Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
stworca zycia w 19 wieku?????????
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 10

ostatnio zdarzylo mi siem zaslyszeć o niejakim andrew crossie chemiku amatorze ktory podobno dzialajšc pršdem elektrycznym na zwišzki chemiczne chcšc stworzyć sztuczne kryształy tak naprwdę stworzy życie. ten ''bajer ze sie tak wyraze'' stworzyl mieszajšc krszemian potasu kwas wodorochlorowyi wrzucajšc do tego kawalek zelaza i ''popiescil ''to pršdem po 28 dniach experymentu powstaly brylki przypominajšce owady i ruszajšce się as po kilku tygodniach mialo ich byc ponad 100 experymenty przeprowadzqano w szczelnie zamkniętych pojemnikach wiec stworzenia nie dostaly sie tam raczej z zewnštrz ja nie wiem co o ty,m sšdzic moze wqy wiecie nie jestem zbyt temu ufny ale kto wie

Bardzo ciekawie układasz temat postu,albo ja jestem jakiœ niedorozwinięty,ponieważ kompletnie nie zrozumiałem tematu:) pozatym te niby owady czym oddychały w tych szczelnie zamknietych pojemnikach przez te 28 dni?:) Zródło informacji=zasłyszałem,chyba u cioci na imieninach.

a wiec tak: na dnie oceanow gdzies gleboko istnieja (bo odkkryto ale nie zbadano dokladnie) organizmy zbudowane glownie z krzemu. tak jak zwierzeta, rosliny, grzyby, pierwotniaki i wszystko co zyje jest zbudowane glownie z wegla, tak te "inne" istoty posiagaja glownie krzem, wiec chyba glownie chodzi o ten krzemian potasu. prad byc moze po prostu spowodowal przebieg reakcji w konkretnym kierunku. Istoty "krzemowe" niekoniecznie potrzebuja tlenu.

tak jest , stan ok w podobny sposób tworzy się labolatoryjnie aminokwasy doswiadczenia takie przeprowadzano zeby udowodnić powstawanie życia pozdro

bez udzialu tlenu

ciecwierzu one sie pojawiłóy po 289 dniach a nie tyle tam byly

28 a nie 289 nio tak mnie zes zdenerwowal

Prawdopodobne: tak! Ciekawe jednak stwierdzenie jednej z osob wypowiadajacych sie: czym oddychaly?:) Przciez nawet na Ziemii istnieja organizmy, ktore zyja, a pobieraja energie ze swiatla, materii stalej i innych zwiazkow gazowych, ktore odrazu nie musza byc tlenem. Akurat nasz organizm czlowieka, przypodobal sobie tlen, gdyz kiedys bylo go z nadmiarem w naszej atmosferze, a poza tym, bardzo latwo wiaze sie z wodorem.

Imponujace :D to by było naprawde wielkie odkrycie.. a jaie to byly owady ?!

przecież na poczštku napisał że to było coœ podobnego do owadów! no co za głupek! ty myœl mózgiem a nie ciałem!bo na takie stwierdzenia potrzebna wysiłku!! dusza nicoli cię znajdzie...wszędzie....Wszędzie....WSZĘDZIE!!!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 10
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.