| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Cym są Piramidy? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 92 |
|
No to jest chyba oczywiste:Są to grobowce Faraonów czyż nie ?
Ci z was którzy na prawdę się tym interesują napewno wiedzą iż
istnieje pewna przesłanka ,czy raczej pewien rodzaj wiadomości
mówiący iż w czasach kiedy śmiertelni bogowie zstępowali z nieba ,
stało się:"coś "Ziemia została zalana wodą , i tu dochodzimy do sedna
wątku,mianowicie Jeden z bogów chcąc uratować ludzki dorobek wiedzy
ukrył go wewnątrz największej piramidy.
parę lat temu pewien naukowiec odkrył iż wewnątrz piramidy CHEOPSA
znajduje się potężne niezbadane do tąd pomieszczenie,odrył je dzięki małemu robocikowi wprowadzonemu do żekomo o.k 5m kanaliku pod 30 stopniowym kątem.
Ba!! okazało się że nie 5 a 30m.A na końcu znajduje się fragment kamiennej ściany
a w niej malutka dziurka -odkryto nie tylko samo pomieszczenie którego nie było na mapach ale co najważniejsze że w tej kamiennej ścianie od 5000lat były metalowe
uchwyty(nieco skorodowane żelazo:).
Dla niewtajemniczonych: W tamtych czasach najdoskonalszym metalem była miedz,Żelazo wynaleziono gróbe seeeeetki lat potem.
|
|
|
Wiem, wiem Leto,że życie tak nie wygląda,ale jak to powiedział Szekspir "na ziemi i niebie są rzeczy, jakie nie śniły się naszym filozofom..." Popieram Szekspira, ale Ciebie Leto również :) Wyrazy uszanowania for You:)
|
|
|
Ale wrućmy do piramid :) czytałem ostatnio w "nieznanym świecie" o piramidach i były tam dwie propozycje które zwruciły moją uwage : 1 to taka aby ktoś (lub cała grupa ) podczas obee spenetrował/li wnętrze piramid i zrobił szkoce- opisał co tam widział. 2 pomysł to taki by rozebrać piramidy na "części pierwsze" - rozbierać piramide warstwami odpowiednio katalogowac i wten sposób odktywać kolejne komnaty-korytarze, następnie oczywiście złożyc ja spowrotem
|
|
|
To by było OK. W kronice techniki czytałem że już jakąś Egipską świątynię rozłożono przesunięto o ok. 300 m i złożono spowrotem. Problem w tym że nie ma kasy...
|
|
|
Assault: Dobrześ waszmość czytał - to jedną ze świątyń w Dolinie Królów przesuwano (bez rozbierania - jak kościół na Nowolipkach) i dokonali tego Polacy ! Hurra, nasza duma narodowa ! Jestem antyglobalistą, więc mam ciągoty patriotyczne...
A teraz do rzeczy - na Bogów, MOSKIT !!! Wiesz ile tysięcy, setek tysięcy kamulców musiałbyś rozebrać ?? A poza tym natrafisz na odwrotny problem... musiałbyś przenosić ogromne bryły piaskowca, nierzadko setki ton, przy pomocy.... hmm.... chyba siłą woli ? Tak czy owak nie dojdziesz tym sposobem za życia jednego pokolenia do jakichkolwiek wniosków.. A poza tym, biorąc pod uwagę to, co pisze się o Piramidach, to KSZTAŁT ma znaczenie. Innymi słowy, coś byś potrącił, czegoś nie zauwazył i diabli biorą całe badania. Ja jestem gorącym zwolennikiem fizyki czasoprzestrzeni i tam jest wyraźnie powiedziane, że forma organizacji przestrzeni ma ogromne znaczenie. A kto wie, z jaką dokładnością ? Ja bym nie ryzykował, jeszcze otworzysz dziurę do innego, równoległego świata i jakieś lugastwo wylezie....?
|
|
|
Nie łatwiej byłoby za pomocą prętów odciągnąć za te uchwyty tą przegrodę w korytarzu?
|
|
|
Mam sieć od niedawna, ale czytając wasze wypowiedzi, cieszę się że sa jeszcze takcy mądrzy ludzie, bo po prostu na samym początku, czaty itp, to miałem poważne watpliwości, a tu widze,że brak przekleństw i fajne style pisania, są chlebem powszednim, oby tak dalej to pokonamy tych obcych:)
|
|
|
Moim zdaniem wszyscy naukowcy mogliby sie zebrac i rozwiazac ten problem dzieki rozebraniu piramidy,az do fundamentow i przekopanie podziemi ii napewno!!!!!!! znajda wiele rzeczy na bank tylko czemu oni tego nie zrobia;p o to jest pytanie?
|
|
|
O ludzie jakie grobowce !!! Chyba, że rozmawiamy o leniwych głupkowatych faraonach, którzy chcieli mieć po mierci przerost formy nad treciš i do tego wykorzystali miejsca kontaktu z innymi cywilizacjami swoich przodków. Ludzie piramidy majš kilkadziesišt tysięcy lat, więc jakie grobowce?. Czy wy popieracie leniwe władze egipskie ?
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 92 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |