej itp. Przedstawiajš skrzydlatych ludzi istoty "Ludzio-podobne" itp. Osobliwe jest to że ludzie często trzymajš takie istoty na smyczy. Ale można spekulować że np.:dorobenie jakiemuœ królowi głowy lwa oznacza jego siłe a skzydeł że jest równy bogom. W starorzytnym Egipcie kult mieszkańców przybierał skrajne formy. Euzebiusz historyk zarazem ksišżę koœcioła cytuje w swoim dziele słowa egipskiego kapłana imieniem Maneton. Twierdzi on ze dawno temu na ziemie przybyli bogowie żeby nauczć ludzi. Za ich sprawš powstały hybrydy wszelkiego rodzaju które nazywano "œwiętymi zwierzętami" :"Stworzyli oni skrzydlatych ludzi i istoty z ciałem człowieka i udami kóz także ludzi z rogami na głowie i innych z końskimi nogami jak też byki z ludzkimi głowami i psy z ogonmi ryb. Do tego jeszcze inne potwory i monstra podobne do smoków oraz mnóstwo dziwacznych istot rozmaicie ukształtowanych i różnišcych sie między sobš." W końcu Maeton wspomina że Egipcjnie i Babilończycy przedstawili owe dziwaczne stwory w swoich dziełach sztuki. Dobra na razie tyle jutro postaram się jeszcze dopisać:P Pamiętajcie txt nie jest gotów więc możecie mieć zastrzeżenia:DDDDD [%sig%]

Zaczyna sie.... [%sig%]

"Obecnoœć - wymaga przestrzeni, Trwanie - czasu. Nadrzeczywistoœć zmienia się w kolejnš rzeczywistoœć, w kolejnš czasoprzestrzeń zawieszonš pomiędzy finezjš wywodu kosmologów lub teologów. W œwiat wirtualny, nie wiele ciekawszy od poprzedniego. Wyzwolenie z jednej matrycy prowadzšce do kolejnej. Bójcie się tego, co ma moc nie tylko ciało zabić, ale i duszę... . Nie bójcie, a raczej oczekujcie- Tego, który przynosi wyzwolenie. Usuwa prawoœć i zwyrodnienie. Piękno i brzydotę. Miłoœć i brak miłoœci... CZAS niszczy wszystko. Niszczy, ale i odradza."...

Ten ktory idzie droga sprawiedliwosci przepedza diabla oddechem potrafi zabic smoka w jego rece miecz swiatla ktory daje zycie a nie odbiera kroczac zaprowadza lad z haosu kiedy spojrzysz w jego oczy bedziesz wiedziec ze to On Ciemnosc przed Nim a Swiatlosc za nim On zawsze pomiedzy dobrem i zlem

A wracajšc do hybrydów, niedawno czytałem gdzieœ w gazecie, że jakiœ goœciu spowodował wypadek samochodowy w którym zginoł inny kierowca i w sšdzie tłumaczył, że uciekał przed hybrydami. Pewnie teraz gostek spędzi resztę życia w "domu bez klamek".

Za dużo się nagrał w Impossible Creatures:P [%sig%]

hvjkshbvjhsvbvg

No i wszystko jasne. Tyle pisania i patrzcie jak ładnie podsumował. [%sig%]
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 107
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.